ALI BABA
Stress Test
2563 αναγνώστες
Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009
12:57
Μου έστειλε προχτές ο Προβόπουλος τ’ αποτελέσματα του stress test των ελληνικών τραπεζών, ώστε να ρίξω μια ματιά και να του πω τη βαρύνουσα  γνώμη μου, πριν τα στείλει στο ΔΝΤ. Με όρκισε φυσικά να μην πω λέξη πουθενά. Ορκίστηκα, έδωσα το λόγο της τιμής μου –και της προσκοπικής, παλιός ναυτοπρόσκοπας βλέπεις, στο 8ο, εκεί χάμω στη Φρεαττύδα-υποσχέθηκα τέλος πάντων να μη μου ξεφύγει κουβέντα. H τιμή, τιμή δεν έχει κι ο Swear ΔΕΝ την έχει. Αυτό δα μου έλειπε τώρα, να κρατάω και τον λόγο μου. Μα, βρε Γιωργάκη, εάν κρατούσα τον λόγο μου, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα, σωστά ? Λοιπόν, για να καταλήγουμε, τα αποτελέσματα του stress test, φόρα-παρτίδα, αποκλειστικά εδώ,  αναλυτικά και με τη σειρά :
 
1ο stress test : Στο πρώτο τεστ, που ήταν ένα εξαντλητικό τεστ κοπώσεως, υποβλήθηκαν όλοι οι Πρόεδροι/Διευθύνοντες Σύμβουλοι των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Τους έβαλαν με τις σωβρακοφανέλες και τις κάλτσες πάνω σε κυλιόμενους διαδρόμους, με ηλεκτρόδια στις πατσές, να αγκομαχάνε οι φουκαράδες και να ιδρωκοπάνε σα μουλάρια στον ανήφορο. Αποτελέσματα οικτρά, να σου ραγίζουν την καρδιά. Αράπογλου, Νανόπουλος, Κωστόπουλος, Σάλλας, Μηλιάκος, Φιλιππίδης, όλοι εκεί, να λαχανιάζουνε και να μουγκανίζουν, σα μοσχάρια στη σφαγή. Και καλά οι άλλοι, αυτός ο Φιλιππίδης, ήθελα να ‘ξερα, δεν ντρέπεται, νέο παιδί, να μην μπορεί να βγάλει ούτε ένα λεπτό στον διάδρομο ? Τραγωδία. Βαθμολογία : 0/10
 
2ο stress test : Το δεύτερο τεστ ήταν πλήρεις αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις. Πρώτα τους ποτίσανε μπύρα και τους βάλανε να κατουρήσουν και μετά πήγαν να τους πάρουν αίμα, αλλά οι μισοί την κοπάνησαν από τα παράθυρα, στη θέα της βελόνας. Τους πιάσανε οι φρουροί απόξω και τους έδεσαν με ιμάντες, για να μην το ξανασκάσουνε. Εδώ να δεις χάλια. Βρε τι χοληστερίνες, τι τριγλυκερίδια, τι ζάχαρα, τι λευκώματα ούρων, τί τρανσαμινάσες ήπατος, αίσχος και ντροπή. Τους έδωσε ο διαιτολόγος αυστηρή δίαιτα, με βραστά και ανάλατα, μπας και στρώσουν, αλλά αυτοί μυαλό δεν βάζουν. Μετά το τεστ, πήγανε γραμμή στο απέναντι σουβλατζίδικο και ξεκοιλιάστηκαν στα διπλά πίτα-γύρο. Βαθμολογία : 0/10
 
3ο stress test : Κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση, «-πώς θα επηρεαστεί η κερδοφορία σας, εάν τα χορηγηθέντα δάνεια εμφανίσουν καθυστερήσεις έως 45% ?». Η ομόφωνη απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση ήταν : «-Δεν θα επηρεαστεί καθόλου. Δεν θα υπάρχει ρε αδελφέ κερδοφορία, ώστε να επηρεαστεί». Βαθμολογία : 0/10
 
4ο stress test : Εδώ, έπρεπε ν’ απαντήσουν στην ερώτηση «-εάν οι καθυστερήσεις στα καταναλωτικά δάνεια φθάσουν στο 80%, πώς θα αντιδράσετε ?». Κι εδώ ομόφωνη η απάντηση : «-Βρε ποιο 80% ? Στο 8% να φθάσουν, μπαίνει  λουκέτο στο μαγαζί». Βαθμολογία : 2/10, για την ειλικρίνεια.
 
5ο stress test : Στις ερωτήσεις: «-τί κάνετε εάν τα spreads των ελληνικών ομολόγων αυξηθούν κατά δύο μονάδες ?» και «-τί κάνετε εάν τα spreads των εταιρικών ομολόγων αυξηθούν κατά 50 %», η απάντηση όλων ήταν «-δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Βαθμολογία : 0/10.
 
6ο stress test : Πολύ δύσκολη αυτή η ερώτηση : «-τί θα κάνετε σε περίπτωση που το 10% των καταθετών αποσύρει τα κεφάλαιά του, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα». Απάντηση : «-Εάν βέβαια βρει κεφάλαια, για να αποσύρει». Βαθμολογία : 10/10, γιατί μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτονται.
 
7ο stress test : «-Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο διολίσθησης των μετοχών των τραπεζών σας, κατά 40% ?». Απάντηση : «-Με stop loss, φυσικά. Και βλέπουμε. Ίσως –ίσως λέμε- τις επαναγοράσουμε στο -90%. Πιο ψηλά με τίποτα»Βαθμολογία : -10/10.
 
Συνολική βαθμολογία του stress test ελληνικών τραπεζών : 2/70. Δηλαδή, σχεδόν άριστα. Θα ενθουσιαστεί το ΔΝΤ. Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τις Τράπεζες. Θα βρούνε το δρόμο τους, δεν έχουν ανάγκη.
 
Στράβωσε χτες ένας πιτσιρικάς, επειδή λέει τον ειρωνεύτηκα. -Έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι καημένε ? -Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος ? Στο κάτω-κάτω, εγώ τί σου φταίω, που πήγες και συμβούλεψες όλους τους κολλητούς σου να ΜΗΝ αγοράσουν ΕΤΕ στα εννιά ευρώ και τώρα κρύβεσαι σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI, κάπου στην Αριζόνα, με άλλη ταυτότητα και με τη μούρη αγνώριστη από τις πλαστικές επεμβάσεις ?  Εν τω μεταξύ, γιατί έχω την υποψία, ότι εκεί στην Αριζόνα που είσαι, συμβούλεψες τους βλάχους τους Αριζοναίους να αγοράσουν ΕΤΕ στα 17,88 ? Τώρα θα πρέπει να σε μεταφέρουν στην Αλάσκα. Άντε πάλι να πακετάρεις, άντε πάλι μετακόμιση, άντε πάλι άλλη ταυτότητα, δώστου πάλι κι άλλες πλαστικές. Ταλαιπωρία.
 
Ορισμένοι έχουν παρεξηγήσει την έμφυτη ευγένειά μου. Τη θεωρούν υποχωρητικότητα. Άλλοι πάλι, δεν καταλαβαίνουν ούτε καν τί διαβάζουν. Βρε, τους λες, από αρχές Νοέμβρη : Η περιοχή των 1500 είναι πυθμένας. Τοπικός θες, ολικός θες, στους πυθμένες αγοράζουμε. Δεν αγοράζουν. Πολύ ακριβές οι μετοχές. Άσε λέει, "εμείς θα τις πάρουμε σε τιμές που δεν έχετε διανοηθεί", πχ στις 67 μονάδες ΓΔ.  Και πράγματι, έτσι έγινε. Τις πήραν σε τιμές που δεν είχαμε διανοηθεί. Ακριβώς στη διπλή τιμή. Μπαίνει ο άλλος χτες το πρωϊ, πρώτη φορά- τώρα το θυμήθηκε, έπειτα από δέκα χρόνια- φορτώνεται σαν μουλάρι σαντορινιό, πάρτον κάτω. Μετά έρχεται να ξεσπάσει εδώ πέρα. Το κεφάλι σου να σπάσεις ρε, όχι το μαγαζί.
 
Πάρτε το χαμπάρι, πιτσιρικάδες, γεννημένοι άχαρτοι και άτολμοι, άχρωμοι, άγευστοι και άοσμοι.  Εμείς όλοι, που επιβιώσαμε απ’ αυτό  το ολοκαύτωμα, που φάγαμε όλο το ξύλο της αρκούδας και ξανασταθήκαμε όρθιοι, οι ίδιοι άνθρωποι, με τα ίδια nicksόχι νέα φρούτα ουρανοκατέβατα- είμαστε πιά αθάνατοι, απέθαντοι, Χαϊλάντερς και Μητσοτάκηδες. Όποιος ήταν μέσα στον αγώνα όλο αυτό το διάστημα και μάζευε κλωτσιές και τάκλιν με τα δύο πόδια και τις τάπες πάνω στο καλάμι, έζησε κι έμαθε τόσα, που εσείς ούτε θα ζήσετε ούτε θα μάθετε ποτέ σας. Όταν εμείς μετράγαμε τα -5% κατακούτελα, σε καθημερινή βάση, εσείς ήσασταν απόξω και ορισμένοι μάλιστα γελούσατε και κάνατε και πλακίτσα, ανάλγητα άτομα. Ε, λοιπόν το έργο γύρισε, παιδάκια. Κι από κει που χάναμε 4-0 στο 82΄ και σαρκάζατε, βάλαμε τέσσερα μπαλάκια στη σειρά, 83΄, 85, 88’ και 90΄ και τώρα το σκορ είναι 4-4 και έχει και παράταση, το πιάσατε έτσι ? Για να δούμε, στην παράταση, ποιός την έχει τώρα την ψυχολογία και το πάνω χέρι, ποιος έχει ΚΑΙ τη μετοχική θέση ΚΑΙ το μετρητό, ποιος ξέρει πιά να μπαινοβγαίνει σαν αρουραίος, εσείς ρε πιτσιρίκοι, που έχετε ν’ ακουμπήσετε μπάλα δυό χρόνια ή εμείς οι βετεράνοι του τρίτου παγκοσμίου πολέμου ?  
 
Από δω και πέρα είν’ ανταρτοπόλεμος. Συμβατικοί στρατοί και παραδοσιακές στρατηγικές δεν έχουν θέση. Ούτε ταύροι υπάρχουν ούτε τίποτα. Αυτά όλα είναι ανοησίες. -Ποιοί ταύροι ?  Εγώ δεν ξέρω κανέναν ταύρο. Ούτε έναν. Υπάρχουν άνθρωποι που ρισκάρουν υπό προϋποθέσεις και λελογισμένα σε μετοχές και παράγωγα και υπάρχουν και οι άλλοι, τα παιδάκια της εξέδρας, οι παρατηρητές του αγώνα, οι τέταρτοι διαιτητές, οι κάθε λογής άμπαλοι, που χασκογελάνε μόλις ο δείκτης γυρίσει στο -0,00001 και νομίζουν ότι ήρθε η συντέλεια. Η δική μας συντέλεια, εννοείται. Όχι η δική τους. Κορυφαίοι αναλυτές ξεπατώθηκαν, πολύπλοκα εργαλεία ξεχαρβαλώθηκαν, σύνθετες επενδυτικές στρατηγικές  εξαρθρώθηκαν, επειδή ακριβώς δεν έλαβαν υπ’ όψη ότι το παίγνιο πλέον παίζεται με άλλους όρους, πρωτόγνωρους και άτιμους.  Κι αυτοί ακόμη να πάρουν μυρωδιά.
 
Τα νευράκια αλλού, όχι εδώ. Δεν σου φταίω εγώ εάν η Αγγλία κάθεται και κόβει 50 δις πάουντς νέο χρήμα, φρέσκο σαν μπαρμπουνάκι του Αιγαίου και σε λίγο θα θες εκατόν δέκα επτά  ευρώ για να πίνεις το φρέντο σου κι αν ζητήσεις και κανέλα άλλα πέντε ευρώ. Κόψε τον καφέ, στο κάτω-κάτω.  Αγόρασε κάνα οικόπεδο. Φάτα στα μπουζούκια.  Πάρε σκύλο ροτβάϊλερ, που είναι και φαγανός και θα στα μασάει. Μωρέ κόψε και το σβέρκο σου, με νοιάζει νομίζεις ? Σταματήσανε λέει οι Εγγλέζοι τις εκτυπωτικές μηχανές στα 50 δις, επειδή κλάταραν τα εργαλεία και βγάζανε καπνούς από το πλάϊ. Καλά, κάτσε να τις φτιάξουνε στο συνεργείο και θα δεις πόσο χρήμα θα κόψουνε ακόμη.  -Ιδρώνεις, ε?  -Άλλαξε φανέλα, να μην πουντιάσεις.
Αξιολογήστε το άρθρο 
48 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

08/05 13:51  kikou04
Αυτό το άρθρο έχω την εντύπωση ότι ήταν SEX TEST.
Το πιάσατε το υπονοούμενο φαντάζομαι. Το απόλυτο ξεβράκωμα.
08/05 13:56  kikou04
Των τραπεζιτών μας ξεβράκωμα εννοώ ... για να μην παρεξηγηθώ.
08/05 14:06  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Που τα σκέφτεσαι ρε θηρίο όλα αυτά?
Πρόσεξε όμως μην μας ματιάσεις τον επίτιμο (φτου)και τον έπιασα στο στόμα μου σε ημέρα (πως το λένε οι αναλυταράδες?)συσώρευσης του ΓΔ προς αναζήτηση κατεύθυνσης (ή κάπως έτσι)...
55*
08/05 14:10  kikou04
Και παιδιά μην ξανα-καταργήσετε τα αστέρια ... μας βοηθάνε να πιάνουμε κλίμα. Εξάλλου εσάς δεν θα πρέπει να σας ενδιαφέρουν οι αστερίσκοι ... είστε αστέρια από μόνοι σας.
08/05 14:14  lakkis
πως διαολους μπαινουν τα αστρα απο παε...ιδεα δεν εχω... παρτα 100 απο μενα...

MPA...MPA..MPA ααααα βρε ALLI -BABBA συνεχιζε ανελιπως φιλτατε...
08/05 14:17  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Λάκις από που παρακαλώ?
08/05 14:35  kikou04
Από την ώρα που ξεκίνησε ο Γ.Δ. το σκαρφάλωμα προς το +1,19% ... έπεσαν μπόλικα μονάστερα.

χμμμμμμμ χρήσιμα συμπεράσματα.
Μην τολμήσετε και αφαιρέσετε τα αστέρια, σας έφαγα.
08/05 15:16  coldplay
swearengen εσυ βρε κοιμασαι και με σκεφτεσαι..εμμονη ιδεα σου εχω γινει χαλαρωσε..
Καλοκαιρακι - παραλια - σεξ - βολτες - ποτακια -χαλαρωσε
08/05 15:35  napoleon
μουαααααχαχαχααααααααα
ρε σεις εμένα λένε ναπολέοντα αλλά μάλλον άλλος εχει την χάρη...και την μεγαλομανία
και για να το κάνω ακόμα πιο εύκολο: οι παρόντες δεν εξαιρούνται!
08/05 16:30  Βασιλης-Αντ
Δεν παιζεσαι με τιποτα...
Και τι δεν θα δινα, να σε δω σε βιντεο την ωρα που γραφεις θεματα σαν το σημερινο ...

Καλο σημαδι τα μοναστερα για τους ταυρους, αλλα και τα 5αστερα για τις αρκουδες...

Εναι μοιρασμενο το ρευστο, το μισο μεσα και το αλλο μισο εξω...
08/05 17:57  Swearengen
Cold, λυπάμαι, αλλά απολύεσαι. Είσαι άνευρος, δεν μου κάνεις. Αποζημιώσεως δεν δικαιούσαι. Σιγά μη σου δώσω και αποζημίωση, για μόλις δυό μεροκάματα που μου 'κανες. Θα βρω άλλον στη θέση σου. Εάν έχεις κάποιον υπ' όψιν, στείλε μου πμ. Κάποιον τσαμπουκαλεμένο, να γράφονται επισκέψεις στο μαγαζί. Είκοσι χρονώ παιδιά και δεν έχετε καρδιά. Τί να σας κάνω, βρε ? Κανονικά, για ορισμένους, θα έπρεπε να βάζω από κάτω και μια πινακίδα, να γράφει "Μάγκες, πλάκα κάνουμε".
Αλλά τότε, δεν θα είχε ΠΛΑΚΑ, σωστά ?

Βασίλη-Αντ, ακριβώς εκεί είμαστε, το 'πιασες. Με το ένα πόδι στον τάφο, που λένε. Αναζητώντας κατεύθυνση. Άνοιξε μνήμα για να μπώ (ή μήπως να βγώ?)
08/05 18:10  freeagle
Καλησπέρες, ωραίο απόγευμα έχει σήμερα ...
08/05 18:18  shade
Σουέρ
Πέρα από όλα τ΄άλλα σε λίγες κουβέντες έγραψες όσα τραβήξαμε και μάθαμε δυό χρόνια τώρα.
Και τι γίναμε, βετεράνοι(ες).
Πέρσυ, έλεγα δεν αντέχω να πληρώνω δίδακτρα.
Που νάξερα οτι τότε είχα πληρώσει μόνο το νηπιαγωγείο.
08/05 22:03  rizogalidis
Opa re su, de ta les ke poli kala teleftea
Itelan kapii na agorasoyn ETE sta 2 evra, e ke?
Esena ti se pirazi, tis dikes soy ta epernan?
Esy den poylages me tipota, kapioy aloy ta pernane
Egines veteranos, ke Xailander ke Freelander kai Xaifive
Ke pios su ftei esena poy den poylises otan erxotan i kategida, ke ekatses ke etroges ta -5 stin koytra? na po oti den diavazes sparti, ton diavazes.
Ke o pitsirikas simvoylepse etsi ke alios, ti se niazi esena, esena simvoylepse?
Den ise se sosto dromo, gia na katalavis o pio zestos tavmastis soy ine o kikirikoy, to' piases to yponooymeno
08/05 22:20  Swearengen
Ρε συ Καλαμπαλίκη, τώρα με άφησες άφωνο, μιλάμε. Ώστε στα ΔΥΟ ευρώ ήθελαν να πάρουν ΕΤΕ ? Κι εγώ νόμιζα στα πέντε. Βρε τους άπληστους. Βρε τους γερολαδάδες. Βρε τους αθεόφοβους.
Τώρα, στην ερώτησή σου. Να το θέσουμε αλλιώς : -ΕΣΕΝΑ τί σε πειράζει, εάν εμένα με πειράζει (που δεν με πειράζει) ?
Ούτε και σένα σε πειράζει ούτε μένα με πειράζει. Όποιον τον πειράζει να σηκώσει το χέρι του.
Απλώς, αυτό λέγεται "γραφή παραληρηματικού τύπου". -Έχεις δει κάτι τρελλούς στο δρόμο που μιλάνε μόνοι τους και τα βάζουνε μ΄ολον τον κόσμο ? Ωστόσο, δεν πειράζουν κανέναν στ' αλήθεια, δεν είναι επικίνδυνοι. Και γι αυτό, τους έχουν αμολητούς και όχι δεμένους. Ε, κάπως έτσι.
08/05 22:21  kikou04
Α όλα και όλα ... ο kikou kikirikou δηλαδή εγώ ... δηλώνω φανατικός θαυμαστής του Swear ... άλλωστε είναι και καλός φίλος.
08/05 22:26  Swearengen
Α, εσύ είσαι ο kikirikoy ?
Aυτό ο "y" στο τέλος, με μπέρδεψε.
Καλαμπαλίκη, λίγα λόγια -ή μάλλον καθόλου λόγια- περί Kikou04, μη γίνουμε μαλλιά-κουβάρια εδώ μέσα.
08/05 22:28  rizogalidis
More ke sta 2 lepta ta tin pernane, oxi 2 evra
Me pirazi epidi tigis antropoys, alla afoy ine Baroous style i grafi, paso
Esena kikoy se pao me xilia giati ise kolitos tis Frantzeskas apo to big brother.
Se ida ke tis proales sto mitsikosta, senios isoyna me to moystakaki
08/05 22:33  vankouls
08/05 22:33  τσέρουλας
Swear έδωσα στον υιό μου το θέμα σου για το θρύλο κι αφού το καταχάρηκε αναρωτήθηκε « άμα είχε πάρει την ΑΕΚ και έκανε τα ίδια τώρα θα λέγανε για μας κι εμείς θα έπρεπε να αλλάξουμε ομάδα;»
Του είπα να το διαβάσει πάλι αργά με προσοχή και να έλθει πάλι να το κουβεντιάσουμε.
Καλησπέρα
08/05 22:34  Swearengen
Α, μπράβο, τώρα το πιάνεις. Είναι μπήτνικ το πράγμα, κατάλαβες ? Μπάροουζ, Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ, τέτοια φευγάτα.
Είναι και λίγο Λούκυ-Λουκ. Πρέπει ανά διαστήματα να βρίσκουμε έναν, να κάνει το "τρυφερό πόδι", για όποιον έχει υπ'όχη του.

Ρε συ Kikou, τί λέει αυτός εδώ χάμω, άφησες μουστάκι ? -Ποιά Φραντζέσκα λέει, εκείνη την Κύπρια τη βυζαρού ?
08/05 22:38  Swearengen
Καλησπέρα Τσέρουλα. Εγώ να δεις, τί ρεζιλίκι έπαθα, που με ρώτησε το περασμένο Σάββατο η κόρη μου γιατί φωνάζω και της λέω "επειδή κερδίζουμε 2-0 τον ακατονόμαστο". Εκείνη την ώρα πήγαινε για ύπνο το παιδί. Ευτυχώς που δεν θυμήθηκε την επομένη να με ρωτήσει πώς τελείωσε ο αγώνας, χαχαχαχα!
08/05 22:39  kikou04
Χαρτάκι θέλει swear ... χαρτάκι.

Νύσταξα με τις σαχλαμάρες του κάθε Καλαμπαλίκα.

Άντε καληνύχτα.
08/05 22:42  Usοund
Καλαμπαλίκη, πες και του κρυοπαίκτη κι ελάτε για οδηγίες από τον πύργο.
http://alibaba-swear-us.blogspot.com/
08/05 22:43  τσέρουλας
08/05 22:55  rizogalidis
Ta sikoso blogaki ke ta anevazo kate mera to kraksimo poy soy erikse o zaxmoureos stoy XaiFava, ta tymase, etsi?
Gia soy re kikiroy me ta loby soy ke ta orea soy
08/05 22:58  kikou04
Θες να σου δώσω και συνέντευξη??

Από κολύμβηση πως πας?
08/05 23:10  Usοund
Μάγκες, επειδής εδωπά υπάρχουν και χωροφυλάκοι, το κατς συνεχίζεται σε ελεύθερο έδαφος. Ο νοών νοείτω!

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι