ALI BABA
Ελευθέριος Χορν.
4313 αναγνώστες
Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009
17:08

 

 Από τον Πρωτεσίλαο.

 

 

 

Δημήτριος-Ελευθέριος Χορν

 
 
 
-Με βάφτισαν η κυρία Κυβέλη και ο Στρατηγόπουλος. Η βάφτισή μου έγινε αφορμή ενός τρομερού καβγά ανάμεσα στον παπά και στους αναδόχους μου. Και οι δύο φανατικοί βενιζελικοί.Ήθελαν λοιπόν να μου δώσουν δύο ονόματα:.Δημήτριος-τ’όνομα του παππού μου, και Ελευθέριος –τ’ όνομα του Βενιζέλου.
Ο παπάς όμως ήταν φανατικός βασιλόφρων “Δεν μπορώ να δώσω δύο ονόματα στο παιδί” είπε .΄Θα το βαφτίσω Δημήτριο’.
Η κυρία Κυβέλη επέμενε στα δύο ονόματα, ο παπάς στο ένα. Τότε η Κυβέλη λέει:Kαλά ,πάτερ μου, θα το βαφτίσουμε με ένα όνομα .Μόνο Ελευθέριο.
Ο παπάς τα βρήκε σκούρα κι έτσι αποφάσισε να ενδώσει στα Δημήτριος-Ελευθέριος.
Ονομάζομαι, λοιπόν, Δημήτριος – Ελευθέριος Χορν.
 
-Ο πατέρας μου, ως θεατρικός συγγραφέας ,βρισκόταν μέσα στο Θέατρο. Ήταν όμως και αξιωματικός του Ναυτικού. Εμένα  μου άρεσε να λέω πως ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός. Όχι γιατί είχα ιδέα τι σημαίνει ή γιατί αγαπούσα το στρατό ή τη θάλασσα, αλλά γιατί μ’ άρεσαν οι στολές. Για μένα ,η στολή είχε κάτι πολύ πιο θεατρικό. Ο θεατρικός συγγραφέας, που φορούσε ρούχα όπως όλος ο κόσμος, δε μου γέμιζε το μάτι. Τα γαλόνια, τα χρυσά κουμπιά με συγκινούσαν.
Όταν με ρωτούσαν αν είμαι γιος του Παντελή Χορν ,του συγγραφέα, απαντούσα:
-Όχι, του Παντελή Χορν του Ναυάρχου!
Ο πατέρας μου δεν είχε φτάσει αυτό το βαθμό….
 
-Το περίεργο είναι ότι στο σχολείο, σε κάτι μαθητικές παραστάσεις που κάναμε, στην απαγγελία στην ωδική ήμουν ο τελευταίος των τελευταίων.
Φαίνεται πως ήταν τέτοιο το χάλι μου, ώστε δεν με έβαζαν πια να παίζω σε τίποτα άλλο παρά σε tableauxvivents.Σε βουβές εικόνες ,δηλαδή, να μη λέω λέξη.
 
-Αγαπούσα ,επίσης πάρα πολύ τη μουσική. Αλλά στάθηκε αδύνατο ,ως τώρα ακόμα , να μάθω να διαβάζω τις νότες.
Οι γονείς μου αποφάσισαν να με βάλουν να μάθω πιάνο. Στην αρχή ,μάθημα μου έκανε η μητέρα μου. Τη νευρίαζα τόσο πολύ με την ξεροκεφαλιά μου ,που το μάθημα τελείωνε πάντα με ξύλο. Έτσι μου πήραν δασκάλα. Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν καθόλου. Ούτε τις νότες έμαθα, ούτε το ξύλο απέφυγα.
Στο τέλος επειδή είχα βαρεθεί να με δέρνουν βρήκα ένα κόλπο:έβαζα τη δασκάλα να μου παίζει το κομμάτι στο πιάνο και αντί τις νότες παρακολουθούσα τα δάχτυλά της πάνω στα πλήκτρα, αποτυπώνοντας στο μυαλό μου τις κινήσεις των δαχτύλων. Και στο επόμενο μάθημα έκανα πως διάβαζα τις νότες και έπαιζα το κομμάτι με το δικό μου τρόπο μελέτης.
Αυτό όμως δεν κράτησε και πολύ γιατί μ’ανακάλυψε. Μου είπε μάλιστα και το εξής: ‘Δεν είσαι μόνον βλαξ αλλά και απατεώνας’.
 
-Ευτύχησα να έχω σπουδαίους δασκάλους:τον Παπαγεωργίου, τον Βεάκη, τον Μουζενίδη αλλά, κυρίως τον Ροντήρη, στον οποίο χρωστάω πάρα πολλά και πάνω από όλα τον φανατισμό μου.
Αν δεν φανατιστείς στα νιάτα σου, αν δεν πιστέψεις, δηλαδή, μ’ όλη σου την ψυχή σ’ αυτό που διάλεξες και αυτόν που σε καθοδηγεί ,δεν κάνεις τίποτα ουσιαστικά.
 
-Ο ρόλος που αγάπησα είναι ο Τρελός στη Δωδεκάτη Νύχτα γιατί είναι βαθιά μελαγχολικός. Είναι ωραία η μελαγχολία. Ένας ρόλος που δεν πρόδωσα ,τον οποίο νομίζω ότι κάνω και στη ζωή. Νομίζω πως είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει. Ο μόνος ρόλος που δεν αισθάνομαι ενοχές απέναντί του.
 
-Το 1974 γίνεται η μεταπολίτευση και δυστυχώς ακολουθεί η πρόταση του ΕΙΡΤ(*).Εγώ είχα πει από την αρχή ότι δεν κάνω γι’ αυτή τη δουλειά. Τελικά υποχώρησα. Για να το δικαιολογήσω πάντως στον εαυτό μου ,είπα ότι κάτι μπορώ να προσφέρω στον πνευματικό τομέα. Ξαφνικά όμως βρέθηκα να υπογράφω εκατοντάδες   χαρτιά, για καλώδια, τούβλα, σύρματα και μου ήρθε κάτι σαν τρέλα. Παράλληλα, είχα να αντιμετωπίσω και 350,περίπου,μετανοημένες Μαγδαληνές που με χυδαίο τρόπο κορόιδευαν τον Παπαδόπουλο που τους είχε διορίσει και πριν λίγο τον εξυμνούσαν. Πολύ δύσκολη κατάσταση. Ευτυχώς ήρθε το Δημοψήφισμα και με έσωσε η Αυγή ,καλή της ώρα.
Έγραψε ότι δεν μπορεί ο κ.Χορν να κάνει το δημοψήφισμα ,γιατί είναι από το στενό περιβάλλον του Κωνσταντίνου. Και έτσι υπέβαλα την παραίτησή μου και πήγα κατευθείαν στον ψυχίατρο. Είχα μια φοβερή κατάθλιψη.(**)
 
-Η γλώσσα που καθιέρωσε το ΕΙΡΤ θα λέγαμε πως είναι η Νεοελληνική. Πολλοί αντέδρασαν σ’ αυτή την απόφαση ,με τον ισχυρισμό ότι ,η Δημοτική γλώσσα δεν έχει θέση σ’ έναν επίσημο Οργανισμό. Βέβαια, το θέμα της γλώσσας είναι τεράστιο κι ο τόπος έχει πολλά υποφέρει από τις μάχες που δόθηκαν κατά καιρούς για το γλωσσικό. Με αυτήν την ευκαιρία, θεωρώ υποχρέωσή μου να εκθέσω μερικές σκέψεις.
Φρονώ πως είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι μια παράταξη αποφάσισε να δωρίσει τη Δημοτική γλώσσα σε κάποια άλλη παράταξη
Η Δημοτική γλώσσα δεν είναι περιουσία κανενός. Με ποιο δικαίωμα ,χάρισαν τα Δημοτικά μας τραγούδια, τον Σολωμό, τον Παλαμά και όλους τους μεγάλους Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες σε μια συγκεκριμένη παράταξη που υπηρετεί μια ακόμη πιο συγκεκριμένη ιδεολογία και με ποιο δικαίωμα το δώρο έγινε δεκτό;
Θα παρατηρήσω, επίσης, ότι οι πολέμιοι της Δημοτικής παρουσιάζουν μια αντίφαση. Ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης ερμηνεύονται στο θέατρο στη Δημοτική γλώσσα. Ο Σαίξπηρ, κι αυτός, μεταφράζεται στη Δημοτική. Απέχουν από τις παραστάσεις οι αντιδημοτικιστές ή δεν τους ενοχλεί να ακούν τον Οιδίποδα, τους Πέρσες, την Εκάβη τον Βασιλέα Ληρ ή τον Άμλετ στη Δημοτική γλώσσα και τους ενοχλεί σ΄ ένα σύντομο, εφήμερο δελτίο ειδήσεων; Ή μήπως η επικαιρότητα οφείλει να μεταχειρίζεται πιο επίσημη γλώσσα από την γλώσσα του Εθνικού μας Ύμνου; Ευχής έργον θα ήταν να είχε λυθεί στον τόπο μας το πρόβλημα της Παιδείας κι ο κάθε Έλληνας να είχε την δυνατότητα να κατέχει όλες τις γλώσσες που του προσφέρουν τα ελληνικά κείμενα που μας άφησε η καθαρεύουσα, αρχίζοντας από τον Κάλβο, τον Παπαδιαμάντη και τον Παπαρρηγόπουλο. Με αυτές τις γνώσεις, θα ανακάλυπτε τις ρίζες της Δημοτικής γλώσσας.
Σύμφωνο θα με βρούνε όλοι στο ότι δεν πρέπει την γλώσσα είτε Καθαρεύουσα είναι αυτή είτε Δημοτική να την κακομεταχειρίζονται, να την εκχυδαΐζουν. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αγράμματοι δημοτικιστές και αγράμματοι καθαρευουσιάνοι. Κι όπως είπε ο Λορέντζος Μαβίλης, δεν υπάρχουν χυδαίες γλώσσες υπάρχουν χυδαίοι άνθρωποι.
 
-Τα χρόνια που πέρασαν; Δε μου έμαθαν τίποτα. Ότι η ζωή είναι ένα τίποτα. Αυτό μονάχα…Ούτε με δίδαξαν τίποτα. Όσα σφάλματα έκανα μικρός, τα ίδια έκανα και μεγαλύτερος, τα ίδια κάνω και τώρα. Είμαι μόνος και νιώθω μόνος.
Όσο για την επιτυχία…ποτέ μα ποτέ, δεν αισθάνθηκα καμία ασφάλεια.
 
-Θα υπάρχω ως μακρινή ανάμνηση-ως μια γνωριμία που προσέφερε κάποιες ευκαιρίες για κρίσεις, για συγκρίσεις, για παραδείγματα προς αποφυγήν.
Ένας συμπαθής εφιάλτης.

Ο Χορν-θα λες-Θεός σχωρεσ΄ τον, ήταν υποφερτός, ανυπόφορος!...

 

 
Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

08/02 17:14  Αli Baba
Πάρε και την ξελιγωμένη την Πιαθ που του 'γραφε:
Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ‘θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα...».

08/02 17:16  protesilaos
Και η Αυγή,την είδες την Αυγούλα usound;Τον εξανάγκασαν σε παραίτηση με δημοκοπίες.Μια ζωή τα ίδια...
08/02 17:20  Usοund
Tην είδα την Αυγούλα, δεν την είδα? Βαθειά νυχτωμένη, πάντα.
08/02 17:45  Usοund
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=5622
Ήθελε κι ανταπόκριση η κακομούτσουνη...
08/02 17:52  albatrus
ηθοποιός σημαίνει φως!

5*για το πολύ όμορφο θέμα σου.
08/02 17:53  mc
Για σήμερα περίμενα την ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυση του προβλήματος των μεγαλοενοποιημένων θεωριών των πεδίων από τον swearengen, αλλά δε μπορώ να πω ότι με χάλασε και ο Χορν.
Ωραίος Πρωτεσίλαε!, αλλά σε έκαψε ο Usound. Κυριακή απόγευμα, αναγνωσιμότητα πολύ χαμηλή. Τέλος πάντων, νυχτώνοντας, θα καλυτερεύσει το πράγμα.
08/02 17:56  Usοund
Τον βάζω στη δύσκολη ζώνη ,να δω πόσο μετράει. Δεν τα πάει κι άσχημα...
08/02 18:00  mc
Από μικρό στα βάσανα ε;
Λοιπόν, μου άρεσε πολύ το επιχείρημα για την Γλώσσα μα και όλη η περιρρέουσα μελαγχολία.
08/02 18:01  protesilaos
Χρυσό τον έκανα,mc,να με βάλει prime time,τίποτα αυτός.Με πίεζε να μπει πικάντικη φωτογραφία της Κοντού(με μινι κλπ),αλλά στάθηκα στο ύψος μου.
08/02 18:04  mc
Υπομονή και επιμονή. Κι εγώ έτσι ξεκίνησα. Και μετά το κατέβασα (το blog).
08/02 18:11  albatrus
-μουσικός τι σημαίνει;
08/02 18:11  Usοund
Κάηκες απ τη φωτιά του Αλή!
08/02 18:12  Usοund
Αυτός που βάζει νότες στις στριγγλιές της Παπαρήγα!
08/02 18:17  albatrus
αν ναι! αν ενεθυμούμαι καλώς,και έτσι ειναι, η Entith piaf στα τελευταία της τα ειχε με τον george moustaki!
08/02 18:18  Usοund
Κάτι άκουσα για Καρατζαφέρη.
08/02 18:18  albatrus
έχασες φίλε!
μουσικός σημαίνει μουσηκώνεται
08/02 18:19  Usοund
Άρα, δεν είσαι μουσικός.
08/02 18:20  elenitsa 1
Σιδεροκεφαλος,Πρωτ.Παντα τετοια.Πολυ ωραιο το θεμα σου,με αγνωστες λεπτομερειες απ'τη ζωη ενος θρυλικου ατομου.Ως τωρα μονο η σχεση του με τη Λαμπετη ηταν στο επικεντρο των αναφορων στο προσωπο του.Σημερα μαθαμε και δυο πραγματα παραπανω,περα απο τα τετριμμενα.Αλλα εκεινο που δεν θα φανταζομουν ποτε ηταν ο ερωτας της Πιαφ.Δεν θα τον περνουσε και τριαντα χρονια?
08/02 18:21  evie
Μου κάνει εντύπωση που :
"-Το περίεργο είναι ότι στο σχολείο, σε κάτι μαθητικές παραστάσεις που κάναμε, στην απαγγελία στην ωδική ήμουν ο τελευταίος των τελευταίων.
Φαίνεται πως ήταν τέτοιο το χάλι μου, ώστε δεν με έβαζαν πια να παίζω σε τίποτα άλλο παρά σε tableauxvivents.Σε βουβές εικόνες ,δηλαδή, να μη λέω λέξη."

Στο λινκ έχει το γνωστο παραμύθι: Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας του Oscar Wilde

σε αφήγηση του Δημήτρη Χόρν

http://www.imeem.com/people/-SXHyON/music/uwzlsDD-/dimitris_horn_the_happy_prince/


08/02 18:22  Usοund
Πάλι την είπε την παπαριά της!
08/02 18:22  Nantia42
Oχι Ελενη, περιπου 6 .
08/02 18:22  Usοund
Η Ελενίτσα!...
08/02 18:34  protesilaos
Για το θέμα με την Λαμπέτη,Ελένη, δήλωνε πως ουδέποτε υπήρξε ο έρωτας της ζωής του.Τα περιοδικά της εποχής συντηρούσαν τον μύθο,για τους γνωστούς λόγους.
Αντίθετα,για την πρώτη του σύζυγο,Ρίτα Φιλίππου έλεγε:"Την αγαπούσα και την εκτιμούσα πάρα πολύ.Και ήμουν πολύ ελεύθερος κοντά της.Δε με ζήλεψε ποτέ.Ποτέ δε με ρώτησε που πήγα,τι έκανα,γιατί άργησα.Μοναδικός τρόπος για να κρατάει μια γυναίκα έναν άντρα κοντά της"
08/02 18:35  albatrus
πάντως, κοιτόντας τον χόρν με τον βσίλη αυλωνίτη, σκέπτομαι πόσο φτωχό ειναι το θέατρο σήμερα.
τοτε πήγαινα κάθε βράδυ.
- παρκάριζα το αμάξι έξω απο το θέατρο!τώρα ούτε με ταξί δε μπορείς.
μόλις έβγαιναι ο αυλωνίτης στη σκηνή χωρίς να πεί τίποτα,μόνο με τις γριμάτσες τους [εκεινο το πώωωωώ! πωωώ!
ζωντάνευαι ολη η πλατεία,
ο σταυρίδης!
τα καλουτάκια!
η τζένη καρέζη με τον Κ.καζάκο στο περικλής&ασπασία! ποιοί νεέοι μπορούν σήμερα να τους αντικαταστήσουν :-(
ο βέγγος στο τρελός του λούνα πάρκ!
ο μυράτ!ειχαμε 10 θετρα και επρεπε να κλείσεις θέση μια βδομάδα 15 μέρες πιο μπροστά!
-τώρα υπάρχουν 100 θέτρα και δε πατάει κανένας!και οι σημερινοί ειναι τις σχολής :-(

08/02 18:36  Usοund
Μια τέτοια να βρεις! Κι άμα βρεις, γράψε μου!
08/02 18:36  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
@ albatrus
<αν ναι! αν ενεθυμούμαι καλώς,και έτσι ειναι, η Entith piaf στα τελευταία της τα ειχε με τον george moustaki!>
Με το George Sarapo ( "σ'αγαπώ"), ο οποίος είχε ηλικία αντίστοιχη με "εγγονό' της !
(έξω από το XAA επί δίμηνο τουλάχιστον...)
Me to
08/02 18:38  albatrus
καλώς την ελενίτσα 1 & evie
:-)
08/02 18:39  Usοund
Τη σαλιάρα ξέχασες!
08/02 18:40  albatrus
φίλτατε!
κάθησε να σε πληρώσω μετρητοίς.
δώσ'μου λ;iγo χρόνο να το βρω στο youtube.
08/02 18:43  σεβαστη
Αλλαξε αντικείμενο σπουδών το Τ Ε Ι?
08/02 18:44  Usοund
Μην μας προσβάλλεις! ΙΕΚ, είπαμε!
08/02 19:04  albatrus
το θεοφάνη λαμπουκά ειχε στο τελος καλοκαίρι '61 τον γνωρίζει το '62 τον παντρέυεται και το'63 στα 48 της πεθαίνει.

σορρυ!

τον μουστακή τον ειχε απο το '48 έως το '51.
μετά το πουκάμισο στένεψε και το "πέταξε"
πάντως τα τελευταία πουκάμισα ηταν θαλασσί ΟΛΑ :-)
08/02 19:04  gerodimos
Καλά εδώ στο ΙΕΚ ALI BABA γίνεται χαμός από μάθηση διαρκείας. Από τον Άγιο Σουλπίκιο, στον Παπανούτσο και τώρα Χόρν. Θα φάμε καμμιά μέρα κάνα τεστ ημερήσιο και θα το φυσάμε και δεν θα κρυώνει!
08/02 19:11  albatrus
theo σ'αγαπώ,
ηταν ο θεοφάνης Λαμπουκάς!
πάντως ηταν η μονοδική φωνή στην ιστορία της μουσικής μέχρι σήμερα που έπιανε στην 8η ωκτάβα το καντίνι,επι 13'περίπου.
οτι κρύσταλα ηταν μέσα στο δωμάτιο σπάζαν όλα απ'τη φωνή της!


τη φαντάζεστε δίπλα σας,
σε κρεβατομουρμούρα και θυμωμένη;
08/02 19:17  albatrus
ο κύριος πρωτεσίλαος ποιός ειναι;
περασε το τεστ δοκημασίας πριν έρθει στη ομάδα;
τι όριο "θραύσις" έχει.
επιτρεπομένες πλαγιες τάσεις επίσεις;
ειναι θυσαυρός γνώσεων ή θυσάνας προβλημάτωνς;
ποιά τα μικρά του και ποιά τα μεγάλα του ελατώματτα;
-τι χρώμα δέρματος έχει;
ποιοί κάνανε τα τεστ κοπώσεως;
08/02 19:30  freeagle
08/02 19:37  albatrus
μυρατ&χορν τελεία & παύλα.
καλό βράδυ σε όλους.
08/02 19:50  freeagle
... που πα ρε ψαροπούλι; ... είναι αργά για σένα;; ... οκτάβες πάνω από την Μαρία Κάλλας έπιανε μόνο ο eric adams ...
08/02 19:55  ...................
Δεν υπηρχε λογος να ζηλεψει.
Να ρωτησει που πηγε!χαχα,τη εκανε; χαχαχα, γιατι αργησε; χαχαχαχα,
ΕΙΣΤΕ βαθια νυχτωμενοι,και ετσι και αλλιως αυτος ο πως τον λενε, αυτο που θα ηθελε θα το εκανε.
Ε!και μετα αν εκανε ολη αυτη την ιστορια(ερωτησεις) η πως τη λενε θα την ελεγε και γκρινιαρα,ζηλιαρα,και,και,και,και,και δε σημαζε...υετε.Δηλαδη ουτε ετσι ουτε και αλλιως θα ηταν ευχαριστημενος.
Για αυτο καλητερα να μασας παρα να ρωτας.
08/02 19:58  ...................
Γεια σου gerodimo τη χαμπαρια απο την ομορφη ΛΑΡΙΣΑ?
08/02 20:16  gerodimos
Μεγαλώνει, απλώνει λόγο κάμπου και ομορφαίνει!
08/02 20:22  muller
ρε σεις τι γίνεται στο φορουμ
έπεσαν απαγορεύσεις?
Λες να βγουν παγανιά και στα μπλόκια
ΑΜ ΤΌΛΕΓΑ εγώ.Μην τα χωνετε στον ΑΝΤΡΊΚΟ
08/02 20:28  ...................
MOULLER
Εσυ τα ελεγες ομως ποιος τα ακουσε;
08/02 22:23  elenitsa 1
08/02 22:36  Usοund
08/02 22:56  Swearengen
Kαλά, μια μέρα έλειψα και μου κάνανε τον συνέταιρο βαρυποινίτη.
Ένα μήνα ? Πάλι καλά που δε σου ρίξανε και ισόβια, με δικαίωμα αναστολής στην εικοσαετία.

Στο (μη μουσικό-το διευκρινίζω !) βίντεο που ακολουθεί, ο συνέταιρος, ενώ μηχανεύεται τρόπους να το σκάσει από τη στενή.
http://www.youtube.com/watch?v=7JenghxysKg

-Θα τα καταφέρει ?
Η απάντηση στο επόμενο επεισόδιο...
08/02 23:00  Manta ray
Ρε παιδιά καλησπέρα, τι είναι αυτά που γίνονται;
08/02 23:02  Swearengen
Α, ξέχασα και τον άλλο Ρωχάμη, τον Πρωτεσίλαο.
Ισόβια κι αυτός.
Θα ξεφραγκιαστώ να σας στέλνω τσιγάρα, μου φαίνεται. Κι ακριβαίνουν κιόλας. Και καπνίζετε και πολύ, βρε ρεμάλια.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα ντοκυμαντέρ για τη ζωή του Πρωτεσίλαου στη μπουζού.
http://www.youtube.com/watch?v=FfY-CoRl9p4&feature=PlayList&p=834ED7A25D491830&index=0&playnext=1

Πώς είπατε ? Είναι μουσικό βίντεο ? Ε, εντάξει, κλείστε τον ήχο.
08/02 23:04  Usοund
Που να ξέρατε ποιόν έχω δεσμοφύλακα!
08/02 23:08  elenitsa 1
Μη μας κρατας σε αγωνια,πες!
Σελίδα 1 από 3Νεότερα σχόλια »Τελευταία σελίδα

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι