ALI BABA
Ο Δεκάλογος του καλού blogger.
1239 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008
09:27

          

                                    

 

1.Ο τίτλος του άρθρου πρέπει να είναι πιασάρικος και να έχει και το υπονούμενό του. Φέρ’ ειπείν ο τίτλος «ο κήπος μου» είναι εξ ορισμού αποτυχημένος. Αντιθέτως ο «το σκαλίζω, το ποτίζω και στο ράντισμα τ' αρχίζω» έχει έναν συγκεκαλυμμένο αισθησιασμό.
2. Το κείμενο έπ’ ουδενί  πρέπει να έχει μέγεθος σινδόνης. Τα σεντόνια χρησιμεύουν για να απαγορεύουν στα σκληρά κλινοσκεπάσματα να μας φαγουρίζουν τα ούμπαλα κι όχι για να καταγράφονται οι παπαριές του κάθε καμένου εγκεφάλου. Παράδειγμα: “Το ηδονικό της επαγγελματικό χάδι κινητοποίησε τους αισθησιακούς νευρώνες του. Ο εγκέφαλός του κατακλύστηκε από χιλιάδες μηνύματα που κατέπνιγαν τις μυριάδες αναστολές που αποστέλλονταν από τα ανώτερα κέντρα του φλοιού». Ενώ το «Τον καύλωσε η καριόλα» εντοπίζει ακριβώς την καρδιά του προβλήματος και δεν κουράζει.
3.Το θέμα πρέπει να είναι επίκαιρο η διαχρονικό. Δεν μπορεί να καίγεται η Αθήνα κι εσύ ν ασχολείσαι με το πήδημα. Όπως δεν μπορεί να καίγεται της Αθηνάς το «πράμα» κι εσύ να καις την Αθήνα.
4.Στους σχολιαστές πρέπει να περιλαμβάνεται και ικανός αριθμών κλακαδόρων και αβανταδόρων, αλλιώς η επισκεψιμότητα θ αγγίξει το ναδίρ. Ο αβανταδόρος πρέπει να είναι και τσαμπουκαλής ώστε ,αν στην πέσουν με λόγια τύπου « Μας φλόμωσες στις παπαριές, μεγάλε» ,να τους κατατροπώσει με φράσεις όπως «Άδειασέ μας τη γωνιά ρε μπουχέσα!». Έτσι, και ο άλλος κουμπώνεται και εσύ διατηρείς το κύρος σου παίζοντάς το ανώτερος.
5. Το κείμενο πρέπει να είναι συντεταγμένο και ορθογραφημένο. Προσδίδει άλλον αέρα. Που και που να βάζετε και κανένα καθαρευουσιάνικο η Λατινικούλι. «Μορφωμένος ο πούστης», σκέφτεται ο άλλος.
6. Τα βίντεο στα οποία παραπέμπετε να μην έχουν προφανή σχέση με το θέμα αλλά να δημιουργείται κάποιου είδους συνειρμός. Π.χ: Σχολιάζετε τις θέσεις του Σαρκοζί για την επίλυση της οικονομικής κρίσης. Στο βίντεο βάζετε τον σειόμενο κώλο της Κάρλας Μπρούνι.
7.Οι σύνδεσμοι τους οποίους προτείνετε πρέπει να δείχνουν άνθρωπο ψαγμένο και διαβασμένο. Δεν γίνεται να το παίζεις κουλτουριάρης και σύνδεσμός σου να παραπέμπει στην διαχρονική αξία του κλαρίνου ως μουσικού οργάνου.
8.Που και που να διορθώνετε τα ορθογραφικά λάθη των άλλων. Δείχνει κυρίλα.
9.Ενίοτε να εμπλέκεστε σε καβγάδες. Δείχνει αντρίλα.
10. Μην αποκλείετε άλλους χρήστες. Δείχνει ξινίλα.
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

28/12 09:48  freeagle
Καλημέρα … γιατί γίναν τα τρία δύο?
28/12 09:59  shade
Καλημέρα
Τώρα που τα είπες όλα πώς θα γεμίσουν τα σχόλια?
28/12 10:02  Usοund
@freeagle: απ΄το κρύο!
@shade:εδώ σε θέλω!
28/12 10:16  elenitsa 1
Ακομα κι οι κουλτουρε,την διαχρονικη αξια του κλαρινου την παραδεχονται.Ως μουσικου οργανου...
28/12 10:29  Swearengen
Παρότι δεν ήρθαν καν τα Φώτα, για κάποιο μυστήριο λόγο που μόνο το σύμπαν γνωρίζει, η Elenitsa1 έκανε ένα σοφό (το πρώτο της) σχόλιο στα blogs. Καιρός ήταν.

Kαλά σου λέει, βρε άμουσε, για το κλαρίνο, το οποίο δεν είναι παρά το κλαρινέτο της συμφωνικής ορχήστρας (σε κλειδί ντό, εάν δεν απατώμαι). Ήρθε στην Ελλάδα μέσω των οθωμανικών φιλαρμονικών του στρατού και βέβαια έγινε μέρος της δημοτικής μας μουσικής. Σπουδαίο όργανο, δύσκολο και τρομερά εκφραστικό. Τώρα, εάν εσένα ο Χαλκιάς και ο Σαλέας (πχ) δεν σου κάνουν, τότε μάλλον έχουμε άλλη αντίληψη περί κουλτούρας και "κουλτούρας".
28/12 10:43  Usοund
Όντως δύσκολο. Πρέπει να το κατέχεις το άθλημα. Αλλιώς πέφτουν κάαααααατι φάλτσα...
28/12 10:50  Swearengen
Δε μου λες, αυτός ο "παιχταράς" ο Mc, που μας κουβάλησες, υπέγραψε λύση συμβολαίου αζημίως ή θα μας γυρεύει και τίποτε τζερεμέδες από πάνω, χωρίς να έχει γράψει ούτε μισή λέξη ?
Καλά βρε ψιμάρι, δεν υποψιάστηκες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, από τη στιγμή που στον παραχώρησε τελείως αδιαμαρτύρητα ο Θρασύβουλας ? Να τον ξεφορτωθεί ήθελε και τον φορτωθήκαμε εμείς. Πιό καλά να παίρναμε τον Bluesman. Πιό πο΄λλά θα έγραφε και θα έβαζε και κάνα τραγουδάκι της προκοπής. Από τον Mc τί περίμενες ? Να σου πει τη γνώμη του για την αγορά ?
"-Μπορεί να πάει πάνω, αλλά μπορεί να πάει και κάτω. Το πολύ-πολύ να μείνει εδώ που είναι. Όλα παίζουν". Αυτή είναι η γνώμη του για την αγορά.
Α, και τιμή στόχο για ΟΛΘ, ένα (1) ευρώ.
28/12 10:51  Usοund
Στο τελευταίο δεν θα διαφωνήσω. μπουχαχα!
28/12 11:00  Hi Five
swear...
Καλημέρα!
Εγώ συμφωνώ με τους 9 πρώτους λόγους.
28/12 11:03  Swearengen
Εγώ συμφωνώ μόνο με την 9η εντολή, κι αυτήν όχι ολόκληρη. Κρατώ μόνο τη φράση : "Να εμπλέκεστε σε καυγάδες". Χωρίς "ενίοτε".
28/12 11:31  zaratustra
καλημέρα
άσχετο με το παρόν θέμα αλλά λόγω χαρτοπαικτικής κραιπάλης δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω την απάντηση του ερωτήματος με τις πιθανότητες, πως διάολο βγαίνει αυτό το 9,02%
από ότι θυμάμαιισχύουν τα εξής για την δεσμευμένη πιθανότητα
P(ΑΒ)= P(Β/Α)xP(A), είναι ο τύπος της δεσμευμένης πιθανότητος
Όπου συμβολίζουμε με P(AΒ) την πιθανότητα να συμβούν και τα δύο ενδεχόμενα Α,Β
P(B/A) την πιθανότητα να συμβεί το Β με δεδομένο ότι έχει συμβεί το Α , και P(A) την πιθανότητα να συμβεί το Α
Αν τα ενδεχόμενα Α,Β είναι ανεξάρτητα, δηλαδή η πιθανότητα πραγματοποίησης του Α δεν επηρεάζει την πιθανότητα πραγματοποίησης του Β, ισχύει
P(ΑΒ) =P(A)x P(B)
Πως εφαρμόζονται τα παραπάνω; Δηλαδή ποια είναι τα μη ανεξάρτητα ενδεχόμενα Α,Β στην περίπτωσή μας και βγαίνει το 9,02%;

Παρεμπιπτόντως στους μεγάλους κλαριτζήδες να προσθέσω τον Γιώργο Μάγγα, για μένα ο κορυφαίος . Λίγο σύγχιση μου δημιουργούν τα ρούχα του

http://www.youtube.com/watch?v=mHsNTCv2ZVo
(από τα πιο απλά ντυσίματα που έχω δει στον Μάγγα)
http://www.youtube.com/watch?v=EuC0v2PqlnE&feature=related
28/12 11:51  evie
Ο καλύτερος τίτλος είναι οι τελείες ... όλοι θα ανοίξουν το άρθρο να δουν τι έγραψε ο blogger!
28/12 11:52  haros
...μαρτυριαρη...
28/12 11:57  Usοund
Φτιάξε δενδρόγραμμα. Αρχική πιθανότητα 0,001 να είναι φορέας, 0,999 να μην είναι. Ξανά δυό δέντρα. Ένα με τους φορείς και την πιθανότητα να είναι αληθώς θετικοί η ψευδώς θετικοί. Το δεύτερο με τους μη φορείς να είναι αληθώς μη φορείς η ψευδώς. Πολλαπλασίασε τις πιθανότητες και εφάρμοσε τον τύπο.
28/12 12:01  haros
παντως,περα απο πλακα,το σημαντικοτερο συστατικο της επιτυχιας ενος μπλογκ ειναι το ιδιαιτερο στυλ που εχουν (η δεν εχουν) τα αρθρα ενος μπλογκερ.να τα διαβαζεις δηλαδη και να αναγνωριζεις αμεσως ποιος τα εχει γραψει..(πραγμα ιδιαιτερα χρησιμο στα συνεταιρικα μπλογκς..)
28/12 12:02  nhad
Ουσιωδώς αυτό έκανα. Το θέμα είναι: Πιθανότητα να είναι φορέας είναι 0,001 στο γενικό πληθυσμό, όχι σε αυτούς που πάνε να κάνουν τεστ! Η τελευταία μετράει.
28/12 12:17  Nantia42
28/12 12:32  Nikolet
Τώρα επιτέλους κατάλαβα doc,γιατί υπήρξε μια έντονη διαμάχη μεταξύ ημών στο παρελθόν...ήταν λοιπόν για συγκεκριμένο λόγο(τον 9ο παρεπιπτόντως!...Την καλημέρα μου και τις ευχές μου...
28/12 12:34  Nikolet
Και αν έχω κάνει λάθος το "ημών" εννοόντας "εμάς", διορθώστε το παρακαλώ...συντρέχει ένας ακόμη λόγος (ο 8ος...!
28/12 12:43  haros
τωρα και εσυ,φιλη νικολετ,τα θες να τα ακουσεις..ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ,γιαυτο και ξυνεσαι συνεχως στην γκλιτσα του τσομπανη..
28/12 13:21  Usοund
@nhad.ξαναδες το.
@νικολετ. Καμία διαμάχη. Τσαντισμένος απ το ξενύχιασμα ήμουν.
28/12 15:08  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα και έτη πολλά. Διατί μοι στενοχωρείτε τον ανιψιόν ωρέ? Θέλετε να τα κάνω όλα λαμπογυαλο και δεν είμαι και της βίας? Ωσάν ταυρος εν υαλοπωλείω και δεν είμαι και της ταυρώδους απόψεως αυτόν τον καιρόν?

Δε θα συνεχίσω διότι ή τα πιοτά εις την Πεγγκουλαν ήσαν βομβαι είτε το παραέκανε ο Θρασύβουλας προσπαθών να σαγηνεύσει την καλλιπυγον μεν υπερυψην δε (190) υπαρξιν ήτις εκάθητο έναντι Καλοχαιρέτου περί την τράπεζαν. Καλά τα επήγα και εχορεύαμε μεχρις πρωίας μεν, αλλά μη θραυσωμεν και κανέν αγγείον δε... ;-)
28/12 15:13  Nikolet
Είπαμε Κύριε Θρασύβουλε ψηλή,αλλά η νεαρά που μας περιγράφετε παραήτο...
@Usound : Tα παλληκάρια δεν πονούν ωρέ, ακόμη κι όταν τα ξενυχιάζουν,πολύ περισσότερο δε, δεν τσαντίζονται...
28/12 15:14  elenitsa 1
Ξεσαλωσατε,αγαπητε?Κι ουτε καν της ταυρωδους αποψεως?
28/12 15:15  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Νικολετ εγώ δια την ξανθή του 180 επήγαινα, αλλά μοι έκαμνε τον βαρύν πέπονα, εξ ου και ανέκρουσα πρύμναν προς την εξίσου ευειδήν καστανήν, πλην ολίγον υψηλοτέραν...

Τ^ι να κάνουμε? η κρίσις είναι μεγάλη και ο καπετάνιος δέον να είναι ευέλικτος!
28/12 15:19  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ελενίτσα:

Τι να κάνω , πές μου
σβήνω απ' τον καημό μου
μονο η νυκτα ακούει το παράπονό μου...

;-)
28/12 15:28  elenitsa 1
Ε,βουρ λοιπον στο ψητο.Και να μην ειναι σιτεμενο...
28/12 15:47  Nikolet
Μου λέτε πως τα 'χουμε καταφέρει έτσι στην Ελλάδα (περί του εξωτερικού δεν γνωρίζω),κι οι γυναίκες μας βγήκαν ψηλές κι άντρες "ζουμπάδες" (πλήν εξαιρεσέων βεβαίως βεβαίως)..????

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι