ALI BABA
Η Δύσκολη Περίπτωση της Ligia Hernandez
2176 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008
19:55

 

H Ουκρανή Πράκτωρ Ιrina Spalko, παλιά συντρόφισσα στην GPU...

H Ligia Hernandez, η φίλη μου από τη Venezuela, είναι ο ορισμός της καλλονής. Παρά την πανίσχυρη γραφίδα μου, είναι αδύνατον –ακόμη κι εγώ- να περιγράψω την ομορφιά της, οπότε δε μεταδίδω άλλο. Πριν δυό χρόνια, ενόσω βρισκόμουν στη Βενεζουέλα, μαζί με την καλή συνάδελφο Irina Spalko, για λογαριασμό των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών προκειμένου να εγκαταστήσουμε αναίμακτα (αν και licensed to kill) την κυβέρνηση Τσάβες, δέχτηκα προσωπικό τηλεφώνημα από την Ligia. Η σχέση μας με την τελευταία, ήταν  καθαρά πλατωνική, το διευκρινίζω.

H Ligia λοιπόν, ήθελε εκείνη την εποχή, να εκλεγεί πάση θυσία Miss Venezuela και ειλικρινά, δεν μπορούσα να φανταστώ καταλληλότερο πρόσωπο γι αυτόν τον τιμητικό τίτλο. Η ίδια η Ligia όμως μπορούσε να φανταστεί κι αυτό της προξενούσε εξαιρετική νευρικότητα. Κάποια εξωτική θεά του Μαρακαϊμπο, ονόματι Dayana Mendoza, διεκδικούσε την ίδια διάκριση και -κρίνοντας από τα σπασμένα αντικείμενα που βρίσκονταν διάσπαρτα στο πάτωμα της οικίας Hernandez- με λίαν αυξημένες πιθανότητες. Επίσης, μια φωτογραφία της Mendoza στον τοίχο, αν και πολλαπλά μαχαιρωμένη, απεδείκνυε περίτρανα τη βασιμότητα των φόβων της Ligia. «-Salve me, Swear !”, σώσε με. Η οδύνη στη φωνή της Ligia, παρ' ολίγον να λύγιζε μέχρι και μένα, ενώ τα χέρια της γάτζωναν σαν τανάλιες τα δικά μου : «Άου, με πονάς μωρή ! Ήσυχα. Εντάξει, να σε σώσω κούκλα, πες μου τί θες και θα το κάνω. Θες να της ρίξω με το Walther στο κεφάλι? Θές να την πετάξω από καμμιά γέφυρα ? Να της κόψω το νήμα της ζωής μαζί με τα σωληνάκια των φρένων ? Να της φορέσω τσιμεντένιο κοστούμι και να τη φουντάρω στα ψάρια ? Πες μου μόνο τι νουμεράκι φοράει !»

H Ligia έγνευσε αρνητικά. “Νο,no ! Νo de sangre !"  E, χωρίς αίμα δε γίνεται δουλειά, καλή μου. Εγώ έτσι δουλεύω. Βρες κάναν άλλον, κάναν πιό παστρικό. Έχουμε να στήσουμε και κάτι εκλογές, δεν κολλάμε μπρίκια εδώ χάμω. Με κοίταξε σαν δαρμένο cocker spaniel. Όλα τ’ αντέχω στη ζωή, εκτός από το τραγικό βλέμμα των εγγλέζικων cockers, πόσο μάλλον των δαρμένων. «-Σύμφωνοι Ligia, θα δω τι μπορώ να κάνω για σένα». Μ’ αποχαιρέτησε περιχαρής, με χλιαρό εναγκαλισμό και φιλώντας τον αέρα εκατέρωθεν της κεφαλής μου. Έτσι είναι η Ligia, ψυχρό άτομο, δε δίνει εύκολα δικαίωμα για πολλά θάρρητα. Ούτε κι εγώ, βέβαια. 

Από τη στιγμή που έκλεισε η πόρτα πίσω μου, η Dayana Mendoza δεν είχε καμμία ελπίδα. -Ποιός έστησε τους τρείς από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς Champions League (ο τέταρτος στήθηκε από τον Πλατινί) ? -Εγώ. -Ποιός έριξε την Πέηλιν δίπλα στον κρετίνο Μακέϊν, για να σιγουρέψει την ήττα του ? Εγώ. –Ποιός χάρισε τη Βιστωνίδα στους παπάδες ? –Εγώ. –Και ποιος ενοχοποίησε άλλους για την ίδια υπόθεση ? Εγώ, φυσικά. -Ποιος ξεπούλησε τα λιμάνια στους Κινέζους ? Εγώ, θέλει και ρώτημα ? –Και ποιος υποκινεί παράλληλα τις απεργίες των λιμενεργατών ? -Εγώ, εγώ, εγώ. -Ποιός κατάφερε να φρενάρει την ΕΤΕ στα 11,24 ευρώ ? –Εγώ (αυτό ήταν όντως δύσκολο). -Ποιός έκλεισε τη Lehman, ποιός διέλυσε τους παπαροκάδες, ποιός ανέστησε τους Dead Kennedys, ποιός απέλασε την Καλομοίρα, ποιός χώρισε τον Ψινάκη από το Ρουβά, ποιός επανένωσε τους Βlack Sabbath, ποιός διασκεύασε το «Personal Jesus» για τον Marylin Manson και ποιός μύησε τον Καραμανλή στα μυστικά του playstation, for God's sake ? -Ε, ποιος άλλος ? -Το λέω για τελευταία φορά : -ΕΓΩ. Και το καλύτερο : Η δύσμοιρη Dayana Mendoza δεν ήξερε καν ποιος είμαι εγώ. Evil Swear. Ο Σατανάς. Στο τέλος, η Mendoza θα έκλαιγε πιο πικρά κι από την ίδια την Σιγκούλα, σαν Πέτρα φον Καντ.

Κανόνισα τα πάντα, απειλώντας, χειροδικώντας και ενίοτε λαδώνοντας, αν και γενικώς απεχθάνομαι να βάζω το χέρι στην τσέπη. Λίγο πριν την έναρξη των καλλιστείων, είχα πάνω μου τους σφραγισμένους φακέλους με τις ερωτήσεις προς τις υποψήφιες. Άνοιξα περίτεχνα το φάκελο της Mendoza : «-Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό?», ήταν η ζόρικη ερώτηση. «-Οι λαχανοντολμάδες, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη, ίσως χρειαστώ και τη βοήθεια του κοινού», φαντάστηκα την απάντηση, σκίζοντας το χαρτί. Έπειτα, έγραψα στα γρήγορα μια ερώτηση της προκοπής και ξανάκλεισα τον φάκελο. Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα.

Οι φάκελοι γρήγορα επέστρεψαν στη θέση τους. Η Mendoza, με τον αέρα του ακλόνητου φαβορί, διάσχισε σαν παγώνι τη γέφυρα της ομορφιάς και στάθηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή, για την τυπική ερώτηση που θα επικύρωνε και διαδικαστικά την εκλογή της. Ξεροβήχοντας, ένα τζόβενο με περουκίνι, τη ρώτησε περισπούδαστα : «Πείτε μας το γνωστότερο ποίημα του Ανρί ντε Μοντερλάν !». Νέκρα έπεσε στην αίθουσα. «-Ποιανού ?», αναρωτήθηκα κρυφογελώντας, υποψιαζόμενος την πιθανότερη απάντηση της υποψήφιας.

Όμως, τότε, η Mendoza ατένισε αγέρωχα την επιτροπή, με την αυτοπεποίθηση που θα είχε ο Τέλλος όταν σκόπευσε με τη βαλλίστρα το μήλο πάνω στην κεφάλα του γιόκα του. Μου κόπηκαν τα γόνατα. Σχεδόν το είδα να έρχεται : «-Αν μιλάτε για το «Πρωϊνό ξύπνημα», ήταν όντως ένα πολύ όμορφο ποίημα, αλλά σε μορφή πεζού». Η επιτροπή πάγωσε. Αμήχανα βλέμματα, νευρικά ανακαθίσματα στις θέσεις, ώσπου ακούστηκε μια κραυγή : «-Ένα φιλόλογο ρε παιδιά ! Υπάρχει στην αίθουσα φιλόλογος ? Είναι μεγάλη ανάγκη!». Έγιναν και εκκλήσεις από τα μεγάφωνα, για επείγουσα προσέλευση φιλολόγου στην επιτροπή. Τελικά, έφεραν σηκωτό από τα πίσω καθίσματα έναν γέροντα της Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων του Καράκας. Είχε έρθει για οφθαλμόλουτρο, ο γεροπόρνος. «-Ναι, ασφαλώς, είναι σωστή η απάντηση», απεφάνθη, εν μέσω χειροκροτημάτων και κατόπιν τηλεφωνικών διαβουλεύσεων με συναδέλφους του.

Η Mendoza εστέφθη, πανάξια νικήτρια. Η Ligia, λύγισε. Λιποθύμησε κατά τη δική της στέψη, σαν ρεζέρβα-miss. Εγώ έφυγα από τη χώρα, στα μουλωχτά. Ο Τσάβες έβγαλε κυβέρνηση, δίχως να ξέρει ή να θέλει να ξέρει περί της συνεισφοράς μου. Ποτέ δεν έμαθα πώς ακριβώς μου την έφερε η Mendoza. Kαι ποτέ δεν ξαναγύρισα στη Βενεζουέλα. Με τι μούτρα, άλλωστε ?

 

 

Παράρτημα -Σημαντικές Ανακοινώσεις του Blog :

1) Όποιος χρήστης επιχειρήσει άλλη φορά -τουλάχιστον στη δική μου υπηρεσία- να χρησιμοποιήσει το blog ως όχημα εξομολογήσεως ανομολόγητων παθών και αισχρών υπονοουμένων, θα εκπαραθυρωθεί βιαίως, μαζί με τα σχόλιά του. Θα είμαι αμείλικτος σε θεματα ηθικής. Ας το λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους κάποιοι συγκεκριμένοι/ες. Δεν θα δεχθώ ως δικαιολογία, ούτε καν τη συστηματική -είναι γεγονός- ενθάρρυνσή σας εκ μέρους του Σαρδανάπαλου Usound. Αιδώς Αργείοι. "Ήθος Ανθρώπω Δαίμων", έλεγε ο Ηράκλειτος. Επ' ευκαιρία, οφείλω να εξάρω την στάση της φίλης Nantia42, για το ήθος της. Εύγε Nantia42, αρχίζεις να με πείθεις ότι είσαι εκλεκτής πάστας, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι είσαι μόλις συνομήλική μου. Για πενηντάρα σε κόβω εσένανε, μη σου πω και βάλε. Nantia52, επομένως. Τις παρέες σου να προσέχεις μόνο και θα πας καλά .

2) Το ότι ο Bluesman είναι τεμπέλης ολκής, είναι γνωστό. Το ότι θ΄αναγκαζόμουν τελικά να κάνω ΚΑΙ τη μοναδική δική του δουλειά, δεν το είχα φανταστεί. Σήμερα, η ιδιαίτερη περίπτωση ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, που λέγεται Saul Hudson, κατά κόσμον Slash. Καταλυτική συμμετοχή στο φάνκυ "Always On The Run", του σκύλου του Lenny Kravitz. http://www.youtube.com/watch?v=J67L0fsHvFg Mε τον μεγάλο Steve Winwood στο "Hey Joe". http://www.youtube.com/watch?v=S3Mm3WPw2Xs Και τέλος, "Paradise City", μόνο για μας, τους πιο  πιτσιρικάδες. http://www.youtube.com/watch?v=IaCHn5O5C9A

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

26/11 20:05  Black Mamba
Με το συμπάθειο, αλλά αυτός ο Kravitz παίζει και μουσική εκτός απο το να κουνάει το μαλλί?
Καλά που τον ξελάσπωσε αυτός ο Hudson
26/11 20:17  haros
τι εγινε swear?,τους εκοψες το φον σεξ και εκοψαν ολοι λασπη??...καλα εκανες.
26/11 20:26  illusionist
26/11 20:49  Swearengen
@Mamba : Φίλτατε, ο Lenny το μαλλί του το έχει κάνει ράστα, γι αυτό τον θέλουν αρχηγό, όλοι στην επανάστα. Είναι λίγο λεχρίτης, όντως. Και πιθανόν και τεμπέλης. Βρε μπας και ο Lenny είναι ο Bluesman ? Kαι -για να επεκτείνω τη σκέψη μου- μήπως ο Bluesman/Lenny είναι τελικά ο Ντανιέλ Μπατίστα ? Αυτός είναι, σίγουρα.

@Χάρε, βράχε εσύ ηθικής, ήξερα ότι μπορώ να στηρίζομαι στις ακλόνητες αξίες σου. Πες μου, είμαι άδικος ?

@Illusionist, φίλε, η συμβολή σου πάντοτε πολύτιμη.
26/11 20:52  haros
<ταξις και ηθικη> που ελεγαν και σε μια παλια ελληνικη ταινια..οχι,συμφωνω απολυτα μαζι σου,υπαρχει παντα μια λεπτη διαχωριστικη γραμμη..καλο ειναι να μην την υπερβαινουμε(πρωτος εγω).
26/11 20:55  Swearengen
Αυτός ο Γεροδήμος, πού να χάθηκε άραγε ? Τον έστειλα για ΚΡΥΟ ντους, το μεσημέρι. Λες να έκανε ζεστό και μετά να βγήκε έξω ? Λες να τον χάνουμε τον άνθρωπο, εξαιτίας μου ?
26/11 21:05  haros
οχι,ο γεροδημος ειναι γερη κραση,αντεχει στις κακουχιες.
26/11 21:09  Nastybishop
Swear πήγα να τους βάλω και εγώ σε μια κάποια τάξη, αλλά ήταν αδύνατον. Ο πειρασμός έχει μπει μέσα τους...
26/11 21:10  Nastybishop
Αλιβάνιστοι γαρ.
26/11 21:12  haros
αστα αυτα βρωμοεπισκοπε,βρηκες το στοιχειο σου,λαγνεια σε απαγορευμενα μερη..τελος παντων,η αγορουλα,κουτσα στραβα,δεν πολυγκρεμιστηκε..
26/11 21:12  Swearengen
Προσκυνώ τη Χάρη σου, Πάτερ και θερμά σ΄ευχαριστώ για τις προσπάθειες νουθεσίας του ποιμνίου. Δυστυχώς, επέλεξαν το παρόν blog για την εκδήλωση αρχέγονων ενστίκτων. Ωσάν τα ζώα Πάτερ μου, μέρα μεσημέρι.
26/11 21:14  gerodimos
Γιατί το μεσημέρι τι έχει;
26/11 21:31  Usοund
Ρε θεότρελλε, δεν παίζεσαι!5*
Διαφωνώ κάθετα με την πρώτη παράγραφο του παραρτήματος. Ούτε αισχρά υπονοούμενα εγράφησαν ούτε ανομολόγητα πάθη εξεδηλώθησαν εν τω παρόντι χώρω.Μόνο απολύτως εννοούμενα και ομολογημένα πάθη.ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ ΑΡΕΤΉ ΕΣΤΊ. Τουτέστιν ουδείς ψόγος.Προτρέπονται οι χρήστες να αγνοήσουν τις απειλές του συνεταίρου περί διαγραφής σχολίων. Γνωστός κουραδόμαγκας γαρ.
26/11 21:33  gerodimos
Ειλικρίνεια αρετή εστί!
Το έμαθα και εγώ, άψογος doctor!
26/11 21:39  Swearengen
Κάτσε και να δεις τί διαγραφή έχει να πέσει. Τύφλα να ΄χει ο Μπέρια.
26/11 21:41  gerodimos
Αντέχουμε και στις διαγραφές.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!
26/11 21:43  Usοund
Ορμάτε! Βουρ!...
26/11 21:46  gerodimos
Σιγά μην φοβηθούμε σιγά μην κλάψουμε!
26/11 21:46  elenitsa 1
http://www.youtube.com/watch?v=iOwYP0yu0pQ
Αυτη ειναι,Διαμαντη?
26/11 21:47  koufeto:-)
Hello!:-)
26/11 21:50  haros
καλα,καταλαβα, χαιρετω σας..
26/11 21:50  Swearengen
Συνεταιρε, σε γράψανε ή μου φαίνεται ? "Βούρ" είπες, αλλά εγώ δε βλέπω ΚΑΜΜΙΑ κίνηση. Λογικό. Είναι τρομοκρατημένοι/ες. Η Διαταγή-Μέγα Φιρμάνιον του Master & Commander Swear, κατέπνιξε κάθε ίχνος αντίστασης.
26/11 21:52  elenitsa 1
Ξυνεις τη ραχη σου,ετσι?
26/11 21:52  Usοund
Δίνω το σύνθημα. Της θειάς σου το μπουγαδοκόφινο!
26/11 21:55  elenitsa 1
Σιγα,μη σου βαλουμε και πιπερι για ενα μπουγαδοκοφινο.Ακαταλληλο για ενηλικους το καταντησες.
26/11 21:57  Usοund
Κουφετάκι, ρίξε κανα χαριτωμένο!
26/11 22:00  koufeto:-)
Γιατρε μολις ηρθα υπηρξε αποχωρηση.Δεν μου αρεσει να ερχομαι και να φευγουν..
Χαριτωμενο;;Αμα μεινω εγκυος θα με ξεγεννησεις;;;Σου χαριζω 1000000 μετοχες λαννετ!Τι λες;;;;;-)
26/11 22:00  Swearengen
Διαβάζω τώρα παράπονα, επειδή δεν διορθώνει ο Dow.
-Γιατί -λέει- δεν διορθώνει ο Dow ?
Μου θυμίζει λίγο Αλέφαντο : "-Γιατί δε βγαίνει στο τηλέφωνο ο Δούρος, κυρία Στάη μου ?"
26/11 22:01  Swearengen
Διορθώνει : Ανοδικά.
26/11 22:04  Usοund
Χαριτωμένο ζήτησα!
26/11 22:04  Swearengen
Επίσης, το παράπονο αυτό, μου θυμίζει και λίγο Μπάγιεβιτς :
"-Γιατί με λένε Βάτραχο ?"
26/11 22:06  koufeto:-)
Χμμμμμμμμ,λοιπον...Χαριτωμενο...
Παμε για χορτα;;;-)
Ααααααααααααααα,θυμηθηκα ενα αλλο!


Παιζουμε βολευ δωματιου;;;;;;;;;Ε,εεεεεεε;;;;;;;;Λεγε!
26/11 22:17  koufeto:-)
Να ρωτησω κατι ασχετο;Ειναι κακο να εισαι λομπιστας;Γιατι;;
26/11 22:20  Swearengen
Εγώ πάντως, που ΕΙΜΑΙ λομπίστας, δεν το έχω για κακό. Τουναντίον μάλιστα. Τί να σου πω τώρα ? Ο καθείς και η συνείδησή του.
26/11 22:21  Usοund
Όσο κακό είναι να είσαι κομπιναδόρος.
26/11 22:22  koufeto:-)
Το να ειναι δηλαδη καποιος λομπιστας θα πρεπει να ειναι εις βαρος καποιου;;
26/11 22:23  Swearengen
Δεν το βλέπώ έτσι Συνέταιρε. Εγώ θεωρώ ότι ο λομπίστας είναι χομπίστας. Το κέφι μας κάνουμε, στο κάτω-κάτω. Ενοχλάμε κανέναν ? Άλλος φτιάχνει συναρμολογούμενα. Άλλος ψαρεύει. Εγώ λομπάρω. Ο άλλος πομπάρει. Γούστα είν' αυτά.
26/11 22:24  Usοund
Ποιός σηκώνει?...
26/11 22:24  elenitsa 1
Σωστοοοοοοοοοοοος!
26/11 22:24  koufeto:-)
swearengen βρε παιδι μου παω που παω να βαλω κατι σε μια σειρα με μπερδευεις παλι..Τι δηλαδη καλο ειναι;;
26/11 22:25  Swearengen
Όχι απλώς καλό. Καλό και συμφέρον.
26/11 22:25  koufeto:-)
Γεια σου ελενιτσα!Τι σηκωνει;;Και ποιος ειναι απο τους δυο σωστος;;
26/11 22:26  Usοund
"Ήθος Ανθρώπω Δαίμων"
26/11 22:27  Swearengen
Τί στο Δαίμονα είν' αυτά που γράφεις ? Ποιός την έχει πεί αυτήν την παπαριά, να τον φτύσω ?
26/11 22:28  koufeto:-)
Πηδατε απο το ενα θεμα στο αλλο σαν κατσικια !Ζαλιστηκα!
26/11 22:29  Usοund
Ζαλίζεσαι στο πήδημα? Να το κόψεις!
26/11 22:30  quant
Hobbies cost money.
Χομπίστες και λομπίστες γίναμε... μαλλιά κουβάρια;
26/11 22:31  Swearengen
Μην αρχίσετε πάλι, να χαρείτε ! Μια λέξη ακόμη και φωνάζω Yanni και Αpologia, να πλακωθώ για τις φυλακές μέχρι αύριο.
26/11 22:31  elenitsa 1
Να σου πω την αληθεια,κουφετακι,κι εγω ψωχνω να δω τι σηκωνει,αλλα δεν βλεπω τπτ!
26/11 22:31  koufeto:-)
Οταν πηδαω εγω δεν ζαλιζομαι!Ζαλιζομαι αμα πηδουν γυρω μου;-)
Σελίδα 1 από 4Νεότερα σχόλια »Τελευταία σελίδα

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι