ALI BABA
Υιοθεσία
1042 αναγνώστες
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008
23:52

 

 

 

                                                                                   

 

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=506923

Ο Πέτρος χτύπησε βιαστικά το κουδούνι του Χρήστου στην είσοδο της πολυκατοικίας. Δεν πήρε απάντηση όμως. «Θα κοιμάται λογικά ή θα έχει δυνατά την τηλεόραση και δεν θα ακούει», είπε μέσα του. Ξαναχτύπησε. Καμία απόκριση και πάλι. «Ρε μπας και είναι στο μπάνιο και μου ρίχνει χριστοπαναγίες τώρα που τον σηκώνω να μου ανοίξει;» σκέφτηκε.

Ξαναχτύπησε το κουδούνι, πιο επίμονα αυτή τη φορά. Τίποτα και πάλι. Πού να είναι ο μαλάκας ο Χρήστος, σκέφτηκε. Πάλι στο ίντερνετ καφέ θα είναι και θα παίζει Counter-Strike με άλλους καμένους πρωτοετείς, αντί να κάνει κάτι δημιουργικό. Και τι θα ήταν καλύτερο να έκανε δηλαδή; Να πήγαινε στις τρέντυ καφετέριες, να ακουμπούσε στο τραπέζι το τελευταίας τεχνολογίας κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου που του πήρε δώρο ο μπαμπάς επειδή μπήκε στο πανεπιστήμιο, και να πούλαγε μούρη στα γκομενάκια στα δίπλα τραπέζια; Χίλιες φορές Counter-Strike. Άσε που δεν είχε ούτε αμάξι ούτε τελευταίας τεχνολογίας κινητό.

Χτύπησε για τελευταία φορά το κουδούνι, παρατεταμένα τώρα, για 5 δευτερόλεπτα σερί. Μάταια όμως. Έκανε να φύγει, αλλά εκείνη τη στιγμή μια ηλικιωμένη γυναίκα έβγαινε από την πολυκατοικία. Ο Πέτρος βρήκε ευκαιρία και μπήκε μέσα από την ανοιγμένη πόρτα. Όμως η ηλικιωμένη γυναίκα τον σταμάτησε και τον ρώτησε με αδιακρισία «Πού πάτε κύριε;» «Ορίστε;» απάντησε ξαφνιασμένος ο Πέτρος. «Λέω πού πάτε», τον ξαναρώτησε η γριά. «Πάω να δω ένα φίλο μου στην πολυκατοικία» απάντησε ο Πέτρος προσπαθώντας να ξεγλιστρήσει από τη γριά που τον μαρκάριζε με σκληρό μαν-του-μαν. Η γριά όμως συνέχισε την ανάκριση. «Ποιος είναι ο φίλος σας;» τον ρώτησε. «Ο Χρήστος που μένει στον 5ο όροφο, τον ξέρετε;» εξήγησε ο Πέτρος συγκρατώντας την ψυχραιμία του. «Και βέβαια τον ξέρω» αποκρίθηκε η γριά. «Είμαι η σπιτονοικοκυρά του. Στην πολυκατοικία κύριε, μαζεύονται πολλά άτομα που κάνουν φασαρία και ζημιές στο ασανσέρ, και πρέπει να προσέχουμε. Και πολλοί από αυτούς είναι φίλοι του Χρήστου. Μαζεύονταν παλιά και αλλοδαποί, γιατί στον πρώτο έμενε ένας Πακιστανός, και βρώμιζαν την πολυκατοικία. Ευτυχώς η γενική συνέλευση των ενοίκων στην πολυκατοικία έχει απαγορεύσει τη διαμονή και την είσοδο αλλοδαπών στην πολυκατοικία». Ο Πέτρος σάστισε, γιατί έπεσε μπροστά σε μια γνήσια εκπρόσωπο της αντιδραστικής μικροαστικής τάξης μέσω της οποίας ένιωθε στο πετσί του όχι μόνο το χάσμα γενεών αλλά και τον διαδεδομένο στην ελληνική κοινωνία φυλετικό ρατσισμό. Και το χειρότερο ήταν ότι ένας θεσμός άμεσης δημοκρατίας, η γενική συνέλευση των ενοίκων της πολυκατοικίας, ήταν αυτός που καλλιεργούσε και καθιέρωνε το ρατσισμό. Αυτό που διαπίστωσε με μια δόση πατερναλισμού τότε ο Πέτρος ήταν ο λαϊκισμός ορισμένων αντιεξουσιαστών που ζητούσαν εδώ και τώρα άμεση δημοκρατία, χωρίς να έχουν ωριμάσει οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες. Τελικά μπας και οι γραφειοκράτες του κινήματος έχουν δίκιο που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην άμεση και αδιαμεσολάβητη δημοκρατία και προτείνουν απλά ένα άλλο μοντέλο αντιπροσώπευσης, εναλλακτικό στο αστικό μοντέλο αντιπροσώπευσης που ισχύει σήμερα;

Ο Πέτρος σκέφτηκε προς στιγμή ότι, η αντιδραστική γιαγιά μπορεί και να ήταν στο ΕΑΜ κάποτε και να είχε βγει στο βουνό να πολεμήσει τους Γερμανούς, ή έστω να μάνταρε τις κάλτσες των ανταρτών στα μετόπισθεν. Προς στιγμή του ήρθε να τη ρωτήσει αλλά ίσως περιέπλεκε περισσότερο την κατάσταση. «Ωραία λοιπόν, μπορώ να πηγαίνω τώρα;» είπε τελικά στη γριά. «Όχι, αν δεν μου πείτε ένα όνομα πρώτα, να ξέρω ποιος μπήκε στην πολυκατοικία» αποκρίθηκε η γριά ξαφνιάζοντας ολοκληρωτικά τον Πέτρο. «Μήπως θέλετε να σας δώσω και αριθμό φοιτητικού μητρώου;» σκέφτηκε στην αρχή να απαντήσει αλλά κρατήθηκε αναλογιζόμενος την ηλικία της. «Πέτρος λέγομαι, Πέτρος Κροπότκιν», είπε, συγκρατώντας με το ζόρι τα γέλια του. Πέρα από την πλάκα, ήταν μια καλή ευκαιρία να τσεκάρει τα πολιτικά πιστεύω της γριάς από την αντίδραση που θα είχε. «Είσθε αλλοδαπός κύριε;» ρώτησε με έντονο ύφος η γριά. Αυτή την αντίδραση ο Πέτρος ομολογουμένως δεν την περίμενε. «Όχι κυρία μου» της εξήγησε. «Δεν είμαι αλλοδαπός. Απλά ο πατέρας μου ήταν πολιτικός πρόσφυγας από την Τασκένδη», είπε, προσπαθώντας εκ νέου να εκμαιεύσει μια δήλωση για τα πολιτικά της πιστεύω. «Μάλιστα», είπε κοφτά και αγριεμένα η γριά, με ένα ύφος που υποδήλωνε ότι ήταν ψηφοφόρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και ότι κάποιος αδερφός της που ρουφιάνευε αντάρτες στην κατοχή βρίσκεται χωμένος βαθιά μέσα στην πηγάδα του Μελιγαλά. Με τα πολλά, ο Πέτρος έβγαλε αριστερό φλας – σαν αριστερός που είναι κιόλας – προσπέρασε τη γριά, μπήκε στο ασανσέρ και ανέβηκε στον 5ο.

Φτάνοντας στον 5ο, χτύπησε το κουδούνι του Χρήστου. Τίποτα όμως και πάλι. Ούτε η τηλεόραση ακουγόταν μέσα από το διαμέρισμα ώστε να πεις ότι είναι κανείς μέσα. Την ώρα που γυρνούσε ο Πέτρος να φύγει, τσουπ, εμφανίστηκε ο Χρήστος από το ασανσέρ. «Που σε ρε δάσκαλε;» είπε στον Πέτρο όλο χαρά που τον αντίκρισε. «Εδώ είμαι, πάνω που θα έφευγα» είπε ο Πέτρος. Ο Χρήστος ξεκλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματος. «Έμπα μέσα» είπε στον Πέτρο. «Έρχομαι, αλλά δεν θα κάτσω πολύ» αποκρίθηκε ο Πέτρος. «Κάτσε όσο θέλεις. Και μέχρι αύριο το πρωί αν θες» είπε εγκάρδια ο Χρήστος.

Τον Πέτρο και το Χρήστο τους συνέδεε μια βαθιά φιλία. Είναι αλήθεια ότι ο Χρήστος θαύμαζε τον Πέτρο για τη μαρξιστική του κατάρτιση, το ήθος του, την οξυδέρκειά του μα πιο πολύ απʼ όλα για την ανεξαρτησία της σκέψης του. Ο Πέτρος ήταν από τους ασυμβίβαστους διανοητές της αριστεράς, που το πνεύμα του δεν υπάκουε σε καμία πολιτική σκοπιμότητα ούτε έπαιρνε ποτέ γραμμή. Όταν ο Πέτρος μιλούσε στις γενικές συνελεύσεις της σχολής του, τα πλήθη παραληρούσαν. Όταν λέμε πλήθη εννοούμε 3-4 άτομα, τα εξής 2, τον Χρήστο. Ωστόσο, και μόνο ο Χρήστος φάνταζε σαν πλήθος μιας και οι παρευρισκόμενοι στις γενικές συνελεύσεις δεν ξεπερνούσαν τα 20 άτομα. Ο Πέτρος εξέφραζε λοιπόν τα 2 20στά των πολιτικά ενεργών φοιτητών της σχολής του, με άλλα λόγια το 10%. Αξιόλογο ποσοστό ομολογουμένως για την επαναστατική αριστερά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΜΕ.Ρ.Α. δεν πιάνει στις εθνικές εκλογές ούτε 1%.

Το σπίτι του Χρήστου έλαμπε από καθαριότητα, γιατί είχε έρθει η μάνα του προχτές και το καθάρισε και δεν είχε προλάβει να βρωμίσει ακόμα. Άραξαν στον καναπέ και συνέχισαν την κουβέντα τους. «Ποιος σου άνοιξε και μπήκες;» ρώτησε ο Χρήστος «Η σπιτονυκοκυρά σου» απάντησε ο Πέτρος. «Αυτή η μαλάκω; Της είπες να πάει να γαμηθεί;» ρώτησε ο Χρήστος. «Όχι, αν και το σκέφτηκα προς στιγμή, αλλά λέω άσε μην πάθει κανένα εγκεφαλικό» αποκρίθηκε ο Πέτρος. «Σου την έχει σπάσει κι εσένα;» «Απλώς μου την έχει σπάσει; Συνέχεια μου την λέει» εξήγησε ο Χρήστος. «Γιατί; Της έχεις κάνεις τίποτα;» ρώτησε αφελώς ο Πέτρος. «Τίποτα μωρέ» απάντησε ο Χρήστος, «Απλά μια φορά είχαν έρθει εδώ κάτι φίλοι και κάνανε φασαρία μέχρι τις 6 το πρωί, και αυτή μένει στον 4ο, ακριβώς από κάτω. Και άλλη μια φορά είχε έρθει και μου έκανε παρατήρηση επειδή είχα βάλει Slayer στη διαπασών στις 1 το βράδυ. Ακόμα μια φορά θυμάμαι μου είχε βάλει τις φωνές γιατί με κάτι φίλους είχαμε πιει τα άντερά μας και ξερνούσαμε από το μπαλκόνι πάνω στην τέντα της. Α! Και μια άλλη φορά είχα πετάξει στο φωταγωγό αναμμένα τσιγάρα και πήραν φωτιά κάτι σκουπίδια που είχα πετάξει εκεί πιο παλιά. Αυτά, δεν θυμάμαι να της έχω κάνει τίποτα άλλο» «Α μάλιστα» είπε νωχελικά ο Πέτρος. «Λοιπόν σύντροφε» πήρε το λόγο ο Χρήστος «με συγχωρείς, αλλά πρέπει να κάνω ένα μπάνιο μια στιγμή, γιατί το βράδυ θα βγω με μια κοπέλα από τη σχολή». «Μπράβο σύντροφε! Αυτά είναι! Για πες... Είναι ωραία;» ήταν η αντίδραση του Πέτρου περιμένοντας να ακούσει την αυτονόητη απάντηση ότι ναι, είναι γαμώ τις γκόμενες. «Όχι, σαν γαμώ το στανιό μου είναι. 180 κιλά κάπου θα είναι. Σωστή φάλαινα» είπε κυνικά ο Χρήστος ξαφνιάζοντας το συνομιλητή του. «Τουλάχιστον είναι αριστερή;», ρώτησε ο Πέτρος με συγκρατημένη απαισιοδοξία. «Μπα… Τι να είναι το μπάζο! Δεν ξέρει πού της παν τα τέσσερα! Αλλά δεν βαριέσαι, δεν έχω να κάνω τίποτα καλύτερο το βράδυ» απάντησε ο Χρήστος και μπήκε στο μπάνιο να πλυθεί.

Ο Πέτρος προσπαθούσε να καταλάβει τα κίνητρα του Χρήστου για την πρωτοβουλία του να βγει με μια φάλαινα. Μήπως ασυνείδητα ο Χρήστος επιχειρούσε να υποσκάψει το πνευματικό εποικοδόμημα του καπιταλισμού και το lifestyle που είχαν επιβάλλει τα περιοδικά τύπου νίτρο, κλικ και μαξ, που θέλουν τον άντρα αδίστακτο και με πολλά λεφτά και τη γυναίκα ηλίθια και με ωραίες καμπύλες; Μήπως ο Χρήστος αγόρασε καμιά Ημερησία του Σαββάτου που έδινε δώρο τόμο-αφιέρωμα για κάποιο ζωγράφο της Αναγέννησης και επηρεαζόμενος ήθελε να αναβιώσει τα αναγεννησιακά πρότυπα των παχουλών γυναικών κάνοντας αυτός την αρχή; Μήπως ο Χρήστος εκτίμησε τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο της φάλαινας και θέλησε να μπει σαν τον Ιωνά μέσα της να τον εξερευνήσει; Ή μήπως απλά ο Χρήστος ήθελε να κάνει καμία χοντρή πλάκα με την καημένη τη χοντρή, όπως συνηθίζει να κάνει με τον περισσότερο κόσμο;

Αυτά σκεφτόταν ο Πέτρος, ξεχνώντας τελείως πως ο σκοπός της επίσκεψής του στο Χρήστο ήταν να πάρει πίσω την Προδομένη Επανάσταση του Τρότσκι που του είχε δανείσει πριν δύο μήνες, και είπε να ανοίξει την τηλεόραση να ρίξει καμιά ματιά μέχρι να τον περιμένει να βγει απʼ το μπάνιο…

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

03/11 00:31  Manta ray
Ευστοχότατο παίδες... Και φροϋδικό και πολιτικό!
03/11 00:31  Nantia42
www.youtube.com/watch?v=DsiMfXWZPXs
03/11 00:32  Nantia42
Βρε το Χρηστο !
03/11 00:34  elenitsa 1
«Γιατί; Της έχεις κάνεις τίποτα;» ρώτησε αφελώς ο Πέτρος. «Τίποτα μωρέ» απάντησε ο Χρήστος, «Απλά μια φορά είχαν έρθει εδώ κάτι φίλοι και κάνανε φασαρία μέχρι τις 6 το πρωί, και αυτή μένει στον 4ο, ακριβώς από κάτω. Και άλλη μια φορά είχε έρθει και μου έκανε παρατήρηση επειδή είχα βάλει Slayer στη διαπασών στις 1 το βράδυ. Ακόμα μια φορά θυμάμαι μου είχε βάλει τις φωνές γιατί με κάτι φίλους είχαμε πιει τα άντερά μας και ξερνούσαμε από το μπαλκόνι πάνω στην τέντα της. Α! Και μια άλλη φορά είχα πετάξει στο φωταγωγό αναμμένα τσιγάρα και πήραν φωτιά κάτι σκουπίδια που είχα πετάξει εκεί πιο παλιά. Αυτά, δεν θυμάμαι να της έχω κάνει τίποτα άλλο»

Θεϊκο!
03/11 00:34  Usοund
Στο τέλος ο Τσε είπε το ανεπανάληπτο. Ποτέ μην ηγείσαι ενός λαού που δεν θέλει να επαναστατήσει. Θα αποτύχεις!
03/11 00:38  Nantia42
απο οτι ειδα, αναμενεται συνεχεια ...στο κειμενο .
συνελευση με 20 ατομα ! χαχαχα!
αλλες εποχες !
το 85 , χαμος !
03/11 00:42  Usοund
Νάντια, μην καρφώνεσαι!
03/11 00:44  Manta ray
Αναρωτιέμαι μήπως το original κείμενο έχει Αραβική προέλευση...
03/11 00:46  Nantia42
τι εννοεις ?
χιλιαδες ηταν τοτε στο πανεπιστημιο ...
03/11 00:47  Usοund
Στ ορκίζομαι, Μάντα! Δικό του είναι!
03/11 00:47  Black Mamba
Το ξέρασμα απο το μπαλκόνι πρέπει να το έχεις ζήσει για να το εκτιμήσεις πραγματικά
03/11 00:49  Nantia42
Αντιγραφη δεν ειναι το κειμενο απο το πιο πανω site ?
03/11 00:50  elenitsa 1
Υπαρχει περιπτωση να ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ το ξερασμα απ'το μπαλκονι????Χαχαχαχαχα.
03/11 00:51  Usοund
Σαφώς, Νάντια!...
03/11 00:52  Black Mamba
Ανακουφιστικότατο...
03/11 00:52  Nantia42
Ελενη , εκει κολλησες εσυ ?
την 180 οκαδων την προσπερασες ...?
03/11 00:53  elenitsa 1
Την αναμενω να φανει απο στιγμη σε στιγμη,Ναντια...
03/11 00:54  protesilaos
εξοχο usound,ευγε!ακου τωρα τι σκεφτηκε το πανδαιμονιο μυαλο μου.θα ενταχθω στην ΦΣ-ταχα ανανηψας-και αφου φτιαξω την φραξια μου εκει μεσα θα προκαλεσω διασπαση.Πωε σου φαινεται?
03/11 00:55  Manta ray
Καλύτερα ξέρασμα από το μπαλκόνι παρά να φας την κουτσουλιά από την ΕΛΛ που την πέρασες για περιστέρι όταν πετούσε στα 35:):):)

(έγραψε ο swear!)
03/11 00:56  Usοund
Προβοκάρετε αυτό το βαθυστόχαστο κείμενο?
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων η Νάντια ήταν 60 κιλά. ΤΟΤΕ...
03/11 00:56  elenitsa 1
Ειχαμε ενα ζιζανιο,ηρθε κι αλλο ενα...Χαχαχαχαχα.
03/11 00:56  Nantia42
Πρωτεσιλαε :
καλα, εσυ αριστερος δεν εισαι οπως λες ...μπορει και να τα βρειτε στο τελος ! χαχαχα!
03/11 00:58  Usοund
Εύγε, μαθηταρά μου!
03/11 00:58  Nantia42
Τυχαιως μεν , μεσα επεσες δε !
03/11 00:58  elenitsa 1
Μαντα,το τι γελιο εχω ριξει αυτες τις μερες με τα σχολια του Διαμαντη ουτε που το φανταζεσαι.Α Π Ι Θ Α Ν Ο Σ ο ατιμος!
03/11 01:00  Nantia42
δε λεω τιποτα για τον swear , αμα αρχισει , δεν τον προλαβαινω !
03/11 01:01  Manta ray
Ελενίτσα, για σπάσιμο πες του ότι την πουλάγανε και 32,70, την πήρε ένας φίλος σου...:):):)
03/11 01:04  Usοund
Πάντως, δεν μπορείς να παραπονεθείς πως σε άφησε ανικανοποίητη.
03/11 01:05  Nantia42
στην πλακα ?
ναι , πεθανα στα γελια 1
03/11 01:07  Usοund
Τον υποτιμάς τον συνέταιρο. Και δεν το ανέχομαι.
03/11 01:10  Nantia42
καλα, μην το ανεχεσαι ...
ο τιτλος απο που ? ή ετσι , πηραμε μια λεξη στην τυχη ?
03/11 01:11  Usοund
Απ το εξώγαμο!...
03/11 01:14  Nantia42
καταλαβα, τυχαια επιλογη ...
03/11 01:15  elenitsa 1
Μα ειναι παιδια για υιοθεσια και τα δυο,Ναντια!
03/11 01:20  apostel
"Υιοθετεί" κείμενο άλλου μπλογκ φαντάζομαι ,και όχι την χοντρή (αυτό ούτε να το φανταστώ) σωστά Usound;
03/11 01:20  Nantia42
τα καλοκαιρια τα εβαλες , Ελενη ?
03/11 01:22  Nantia42
Apostel, αυτο ειναι !
03/11 01:25  elenitsa 1
Εχει πρωτιστως αυτην την εξηγηση,apostel,αλλα και τα ατομα ειναι απ'αυτα που θα'θελες να υιοθετησεις.Παιδια απ'τα λιγα!Χαχαχαχα.
03/11 18:16  illusionist
Εντυπωσιακή μεταφορά των καταστάσεων που επικρατούν σε πολιτικής χροιάς μίτους του forum.

Γέλασα πολύ και πρώτα με τον εαυτό μου.

Εύγε.

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι