ALI BABA
Μεσ' τη λάσπη, για χρυσό
1395 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Μαΐου 2009
13:29

Το πρωϊ της 24ης Ιανουαρίου 1848, ο μαραγκός James Wilson Marshall από το Rio de los Americanos της Καλιφόρνια, βγήκε έξω να καθαρίσει από τα χορτάρια το αυλάκι κάτω από το εργαστήρι του κι όπως έσκυψε, παρατήρησε στο χώμα κάτι λαμπερά γρομπαλάκια. Πιάνει κάνα-δυό, στην αρχή τα πέρασε για θειάφι, τα τρίβει πάνω σ' ένα βράχο και διαπιστώνει ότι είναι μαλακά σαν πλαστελίνη. Τα πάει μέσα και τ' ακουμπάει πάνω στον πάγκο του μαραγκού Σκόττ. "-Τί σκατά είναι αυτά; Παρ' τις βρωμιές από δω χάμω", λέει ο Σκοττ. "-Χρυσάφι είναι ρε, ξύπνα!", του αποκρίνεται ο Μάρσαλ. "-Σώπα, καημένε !", αμφιβάλλει ο Σκοτ. "-Βρε άμα σου λέω εγώ κάτι, να μ' ακούς. -Γελιέται ο Τεράστιος ;"

Δεν γελιέται ο Τεράστιος. Όπως αποδεικνύεται από τις εργαστηριακές δοκιμές, περί χρυσού επρόκειτο και μάλιστα της καλύτερης ποιότητας, εικοσιτριών καρατίων, παρακαλώ. Μέσα σ' ένα χρόνο, 300.000 κακομοίρηδες από κάθε γωνιά του κόσμου, μαζεύονται στην περιοχή και βουτάνε μεσ' τη λάσπη, σαν τα γουρούνια. Κάτσε τώρα να δούμε ποιοί κονόμησαν απ' αυτή την ιστορία. Ο Μάρσαλ, που η τύχη του 'φεξε εκείνο το κρύο πρωϊνό του Γενάρη του '48, έκανε μια τρύπα στο νερό, διότι άλλο χρυσάφι δεν βρήκε και εν τέλει τα ΄χασε όλα, μέχρι και το ξυλουργείο του. Εμ , δε σ' άρεσε φουκαρά μου να φτιάχνεις καρεκλοπόδαρα, μου ΄θελες μεγαλεία.

Απ' αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες νοματαίων που έσπευσαν να γίνουν πλούσιοι, κάμποσοι πέθαναν από αρρώστιες, χολέρες, πνευμονίες, αφροδίσια και δεν ξέρω τί άλλο. Απ' αυτούς που πρόλαβαν να φτάσουν πρώτοι στο Ελντοράντο, ορισμένοι έκαναν κάποια συμπαθητικά κέρδη, αλλά οι επόμενες φουρνιές έμειναν με τα σκαπτικά εργαλεία στο χέρι, για να μη σου και με τί άλλο (και δεν κάνει). Αυτοί που χοντροκονόμησαν ήταν οι μεταπράττες χρυσού, οι ξενοδόχοι, τα καταστήματα εργαλείων, τα σαλούνς και τα μπουρδέλα. Με λίγα λόγια, άσε τους άλλους να σκάβουν κι εμείς απλώς τους πουλάμε υπηρεσίες. Αυτό αρκεί. Και ασφαλώς, οι πλέον κερδισμένες όλων ήταν οι λίγες μεγάλες εταιρείες εξορύξεων, οι οποίες μέσα σε λίγα χρόνια απορρόφησαν σαν εργατάκι τον κάθε δόλιο μεμονωμένο σκαφτιά που είχε απομείνει ζωντανός, να φτύνει τις χούφτες του και να δουλεύει τον κασμά και την τσάπα για πάρτη της, μέχρι να του βγει το λάδι.

Σε τέτοιες ιστορικές συγκυρίες, η τύχη παίζει άσχημα παιχνίδια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, απογοητευμένοι από το συνεχές σκάβε-κοσκίνιζε, τα βρόντηξαν μια ωραία μέρα, πούλησαν κοψοχρονιά την περιοχή τους και την έκαναν για άλλες πολιτείες. Την άλλη μέρα, ο νέος ιδιοκτήτης κάνει μια έτσι με το φτυάρι -στην τύχη- και να 'σου ένα ωραιότατο κοίτασμα, να σου βγάλει πιό πολύ χρυσάφι κι απ' του Προβόπουλου.

Κάτσε, να το πάμε αλλιώς. Ψευτοσπάνε οι 1500 μονάδες ΓΔ και λέει ο άλλος "'άει σιχτίρ πιά, βαρέθηκα, τα πουλάω όλα και τα ξαναγοράζω στις 900 μονάδες, για να μη σου πω και πιό χάμω". -Τί κάνεις εκεί ρε δολοφόνε ? -Τα πουλάω σου λέω, φύγαμε για κάτω. Τα πουλάει όλα και ξεκουμπίζεται από το ΧΑΑ. Την ίδια στιγμή, τ' αγοράζει ο κυρ-Βρασίδας, άρτι συνταξιούχος του ΟΣΕ, που κάποιο ωδικό πτηνό τον έβαλε στο λούκι να "επενδύσει" το εφάπαξ του σε μετοχές του εικοσάρη. Χώνει με τη μία ο Βρασίδας πενήντα χιλιάρικα και μαζεύει όλο το χαρτί που ξεφόρτωσε ο άλλος. Περνάνε τρείς μήνες, άρχοντας ο Βρασίδας, κατοχύρωσε και κάμποσα κέρδη, να πάρει και ποδήλατα ανθρακονημάτινα στα εγγονάκια του και τώρα κορδώνεται στο καφενείο ως ο μέγας γκουρού. Ο άλλος, ο αναχωρητής, τραβάει τα μαλλιά του και όχι μόνο τα μαλλιά του, αλλά και κάτι άλλο, που δεν μπορώ να σου πώ εδώ πέρα, γιατί δεν κάνει.

ρε, μπας και είναι γκουρού ο Βρασίδας ? -Βρε μπας και είναι καθυστερημένος ο άλλος, που έκανε stop-loss στις 1500 ? Λοιπόν, ο Βρασίδας δεν είναι γκουρού, αυτό στο υπογράφω. Κάτι άλλο είναι, αλλά δεν μπορώ να σου πώ εδώ πέρα, γιατί δεν κάνει. Όσο για τον άλλον, που τα πούλησε όλα, το πράγμα σηκώνει συζήτηση. Αυτή η κρίση (ας τη λέμε κρίση, αν και δεν είναι κρίση, παροξυσμός είναι, έχει μεγάλη διαφορά), παρουσιάζει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Δεν αναφέρομαι στην οικονομική διάσταση του φαινομένου. Απ' αυτή την οπτική, δεν είναι παρά μια ακόμη κρίση. Μιλάμε για το περιβάλλον, το παγκόσμιο περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί στις αρχές του 21ου αιώνα. Η πεταλούδα, που κούναγε τα φτερά της στο Πεκίνο και έκανε σεισμό στο Φρίσκο, δεν είναι πια πεταλούδα, αλλά τυραννόσαυρος ρεξ, που έτσι και ρευτεί στην Παπουανή Νέα Γουϊνέα, κυκλώνας σαρώνει όλον τον Ειρηνικό.

Τα εργαλεία διαχείρισης χρήματος είναι εξαιρετικά πολύπλοκα και τόσο νέα που ούτε καν οι εμπνευστές τους δεν γνωρίζουν τις πιθανές δυνατότητες μα και αδυναμίες τους. Ο Φρανκενστάϊν σηκώθηκε από το κρεβάτι. Τα μέσα ενημέρωσης και ιδίως το διαδίκτυο, μεταφέρουν την πληροφορία με ταχύτητα φωτός. Γράφει ένας μια μπαρούφα στο Λος Άντζελες και σε δύο λεπτά έχει σηκωθεί σχετικό τόπικ στο capital forum, να πέφτουνε τα σχόλια βροχή και τα πεντομονάστερα χαλάζι, επί της όποιας άποψης ενός πιτσιρικά αμερικάνου τρεηντερά, με μπάφο στο στόμα, χρωματιστή βερμούδα Maui, κέβλαρ επιγονατίδες και το σκέητ-μπορντ δίπλα στο pc, λες και μίλησε ξέρω γω ο Γκρίνσπαν. Φταρνίζεται ένας λίγδης στο Μέχικο Σίτυ και τρέχω εγώ αμέσως στο Σισμανόγλειο, να μου κάνουνε αντιγριππικό, επειδή ξαφνικά νοιώθω αδιάθετος, βρε λες να κολλησα γουρουνίσιο συνάχι ? Με λίγα λόγια, χάος. Αυτό ακριβώς είναι ο γνήσιος ορισμός του χαοτικού φαινομένου, χαοτικού όσο ποτέ άλλοτε. Γι αυτό και τα πρώτα θύματα της κρίσης ήταν τα θηρία.-Έτσι δεν εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι ? Τα πιό ισχυρά πλάσματα στη φύση, δεν κατόρθωσαν να προσαρμοστούν σε ορισμένο έκτακτο γεωλογικό φαινόμενο. Ώσπου να πάρουν μυρωδιά τα θηρία τί τρέχει, πάπαλα.

Λέγαμε όμως για τον τύπο που τα πούλήσε όλα στις 1500 μονάδες και ησύχασε. Καλά, αυτός δεν είναι βέβαια θηρίο, αλλά ενδεχομένως να είχε ο άνθρωπος μεγάλη εμπειρία και απλώς να σκέφτηκε λογικά. Λοιπόν, αυτός πλήρωσε τη γνώση, την εμπειρία και τη λογική του σκέψη. Αφού φωνάζει από χιλιόμετρο ότι πάμε για τις χίλιες μονάδες, κορόϊδο είμαι -σου λέει- να κάτσω σαν την πάπια εδώ χάμω να με πυροβολάνε με τα δίκαννα ? Μ' αυτή τη λογική, την πάτησε -όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος- πολύς κόσμος κι έδωσε τα χαρτιά του τζάμπα, ακριβώς στα χαμηλά. Και καλά εκείνοι που είχαν μπει κάτω από τις 2000 και η ζημιά ήταν σχετικά μικρή. Οι άλλοι, που είχαν γραμμένες ζημιές από πολύ πιό ψηλά κι ήλπιζαν να ρεφάρουν, ξαναμπουκάροντας στις χίλιες ? -Αντίο ζωή. Με λίγα λόγια, όπως το βλέπω εγώ, πιό ευάλωττοι στη συγκεκριμένη συγκυρία ήταν οι αξιόλογοι παίκτες, οι γνώστες των αγορών, παρά οι ατζαμήδες.

Διότι ο ατζαμής, από άγνοια κινδύνου, έκατσε στ' αυγά του και λούφαξε, ελπίζοντας ότι θα τη σκαπουλάρει. Κανονικά, με σκέτες ελπίδες και ευχές, δουλειά δεν γίνεται, όπως ακριβώς δεν βάφονται αυγά με πορδές. Αλλά, να που στην προκειμένη περίπτωση, όποιος άραξε δεν μετάνοιωσε, ενώ όποιος πήγε να εφαρμόσει τεχνικούς και λογικούς κανόνες, την άρπαξε κανονικά. Επειδή, είπαμε. Δεν γίνεται να αναλύσεις/ερμηνεύσεις πρωτόγνωρο ιστορικό γεγονός. Όταν οι αμερικάνοι αμόλησαν το αγοράκι τους στη Χιροσίμα, δεν είχαν παρά ελάχιστη ιδέα του τί θ΄απογίνει. Απλώς ήξεραν ότι θα γίνει γης μαδιάμ. Αλλά, τις ακριβείς συνέπειες σε βάθος χρόνου, δεν τις γνώριζαν. Σήμερα, έχοντας πιά αναλύσει το φαινόμενο, ξέρουν ακριβώς τί θα συμβεί εάν ξαναβαρέσουν με πλουτώνια και ουράνια. Γι αυτό κανείς δεν βαράει, μέχρι στιγμής.

Αυτά. Και κάτι ακόμη, άσχετο. Χιούμορ πουλάνε σ΄ένα ψιλικατζίδικο στη Σόλωνος, όπως κατεβαίνεις, δεξιά, απέναντι από το τυροπιτάδικο, γωνία με Χαριλάου Τρικούπη. Τραβάτε μερικοί να πάρετε, έτσι, να σας βρίσκεται, για ώρα ανάγκης. Ποτέ δεν ξέρεις. Πεντάστερα, μονάστερα, καθαρά και ξάστερα, ακόμη και εξάσφαιρα, από σήμερα δωρεάν. Προσφορά του καταστήματος, στους πιτσιρικάδες της γειτονιάς, να ΄χουνε να παίζουνε, αντί για play-station. Από βδομάδα, θα μοιράζουμε και τσίχλες, να μασουλάει το Σώσπαστο, μπας  και ησυχάσουμε.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
31 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

02/05 13:55  Swearengen
Capital,
Προσπαθώ ν' ανεβάσω το ποστ στην πρώτη σελίδα, αλλά για κάποιο μυστηριώδη τεχνικό λόγο αυτή παραμένει καθηλωμένη στη δεύτερη.

-Τί να φταίει άραγε ? Σπάω το κεφάλι μου.
-Δεν στέλνετε έναν ηλεκτρολόγο -όχι τον Kameno όμως, θερμή παράκληση, θα μας κάψει ζωντανούς- να το δεί λίγο το πρόβλημα ?
02/05 14:15  Usοund
Eκεί, εκεί στη Β' Εθνική!
02/05 14:35  τσέρουλας
Καλά είναι κι εκεί. Το ξέρουνε κι οι σκοτεινοί.
02/05 14:36  haros
χμμμ και ναι και οχι..αυτο που δινεις ειναι μια εκδοχη.δεν ξερω αν <<τεχνικα>> ηταν σωστο να πουλησει κανεις στις 1500 μοναδες(επειδη εγκω ντεν εκει αυτοκινητο καρντια μου),αυτο το ξερουν αλλοι.
απο την αποψη ομως της πειρας και της ψυχραιμης θεωρησης των πραγματων,η πωληση στις 1500 μοναδες,ειδικα αν ειχε καποιος ξεκινησει με θεσεις απο πιο ψηλα και ειχε αντεξει ως εκει,θα ηταν παραλογη και παντελως αδικαιολογητη.δεν πιστευω οτι υπηρχε παλιος παικτης που πουλησε εκει.τωρα θα μου πεις,παραλογο δεν ηταν που εφτασε ο δεικτης ως εκει?? σωστο και αυτο..οπως παραλογο ηταν που επεσε και απο τις 2500,απο τις 2000 και παει λεγοντας..(απο τις 4000 δεν ηταν παραλογο,αλλο αν πολλοι,οπως η αφεντομουτσουναρα μου υποτιμησαν την κριση που ερχονταν..βασικα το 99% των παικτων ειχε μαυρα μεσανυχτα για την επερχομενη κριση,αλλο αν λιγοι εχουν τωρα τα νεφρα να το παραδεχτουν).τελος παντων.σε αυτο που σιγουρα εχεις δικιο ειναι οτι η κριση αυτη ηταν (και ειναι) τελειως πρωτογνωρη για την γενια μας..
02/05 14:49  original
ηλεκτρολόγος...παρών
02/05 14:52  Usοund
Δεν βλέπω κίνηση ανάλογη της αξίας μας. Να σηκώσω καμιά Πετρούλα να γουστάρουμε;
02/05 14:53  haros
και κατι για την β εθνικη.
δεν κανει η βιτρινα το εμπορευμα.το εμπορευμα εχει την υποσταση του ,οπου και να εκτιθεται.απλως η βιτρινα κανει περισσοτερους διαβατες να σταματουν και να το κοιτουν.
πολυ πριν ερθετε στα μπλογκια και στο φορουμ,υπηρχε εδω ενα μαγαζι στην β εθνικη,θαμμενο σαν υποσκαφο χωριο.για την ακριβεια σκοτεινο χωριο.περναγαν ομως απο εκει ΟΛΟΙ,αλλοι για να τσακωθουν,αλλοι για να μιλησουν για χαρτια,αλλοι για να ριξουν μια ματια.εκανε σχολια απο διαφορετικους χρηστες που πρεπει να δημιουργησε απολυτο ρεκορ στα μπλοκια.(μιλαμε για σχολια απο εικοσι και τριαντα χρηστες σε καθε θεμα.ισως το εσπασα εγω για μια δυο μερες με τα τοτε χαρεια..).μεγαλουργησε.τα ιδια και ο τρελλοσπαρτης,απο την β εθνικη και αυτος.
δεν ξερω αν η φυσικη σας θεση ειναι στην κορυφη και στην α εθνικη.αυτο που σιγουρα ξερω,ειναι οτι η φυσικη σας θεση ειναι αναμεσα στην γειτονια μας,η οποια εχει καταφερει να δημιουργησει ενα αορατο νημα αλληλεγυης (ακομα και οταν ξεκατινιαζεται)και αποτελει την σειρηνα απο την οποια ΚΑΝΕΙΣ δεν ξεφευγει,απλως κανει μερικες μερες διακοπες...
02/05 14:54  Swearengen
-Δεν πιστεύεις ότι έμπειρος παίκτης πούλησε εκεί ?
Για θυμήσου σε ποιό ακριβώς σημείο δήλωσε ο Χάϊ Φάϊβ ότι βγαίνει.
Πρόσεξε : Προσωπικά τον Χάϊ Φάϊβ τον θεωρώ παιχταρά ολκής, το έχω δηλώσει επανειλημμένως. Και γενικά τον γούσταρα και σαν στυλ γραφής, τάραζε τα νερά και είχε πολύ χιούμορ.
Στη φάση όμως που βγήκε, έκανε λάθος, προφανές λάθος, παρότι μέχρι εκείνη τη στιγμή την είχε πιάσει υποδειγματικά την κίνηση της αγοράς. Κάτι είδε ο άνθρωπος, τρόμαξε και βγήκε. Και πθανότατα να ενήργησε ΣΩΣΤΑ υπό τα δεδομένα που είχε, άσχετο αν δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Και δεν είναι μόνο ο Χάϊ, είναι αρκετοί και παλιοί παίκτες. Μην περιμένεις βέβαια να στο πει κανείς.
02/05 15:00  Usοund
Παίζω και μονά- ζυγά!
02/05 15:01  original
αντε και καμμια έλξη...
http://www.youtube.com/watch?v=UoX7mqAiYtg&feature=related
02/05 18:51  
Πρωτότυπο άρθρο, κάτω απο την αμερικανική σημαία. Ίσως σε ενδιαφέρει το
http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1504.aspx
Καλά κάνουν και προσέχουν όλοι σήμερα
02/05 20:14  Κώστας Στούπας
Περπατούσαμε το καλοκαίρι στη Νάσουσα της Πάρου επί δυο ώρες ψάχνοντας για τραπέζι σε ταβέρνα δέκα νοματαίοι. Εις μάτην!... Οχι τραπέζι, αλλά ούτε σκαμπό δίπλα στις τουαλέτες δεν υπήρχε.
Κάναμε τα σοκάκια δέκα φορές πάνω κάτω. Είκοσι μέτρα πριν το τέλος ενός από τα φωταγωγημένα καλντερίμια ξεκίναγε η γλυκιά Αυγουστιάτικη θαμπάδα. "Γυρνάμε, εδώ τελειώνει..." λεει μια καπάτσα από τις συζύγους της παρέας. "Δεν βλέπεις εδω γυρνάνε όλοι..." λέει κάποιος άλλος... "Ρε παιδιά, περπατάμε δυο ώρες, δεν πάμε μέχρι τη γωνία, άλλα είκοσι μέτρα είναι. Κάτι μου λέει ότι αν υπάρχει σήμερα τραπέζι στη Νάουσα, θα είναι είκοσι μέτρα πιο πέρα από το σημείο που φτάνουν όλοι..." Είκοσι μέτρα μετά έκρυβαν μια απόμερη μικρή πλατεία με τρεις ταβέρνες και τα μισά τραπέζια άδεια... Από το υπό σύληψιν ανατρεπτικόν εγχειρίδιον: Οι ανατρεπτικές αντιθετικές πρακτικές στη καθημερινή ζωή ή αλλιώς ο τσελεμεντές του... τουρίστα!

ΥΓ Ωραία η ιστορία του μαραγκού James Wilson Marshall φίλτατε... Εχεις διαβάσει την ιστορία της πόλης Τόνγκο του Κοστολάνι;... Θα ψάξω να τη βρω να την αναδημοσιεύσω...
02/05 20:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
<Δεν πιστεύεις ότι έμπειρος παίκτης πούλησε εκεί ?... Στη φάση όμως που βγήκε, έκανε λάθος, προφανές λάθος,..είναι αρκετοί και παλιοί παίκτες...>

(Σχολιάζω το παραπάνω, με πλήρη επίγνωση οτι είναι "πρόσωπο χωρίς ω γκρατέν" <εδώ>).

Ίνα επιβαρύνω λοιπόν τη θέση μου δηλώνω ότι τα παραπάνω θεωρώ εντελώς λανθασμένα διότι δεν λαμβάνουν υπόψη την "επενδυτική κατάταξη" :
- <<Παθητικός Επενδυτής Τύπου Α>> = "δεν πουλάει ποτέ" εάν πουλήσει στις 1.500 είναι "για τα μπάζα".
- <<Ενεργός Επενδυτής τύπου Β>> = ακολουθεί (χονδρικώς) τον 200άρη είναι πουλημένος και ΔΕΝ έχει αγοράσει, ειδάλως είναι "για τα μπάζα".
- <<Συντηρητικός Παίκτης τύπου Γ>> = ακολουθεί (χονδρικώς) τον 30άρη είναι πουλημένος (ενδεχομένως με στοπλόσι και ΔΕΝ έχει αγοράσει, ειδάλως είναι "για τα μπάζα".
- <<<<Επιθετικός Παίκτης τύπου Δ>> = ακολουθεί ότι νομίζει βραχυπρόθεσμα, άντε και στις 1.500 να κάνει άλλο ένα στοπλόσι με άμεση αγορά λίγο πιο πάνω, ειδάλως είναι και αυτός είναι "για τα μπάζα".

Ο γράφων πολλούς φίλους του <<τύπου Α>> - "για τα μπάζα" απέτρεψε από πωλήσεις. Προφανώς ΔΕΝ τους προέτρεψε σε αγορές...
Για πάρτη του με "μορφολογία" : <10%Α - 60%Β - 20%Γ - 10%Δ>, έπραξε αναλόγως...
02/05 20:42  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
(Σχολιάζω το παραπάνω, με πλήρη επίγνωση οτι είΜαι "πρόσωπο χωρίς ω γκρατέν" <εδώ>).
Διορθώνω διότι αλλάζει ενδεχομένως εντελώς το νόημα.
02/05 20:58  PREMIUM
Πατριώτ...

5 ουλάκερα ΧΑΛΚΙΝΑ (σημαδιακό ;-) και ένα μόνο...χρυσό η Εθνική μας Ομάδα Μαθηματικών ! :-)

Να μας ζήσουν !
02/05 21:27  Usοund
Τριαντάφυλλε, με το μπαρδόν, αλλά δεν σε πιάνω! Στο κομμάτι της μαγειρικής, βεβαίως!
Απ' τον premium κάτι έπιασα. Μπερδεύτηκα λίγο με την ευχή. "Να μας ζήσουν!" Τα κύπελλα;
02/05 22:20  haros
τι εγινε βρε παιδια?? μου αρεσει που καθομουν να γραφω ολοκληρο κατεβατο για την β εθνικη.lol.
03/05 10:45  elenitsa 1
Ποσο εμπειρος μπορει να θεωρηθει ενας επενδυτης που πουλαει αντι ν'αγοραζει σ'αυτα τα επιπεδα τιμων?
03/05 11:03  shade
Καλημέρα νυχτοπούλια.
Δεν εχει σημασία η Α΄ ή η Β΄ Εθνική.
Οι φίλοι πάντα φτάνουν στην καφετέρια.
Καμμιά φορά, τους κόβεται η ανάσα από το περπάτημα και δεν μιλούν, έ όταν γυμναστούν λιγάκι θα τα καταφέρουν.
03/05 11:07  Usοund
Καλημέρα "σκοτεινή". Πέρνα κι απ' το κλαμπ. Ψήσαμε κοψίδια!
03/05 11:51  shade
Ευχαριστώ γιά την πρόσκληση.
Θα προσπαθήσω , αλλά με μπερδεύουν οι κωδικοί γιά να μιλήσω.
03/05 12:01  Usοund
Θα σου δείξει ο τσέρουλας...
03/05 12:02  τσέρουλας
Αυτό θα πει οργάνωση. Πίνεις και τρως τον άμπακο στο κλαμπ και ύστερα σόδα στην καφετέρια.

03/05 13:04  elenitsa 1
Παλι για φαϊ μιλατε?Κρατηθητε μωρε,υπαρχουν και συνανθρωποι που βλεπουν τα κοψιδια με το τηλεσκοπιο και τη βγαζουν με κουρκουτι!Βρε,τι τραβαω!
03/05 13:09  shade
Βρέ Ελενίτσα έφαγα χτές όλο το απόγευμα γιά να βρώ κατάλυμα στη Χαλκιδική τον Ιούλιο και δεν έβρισκα.
Ασε γιά τις ταβέρνες στα παραθαλάσσια γεμάτες.
Ο μόνος που δεν έχει είναι ο Παπαθανασίου και τα παιδιά μας μου φαίνεται.
03/05 13:49  elenitsa 1
Shade,σου εστειλα οδηγιες με πμ.
03/05 15:36  Nastybishop
Kαλώς τα παιδιά! Άντε να αποκτήσουν λίγη ζωντάνια τα blogs, να ποτιστούν και οι γλάστρες χεχεχε...

usound, www.chesscube.com

πολύ ωραίο interface όχι σαν το φτηνιάρικο του yahoo. Θα με βρεις -ή όποιος άλλος θέλει παιχνιδάκι- με παρόμοιο nickname (μπαμ κάνει μην ανησυχείτε).

άντε καλό απόγευμα!

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι