ALI BABA
Γλάστρες Μολότωφ
1937 αναγνώστες
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008
19:02

Oπλισμός που εντοπίστηκε από τις αρχές, σε γιάφκα του Κολωνακίου

 

Πατριώτες, δεν ξέρω εάν είναι εφικτή άνοδος δίχως τράπεζες, αυτό που ξέρω όμως στα σίγουρα είναι, ότι λαϊκή εξέγερση δίχως Κολωνάκι ΔΕΝ θα μπορούσε ποτέ να γίνει. Γιά του λόγου το αληθές, σήμερα στη μάχη μπήκε και ο Κολωνακιώτικος λαός, ο οποίος έδωσε ηρωϊκές μάχες απέναντι στους κρανοφόρους γνωστούς-αγνώστους των ΜΑΤ. Ο αγώνας ήταν μαζικός. Μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, μεγαλοτραπεζίτες και λοιποί μεγαλοκαρχαρίες, όλοι οργανωμένοι στη γιάφκα του "Ντα Κάπο", καθώς και κάτι μεγαλοκοπέλες, βέρες Κολωνακιώτισσες, όρθωσαν το ανάστημά τους και πρόταξαν τη στήθη τους απέναντι στις σιδηρόφρακτες διμοιρίες και τις νίκησαν. Kαθώς, όπως φαίνεται, τούτοι εδώ του καλού του κόσμου, δεν αστειεύονται. Το τί μπουγέλο και μπινελίκι έπεσε, δε λέγεται. Μέχρι κι ο Πρετεντέρης εθεάθη, κοστουμαρισμένος και σένιος, να πετάει πλαστικά μπουκάλια. Φαντάσου δηλαδή, πού φτάσαμε. Αλλά το μυστικό όπλο ήταν άλλο : Γλάστρες. Ναι, όπως τ' ακούς, γλάστρες. Έβγαιναν οι αριστοκρατικές κυρίες στα μπαλκόνια και αμολούσαν γλάστρες στους ΜΑΤατζήδες, αλά Γεωργία Βασιλειάδου. Και δε μιλάμε για τίποτε κακτάκια, αλλά για γλάστρες μεγάλες, με ορτανσίες μέσα και τέτοια, απ' αυτές που έτσι και τις φας στο κεφάλι, έμεινες στον τόπο. Μερικές μάλιστα αρχόντισσες, οι πιό σικ, έβαζαν τις Φιλιππινέζες να πετάνε τις γλάστρες για πάρτη τους. Και φαίνεται ότι οι Φιλιππινέζες είναι άσσοι στο σημάδι, διότι οι διμοιρίες το έβαλαν στα πόδια, πανικόβλητες, υποχωρώντας προς το Σύνταγμα. Αλλά ούτε κι εκεί βρήκαν ησυχία, διότι έπεσαν σε μπλόκα συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με τα παιδιά τους μαζί.

Tα παλιά, λέει, τα χρόνια, τί παλιά δηλαδή, μέχρι πριν ελάχιστες δεκαετίες, μόλις ο πατέρας έβλεπε ν’ αχνοφαίνεται το πρώτο χνούδι στο πανωχείλι του γιού του, τον έπαιρνε αγκαζέ -είτε ο ίδιος είτε κάνας μπάρμπας- και τονε κατέβαζε στα μπουρδέλα, «για να γίνει άντρας». Εκεί, ο νεανίας παρεδίδετο στη θωπευτική δικαιοδοσία της καθ’ ύλην αρμόδιας διδασκάλισσας και εντός ολίγου είχε λάβει το βάπτισμα του πυρός στο αρχέγονο μυστήριο του έρωτα, ο δε πατήρ είχε αποπληρώσει το σχετικό χρέος του έναντι της μητέρας-φύσης και της κοινωνίας εν γένει. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Η χειραφέτηση του άρρενος τέκνου επιτυγχάνεται πλέον μέσω της ενθάρρυνσης –εάν όχι υποκίνησής- του, από τον ίδιο τον πατέρα σε θραύση υαλοπινάκων, αφή πυρκαϊών κι εκτόξευση λίθων, στο κέντρο της πόλης. Έτσι τουλάχιστον διαβάζω, ότι πλείστοι γονείς, αντιλαμβανόμενοι, λέει, την δικαιολογημένη οργή των παιδιών, συμμετέχουν πλέον και οι ίδιοι στις πορείες, συν τέκνοις, για να μη σου πώ και συν γυναιξί. «-Πώς την πετάς έτσι άψυχα την πέτρα παιδάκι μου, αδελφή είσαι ? Βάλε ντε και λίγη δύναμη ! Να εκεί, στη βιτρίνα με τα ρούχα, δωσ’ της να καταλάβει. Έτσι μπράβο το αγόρι μου, έτσι μπράβο ο κούκλος μου. Επαναστάτης κι εσύ, ίδιος ο πατέρας σου. Αχ, τι μου θύμισες τώρα…».

Έπειτα, έχω μία απορία : Αυτοί οι περίεργοι τύποι των ΜΑΤ, τί είδους προηγούμενα έχουν, ειδικά με τα 15χρονα ? Διότι, σε όλα –μα όλα- τα σχετικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ρεπορτάζ των ημερών- η πάγια εικόνα που μετεφέρετο ήταν για δυνάμεις των ΜΑΤ που χτυπούσαν «δεκαπεντάχρονα». Πρόσεξε : Ούτε δεκατετράχρονα, ούτε δεκαεξάχρονα, ούτε δεκαεπτάχρονα. Αποκλειστικά και μόνο δεκαπεντάχρονα. Αδυναμία στα δεκαπεντάχρονα. Λύσσα κακιά με τα δεκαπεντάχρονα. Οι μικρότεροι τη σκαπούλαραν, οι μεγαλύτεροι μήτε που το κατάλαβαν το βρωμόξυλο. Τα δεκαπεντάχρονα όμως, είναι μια άλλη ιστορία : «-Πόσου χρουνώ είσι συ ρε ?» «-Δεκαοκτώ κυρ αστυφύλαξ, έχω μείνει και μια φορά στην ίδια τάξη!» «-Καλά, φύγι, μόνου να μη σι ξαναπάρ του μάτι μ’ ιδού γύρου. Ισύ ρε, ου άλλους, ου κουντός, ισύ που κρύβισι, πόσου είσι ? Διν πιστέυ’ ρε να ‘σ’ δικαπέντ’ ?» «-Εσύ πόσο με κάνεις κυρ αστυφύλαξ ?»

Και μέσα σ' όλα αυτά, έχουμε και το περιβόητο θέμα της «αντικειμενικής» -και μόνον- ευθύνης των πολιτικών προσώπων, για την υπόθεση Βατοπεδίου/Βατοπαιδίου. Αντικειμενική ευθύνη, με τα λίγα ελληνικά που ξέρω, σημαίνει αποσυνδεδεμένη από το στοιχείο της υπαιτιότητας. Δηλαδή, δεν συντρέχει ούτε δόλος ούτε αμέλεια του εκάστοτε υπουργού, απλώς ex officio χρεώνεται τη λέζα. Δεν έχω πρόβλημα. «Αντικειμενική» ? –«Αντικειμενική», έστω. Όμως, εγώ ξέρω ότι και επί αντικειμενικής ευθύνης, ο αντικειμενικά υπεύθυνος καλείται να καλύψει την όποια ζημιά. Πάρε παράδειγμα τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αντικειμενική είναι κι αυτών η ευθύνη τους. Ούτε φταίνε για το τροχαίο, ούτε γνώριζαν, ούτε οδηγούσαν, ούτε τίποτε. Όταν όμως έρθει η ώρα του απολογισμού των ζημιών, τότε καλούνται αυτές, λόγω της ιδιότητάς τους, να πλερώσουν το μάρμαρο. -Εδώ τι θα γίνει ? Ποιος θα καλύψει τη ζημιά ? Εμένα δε με νοιάζει τόσο να πάνε κάποιοι κατηγορούμενοι, όσο το να καλυφθεί άμεσα η ζημιά του κράτους, η δική μας ζημιά δηλαδή. -Έλα δω κύριε αντικειμενικέ, τόση είναι αντικειμενικά η ζημιά, τόσα κεφάλια είσαστε τόσα κάνει αντικειμενικά να δίνει ο καθένας από σας, αφού αντικειμενικά εσείς ευθύνεστε (για να μη σου πώ και υποκειμενικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που δεν θα τη γράψει ποτέ η ιστορία).

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

18/12 19:14  EASY RIDER ( GARV )
5* απολαυστικο παλι .
18/12 19:22  elenitsa 1
" Επαναστάτης κι εσύ, ίδιος ο πατέρας σου".

Ηταν κι αυτος εντος του Πολυτεχνειου την επιμαχη στιγμη.Χωρεσαν...χωρεσαν ολοι!Εκει θα κολλησουμε τωρα?
18/12 19:30  Nastybishop
Υπάρχουν δύο τάσεις αυτήν την στιγμή στην κοινωνία, οι οποίες συνοψίζονται στις φράσεις κλειδιά "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και από την άλλη στο
"τα κωλόπαιδα που κάνουν χαβαλέ με τις περιουσίες μας".

Αυτά είναι τα άκρα του φάσματος του κοινωνικού διαλόγου και υπάρχει μια πόλωση όλο και περισσοτέρων ανθρώπων προς αυτά τα άκρα.

Θα διαφωνήσω. Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή εγώ δεν θα το ερμήνευα τόσο απλοϊκα.
18/12 19:38  Hi Five
Όπως πάντα απαικτος!
18/12 19:50  gerodimos
Καλά με σχεδιάκια προμηθεύτηκαν τις γλάστρες;
18/12 20:19  Swearengen
Καλησπέρα φίλοι, Garv, Elenitsa, Ηι-5, Νasty, Γέρο.

Νasty, δεν τίθεται θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας, εν προκειμένω. Τρία στιγμιότυπα είναι απλώς, οι Κολωνακιώτικες γλάστρες, οι Μπαμπάδες συνοδοιπόροι και τα ΜΑΤ με αδυναμία σε 15χρονους. Δημοσιογραφικά κλισέ των ημερών. Δεν γίνεται καμμία προσπάθεια ερμηνείας της κατάστασης, πόσο μάλλον απλοϊκής. Αν και κατά βάση τα πράγματα είναι απλούστερα από όσο φαίνονται : Έχουμε έλλειμμα παιδείας και πολιτισμού. Αυτό είναι "όλο". Και είναι και το χειρότερο απ' όσα μας συμβαίνουν και θα μπορούσαν να μας έχουν συμβεί.
18/12 20:32  zaratustra
Οι σημερινοί γονείς που είτε καμαρώνουν, είτε ενθαρρύνουν τις εκδηλώσεις της νεολαίας δρουν καθαρά από εγωισμό και υποσυνείδητο υπολογισμό. Οι ενοχές, οι ευθύνες και η μακρόχρονη αδράνειά τους κρύβονται έτσι κάτω από το χαλί.

Διαβάστε το χθεσινό κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2966

Η νεολαία των 15χρονων με ένα εύρος ηλικίας 5 χρόνια πάνω 5 χρόνια πάνω ( για να μην απομακρυνθούμε από τον πιασάρικο όρο 15χρονος), μαθητές, φοιτητές, χρησιμοποιείται σήμερα ΑΘΕΛΑ της, σαν ανθρώπινη ασπίδα άπό όσους επεξεργάζονται στα μετόπισθεν σενάρια αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Αλλά και για άλλους λόγους. Μια αυθόρμητη εν πολλοίς αντίδραση μετά το έγκλημα της 6ης Δεκεμβρίου, συμπληρωμένη με τα κατάλληλα υλικά πλασσάρεται σαν υγιής εξέγερση , ενώ πρόκειται για εξέγερση -μαιμού. Απουσία στόχων και αιτημάτων, και το κυριώτερο χωρίς ηγέτη. Που ακούστηκε εξέγερση χωρίς ηγέτη; Η παρούσα κατάσταση είναι η καλύτερη συνταγή αποτυχίας για τους "εξεγερμένους". Είναι η καλύτερη μέθοδος αδρανοποίησής τους, αφού χορηγός της " εξέγερσης " είναι τα ΜΜΕ. Εν μέρει κερδισμένοι όσοι έντεχνα σιγοντάρουν και κυρίως όσοι συμμετέχουν δολοπλοκώντας εις βάρος του μόνου αρμόδιου, του ελληνικού λαού.
18/12 20:34  Nastybishop
Δεν ξέρω ρε συ swear...εμένα με ανησυχεί αυτή η κατάσταση.

Μακάρι να ήταν απλά μια βαριεστημένη νεολαία που κάνει χαβαλέ και μπαμπάδες ψευτοεπαναστάτες της γενιάς του πολυτεχνείου που θέλουν να ανδρώσουν τα καμάρια τους στις διαδηλώσεις η τις γλύφτικες σαββοπουλικο-λαζοπουλικές ατάκες του τύπου "οι νέοι έχουν πάντα δίκιο"...

Είναι πιο βαθύ το πράγμα. Η χώρα παραπαίει. Η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη και διεφθαρμένη. Όλα οδεύουν προς το χειρότερο με αυξανόμενη ταχύτητα...
18/12 20:36  Swearengen
Φίλε Zaratustra αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Ακριβώς.
18/12 20:38  Nastybishop
Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να είναι έξω στους δρόμους τα παιδιά. ΟΛΟΙ θα έπρεπε να ήμασταν. Ειρηνικά, κόσμια να δείξουμε την αγανάκτηση μας απέναντι σε αυτή την δίχως όρια και τέλος κατάπτωση της πατρίδας μας.
18/12 20:50  Swearengen
Να τη δείξουμε Nasty, σύμφωνοι. Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ θα τη δεί ? Και άντε και την είδε. ΜΕ ΤΙ ΦΟΝΤΑ θα ανταποκριθεί, ώστε κάνει την υπέρβαση. Οι πολιτικοί μας είναι αυτό που λένε "δεν μπορούν τα παληκάρια". Απλά δεν μπορούν. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς, που τους κάνουμε πολιτικούς. Δεν μιλώ για την κυβέρνηση, μιλώ για ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Τριακόσιοι νοματαίοι και οι παρατρεχάμενοι, άρπα τον έναν κοπάνα τον άλλον. Ακόμη και οι όποιοι μονόφθαλμοι, χάνονται μέσα στους τυφλούς.
Παιδιά, το ξαναλέω, για χιλιοστή φορά. Έχουμε πολιτισμικό και κοινωνικό έλλειμμα. Αυτό είναι το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημά μας. Εξέγερση ? Πού είναι η εξέγερση ? Πού είναι η ιντελιγκέντσια της εξέργερσης ? Πού είναι τα ρεύματα ? Πού είναι ο Ξυλούρης ? Πού είναι η Μελίνα ? Οι λογοτέχνες, οι ποιητές, πού είναι ? Χωρίς πνευματικό και ιδεολογικό υπόβαθρο εξέγερση δεν υπάρχει. Για φαντάσου : Σε δέκα χρόνια θ΄ακούμε ... Χατζηγιάννη (ουουουουχαχαχαχαχα!) και θα τον συνδέουμε με την "εξέργερση" του 2008. Α,και με τη Vodafone. Τέλος πάντων, σκόρπιες σκέψεις κάνω, μου φαίνεται ότι πρέπει να τις οργανώσω σε άρθρο-φωτιά.
18/12 20:55  gerodimos
Μήπως να αφήσουμε τις διαδηλώσεις ειρηνικές ή μη και να αρχίσουμε όλοι μαζί σε αυτήν την χώρα γονείς μαθητές καθηγητές προγράμματα ανάπτυξης της παιδείας και του πολιτισμού μας;
18/12 20:56  Nastybishop
swear, αν έχουμε το νου μας προσηλωμένο στα σύμβολα παλαιότερων εξεγέρσεων οι οποίες έλαβαν χώρα σε ένα εντελώς διαφορετικό ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο να είσαι σίγουρος ότι τα καινούρια σύμβολα ούτε που θα τα πάρουμε πρέφα...

Πιστεύω ότι υποτιμάς πολύ την νέα γενιά. Επίσης πιστεύω ότι κάνεις μεγάλος λάθος σε αυτό. Θα σου πω μάλιστα ότι εγώ την σημερινή νέα γενιά την θεωρώ πολύ καλύτερης ποιότητας από την προηγούμενη, η οποία κατά την γνώμη μου είναι ο ΗΘΙΚΟΣ αυτουργός της σημερινής κατάστασης και εν τέλει δεν περιμένω και πολλά από αυτή την, άκρως αποτυχημένη, γενιά.

Συγγνώμη δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να αναπτύξω τις σκέψεις μου...θα επανέλθω λίγο αργότερα, δριμύτερος!
18/12 21:01  Swearengen
Όχι, δε με κατάλαβες, ίσως λέμε το ίδιο πράγμα. Ότι δηλαδή οι προηγούμενες γενιές δεν άφησαν καμμία παρακαταθήκη στη νέα γενιά. Την άφησαν ξεκρέμαστη. Δεν είναι επομένως θέμα αμφισβήτησης των δυνατοτήτων της νέας γενιάς, αλλά των μέσων που διαθέτει για το μέλλον. Θα επανέλθω και γω, αργότερα.
18/12 21:01  lemon.
καλά λέω 'γω στην κοσμάρα σου είσαι! Θα μας βγάλεις και τη Μελίνα, Μπουμπουλίνα! Αλλά τι περιμένεις από μαύρο τρισάθλιο καπιτάλα!
Πες οτι η νέα Ελλάδα χτίστηκε πάνω σε κάτι τέτοιες φιγούρες και γι'αυτό τώρα παραπαίει να πάρεις κι από μένα τα εύσχημα!
18/12 21:02  Bluesman
μια χαρα πετυχημενη ειναι ναστυ, τον κωλαρακο της τον βολεψε μια χαρα... αλιμονο στις επομενες...
18/12 21:07  Swearengen
Να στο έλεγα ευχαρίστως Lemon, εάν το σημερινό της αντίστοιχο δεν ήταν καμμιά Βανδή, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Δυστυχώς,είναι. Βρες μου εσύ μία ισάξια προσωπικότητα και μαζί σου και γω. Βρες μου και κάναν Θεοδωράκη, κάναν Ελύτη. Κάτι ρε παιδί μου, να πώ κι εγώ "ορίστε, παράγουμε πνεύμα".
18/12 21:08  rizogalidis
Kai apo emena ta efsima

spelling police
18/12 21:22  lemon.
ναι καλαμπαλικι μου το είδα!
Μη στεναχωριέσαι ο αράπακλας μ'αγαπάει και δεν με μαλώνει για ένα χ παραπάνω ;)

Αλλά να πήγα να του τη βγω και μ' έβαλε να ψάξω να βρω λέει κάποιον αξιόλογο! Με ζόρισε δε λέω! Που να βρω εγώ ο καημένος! Ούτε τιβι δε βλέπω!
Αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα ψάξω με μέτρο τη μελίνα ε! μη χάσουμε κάθε μέτρο και αξία!
18/12 21:49  Nastybishop
Ναι ίσως να συμφωνούμε περισσότερο από όσο διαφωνούμε...Σχετικά με το ζήτημα των συμβόλων απλά να σημειώσω ότι είναι πολύ δύσκολα για την προηγούμενη γενιά να αναγνωρίσει τα σύμβολα της επόμενης. Το φυσιολογικό είναι να τα απαξιώσει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που και οι δικοί τους πατεράδες απαξίωναν τα δικά τους σύμβολα.

Τι γνώμη είχε άραγε η γενιά του '40 για τους Rolling stone, Beatles κτλ; Μήπως όχι και την καλύτερη; Μήπως απλά τους θεωρούσε άπλυτους, μαλλιάδες; Και η ιστορία δεν την διέψευσε;

Ποια θα είναι τα νέα σύμβολα; Σιγούρα όχι η Βανδή και ο Μαζωνάκης...όμως από την άλλη ας αναρωτηθούμε θα είμαστε σε θέση να τους αναγνωρίσουμε;
18/12 22:00  lemon.
Χενεράλ swear, αγόρι μου! Εσύ γνωρίζεις τούτο! Τα πραγματικά σύμβολα είναι διαχρονικά! και 2000 και 4000 χρόνια να περάσουν, είναι αναγνωρίσιμα απ'όλους! μικρούς μεγάλους! Και μη μασάς από κάτι άθλια σύμβολα του sex του Rock και του karate!
Ε! swear, αγόρι μου! τουλάχιστον σου είπα από τι να προσέχεις!
Και πούσε αγόρι μου, οι αξιόλογοι άνθρωποι αποφεύγουν την ταραχή! Κι από ταραχή ο κόσμος μας είναι πλήρης! οπότε πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε κάποιον!
18/12 22:02  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ας μου επιτρέψετε "πέντε κουβέντες" <εδώ>, πράξη η οποία θα αποτρέψει να σηκώσω "άρθρο φωτιά", με μη προβλέψιμες για την ψυχολογική μου κατάσταση συνέπειες...
1. Ο γράφων "συγχρωτίζεται" από "11άρικα" έως "18άρικα", αμέσως ως Έφορος Ομάδος Βόλεϊ και εμμέσως (μέσω "Νυχτερίδας") εις τους Προσκόπους. "Συγχρωτίζεται" επίσης "20άρικα" 'εως "25άρικα" ως διδάσκων εις το "Ίδρυμα", καθώς και έως "30άρικα" εις τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ. Καλύπτει επομένως ένα φάσμα 20ετίας. Ερώτημα αποτελεί η 20ετία ¨γεννιά" ? Τυπικώς όχι, διότι είναι απίθανο πλέον 30άρα να έχει 10χρονο τέκνο. Ίσως οριακώς σε άλλες γειτονιές...
2. Όμως η διαφορά είναι εμφανέστατη. Δεν αναφέρομαι στην "ωρίμανση" αλλά στην διαφορά μεταξύ των συνομηλίκων - συμπαικτριών της Μ. (25~30) όταν ήταν 10~15 και των σημερινών 10~15. Δηλαδή για μεταβολή εντός 10ετίας μόνο. Ραγδαία μεταβολή όπου ο "κωλοπαιδισμός" έχει χτυπήσει κόκκινο. Εις το βόλεϊ οι "μεγάλες" απλώς δεν τις αντέχουν, το "χάσμα γεννεών" είναι μεγαλύτερο από αυτό μεταξύ "πραγματικών γεννεών". Εις τους προσκόπους βεβαίως τα πράγματα διαφέρουν - ως προ το αποτέλεσμα - αλλά η σχετική προσπάθεια έντάθηκε αναλόγως.
3. Έκανα τις πράξεις προς διευκόλυνσή σας : Η "υπογεννιά" με έτος γέννησης 93~98 έχει διολισθείσει μετρήσιμα σε σχέση με την αντίστοιχη 78~83. Το καταθέτω προς διερεύνηση...
4. Όσο για την ενδιάμεση "υπογεννιά" του 88~93 (των Σπουδαστριών και Σπουδαστών μου δηλαδή - ΚΑΘΟΛΟΥ αντιπροσωπευτικού δείγματος, διότι φοιτούν σε Τμήμα με βαθμό εισαγωγής μεγαλύτερο του 18,5) παραθέτω το άρθρο μου : http://prometheus.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=14844&blid=28
Το ΕΜΠ έκλεισε με αμφιλεγόμενες διαδικασίες νομιμότητος ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ πριν το "γεγονός". Έκλεισε με την ψήφο του 12% των φοιτούντων - 35% των παρισταμένων (δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες του άρθρου, οι μια -δυό αμφιδβητούμενες ψήφοι). Έκλεισε διότι οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ- ΔΗΘΕΝ Σπουδαστικές παρατάξεις κατ
18/12 22:15  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Όχι ρε @ (έγραφα "ζωντανα")
Συνοψίζω εκ μνήμης :
Έκλεισε διότι οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ- ΔΗΘΕΝ Σπουδαστικές παρατάξεις κατεβάζουν η καθεμία το δικό της "συνολικό ΚΟΜΜΑΤΟΔΟΥΛΟ πλαίσιο". ΔΕν τίθεται προς ψήφιση πχ. το κρίσιμο ερώτημα Ανοιχτή ή Κλειστή Σχολή, οπότε το αποτέλεσμα - έστω επι των παρισταμένων - θα ήταν 65% Ανοιχτή !
Όσο για τους υπολοίπους έχουν φροντίσει με "τον καλό τον τρόπο" οι παρατάξεις να μη συμμετέχουν. Τα θέλει όμως και ο κ@λος τους με τη απραξία - αδιαφορία τους.
(τα υπόλοιπα τα αφορούντα εις το 6μηνο το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, τις "διαπραγματεύσεις", τη στάση του γράφοντος, τα κολλέγια της "πλατείας Βάθης" τα οποία είναι ανοιχτά και το ΕΜΠ κλείστό, το πως / ποιοί σκάβουν το λάκο της Δημόσιας Εκπαίδευσης κλπ. "ίσως" είναι καλύτερα που χάθηκαν...)
18/12 22:41  Swearengen
Έτσι είναι Τριαντάφυλλε, δημιουργούνται ψευδο-"γενεές", ίσως και ανά δεκαετία, με τεράστιο χάσμα κοινωνικής αντίληψης μεταξύ τους. Προφανώς επειδή δεν υπάρχει πολιτισμικό θεμέλιο.
18/12 22:43  Usοund
Παπαριές, μαριγούλα μου! Με το συμπάθειο!
18/12 22:45  gerodimos
Παιδεία Παιδεία παιδεία και ξανά ματά ΠΑΙΔΕΙΑ!
18/12 22:49  Usοund
Συμφωνώ, Γέρο! Ν αρχίσουμε απ την ορθογραφία η από κάπου αλλού?
18/12 22:53  gerodimos
Doc ξεκίνα από όπου θες και σ΄αρέσει!
18/12 22:54  Usοund
Εσείς εκπαιδεύετε! Εμείς βλέπουμε!
18/12 23:23  gerodimos
Doc όλοι εκπαιδεύουμε, όλη η κοινωνία!
19/12 00:05  Κλεάνθης
Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα

Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά
στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά
κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται
μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα

Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά
κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα
μπαίνει σ' ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς
ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύρρανους

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα


Καλό βράδυ μαγκίτες :{
19/12 00:16  acreff
Συμφωνώ απόλυτα με σχόλιο που έγινe στις 20:50 από swearengen. Η επιλογή είναι δύσκολη : Ανίκανοι που κυβερνούν σήμερα, ή κακοπροαίρετοι (και αποδεδειγμένα ανίκανοι) που κυβέρνησαν παλαιότερα και περιμένουν να (συν) κυβερνήσουν αύριο. Ορίστε ο νέος ορισμός του διλλήματος (παλαιότερα ήταν «φίδι να τσιμπίσει η γαιδαρος να σε γ….» αλλά προφανώς ξεπεράστηκε). Και αν τίποτε από τα παραπάνω, τότε τι έμεινε?

Από τι άλλη πάλι πλευρά έχει πλάκα. Πριν έξη μήνες αμφιβάλλω αν κανείς έκανε τέτοιες σκέψεις. Όλοι σκεφτόμασταν τι παραπάνω θα βγάζαμε, ή πως θα σώζαμε τα μικρά ή μεγάλα ποσά που είχαμε επενδύσει, σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο και μία δύσκολη φάση του παγκόσμιου συστήματος.
19/12 21:25  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Οφείλω θερμας ευχαριστίας δια τας ευχάς και επιφυλασσομαι να επανέλθω!
19/12 21:36  koufeto:-)
Καλησπερουδια σας:-)
Εγω εχω να πω πως τα πραγματα δεν ειναι καλα,κανεις δεν αναλαμβανει τις ευθυνες του..Με πιανει η καρδια μου να βλεπω την Αθηνα μας να καταστρεφεται για δευτερη φορα πανω που πηγε με δανεια να σηκωσει κεφαλι..
19/12 21:36  koufeto:-)
Και μια ελευταια απορια εχω..Ποιοι ειναι αυτη που καινε το ιεροτερο συμβολο μας,την ελληνικη σημαια;;;

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι