ALI BABA
Ο Μαέστρος Πέθανε !
1625 αναγνώστες
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008
20:43

http://www.youtube.com/watch?v=Cr5vpHtJIlg

 

Όποιου δεν του σηκώνεται η τρίχα κάγκελο όταν ακούει τον Pavarotti στο "Nessun Dorma" από την Τurandot του Puccini, όχι απλώς πρέπει να βγει από το ΧΑΑ τώρα, αλλά κανονικά του χρειάζεται να τον περάσουν δύο χέρια πίσσα και πούπουλα, να τον δέσουν ανάποδα πάνω στ' άλογο και να τον περιφέρουν στην πλατεία Συντάγματος. Τέλος πάντων.

Ο μεγάλος Puccini πέθανε στις 29 Νοεμβρίου του 1924, καταλείποντας ημιτελή την Turandot.

Η πρεμιέρα της όπερας λαμβάνει χώρα στο Τεάτρο αλά Σκάλα του Μιλάνου, στις 25 Απριλίου 1926. Στους κύριους ρόλους μερικοί από τους σημαντικότερους λυρικούς καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι υψίφωνοι Ρόζα Ράιζα και Μαρία Zαμπόνι και ο τενόρος Μιγκουέλ Φλέτα. Η όπερα παρουσιάσθηκε ημιτελής. Ο πολύς Τοσκανίνι, μετά την εκφορά της Λιού στράφηκε και είπε συγκινημένος απευθυνόμενος στο κοινό : "Σε αυτό το σημείο πέθανε ο Μαέστρος…".

"Πέθανε ο Μαέστρος...".

Κάπως αλλόκοτες δείχνουν τελευταία οι αγορές.  -Βρε, μπας και πέθανε κι ο δικός μας ο αναθεματισμένος ο "Μαέστρος" και δούμε άσπρη μέρα στο ΧΑΑ ???

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

30/10 20:50  elenitsa 1
Μι Φα.Εχει γλαροσουπα.
30/10 21:16  Hi Five
Εγώ τον kameno ξέρω ο maestro δεν ξέρω...
30/10 21:28  Swearengen
Ξύπνησες Κοστολάναινα ? Πώς τα είδες τα κλεισίματα σήμερα ? Όχι κι άσχημα, έτσι ?

Hi5, τον έφαγες τον άνθρωπο, πριν την ώρα του...
30/10 21:33  Bluesman
ρε συ σουεαρ τι εχεις παθει μου λες; γυρνας στο φορουμ και πομπαρεις το νταου... αστους να πουλανε βρε παιδακι μου... απο αυτα που δεν εχουν...
30/10 21:37  Swearengen
Όχι, δεν πόμπαρα τον Dow. Αντιθέτως, έχω δηλώσει στου Hi5, από τις 12:24 το πρωϊ, ότι ανησυχώ σφόδρα για το σημερινό κλείσιμο, καθόσον ο δείκτης ΒΤL μου δείχνει 100 μονάδες κάτω. Δεν γελιέμαι εγώ από τα Αμερικανάκια. Έχω ΕΡΓΑΛΕΙΟ εγώ. Όχι, παίζουμε !
30/10 21:39  Hi Five
swearengen
Η ΔΕΗ δεν μου έχει παίξει όπως το ΤΕΥΤΟΝΙΚΟ θηρίο ο ΟΤΕ...είναι σε περίεργη φάση αν φύγει γερά τύφλα να έχει η ΕΤΕ...Καλά τα ΕΛΠΕ είναι με τον ΑΡΑΜΠΑ αλλά δεν ξέρω είναι από τις αγαπημένες μου μετοχές πάντα με πληρώνουν.
30/10 21:40  Hi Five
Swearengen
ότι και να κάνει ο dow...amd +20% tωρααααα...μπαίνουν άραβες...έχω info...
30/10 21:41  Hi Five
info...πσσσσσσσσσ τι είπα info...ρεεεεεεε πόσο καιρό έχουμε να ακούσουμε την λέξη?
30/10 21:42  evie
Παιδία δείτε τι μπορεί να κάνει ένας πωλητής κινητών τηλεφώνων όταν έχει όνειρα και ταλέντο! Φυσικά ο άνθρωπος ίσως να μην είχε τις ευκαιρίες ενός Pavarotti.
www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA&feature=related
30/10 21:46  Swearengen
Μεγάλο αίνιγμα η ΔΕΗ. Προσωπικά, δεν τολμώ να την αγγίξω. Ποτέ μου δεν είχα ΔΕΗ και δε νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω την αρχή. Ένας μπορεί να πεί ότι είναι παμφθηνη κι ένας άλλος ότι είναι η μεγαλύτερη φουσκάρα και η πλάκα είναι ότι μάλλον έχουν κι οι δύο δίκιο.
30/10 21:51  Swearengen
Evie, πού τον πέτυχες αυτόν τον περίεργο ? Τρομερός ο άνθρωπος. Διερωτώμαι τί ν' απόγινε μετά απ' αυτό το τηλεπαιχνίδι. Στην Ελλάδα θα είχε ήδη απορροφηθεί : Λαντζέρης στο σκυλάδικο της Μπεζαντάκου.
30/10 21:56  evie
του έκαναν δίσκο!
Paul's official websites are:

http://sonybmg.co.uk/artists/paul_potts/

Official Website:-

www.paulpottsuk.com/

Official myspace:-

www.myspace.com/officialpaulpo...
30/10 22:00  Nastybishop
Aν την δεις την ΔΕΗ με βάση την παρελθούσα κερδοφορία της, φαίνεται ακριβή. Όμως αν σκεφτείς τι αξία κρύβει...είναι εντελώς άλλη κουβέντα. Εγώ το βλέπω και κοινωνικά το θέμα αν θέλετε, όχι τυφλά χρηματοοικονομικά, δεν μπορεί η κοινωνία να αξιολογεί (διότι η αποτίμηση περί αξιολόγησης πρόκειται) τα προπατζίδικα όσο την ΔΕΗ, τα δυο λιμάνια και την ΑΡΒΑ μαζί ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ! Λοιπόν κάτι πάει στραβά εδώ...
30/10 22:02  Hi Five
evie
Απίστευτη ερμηνεία...
30/10 22:03  Swearengen
Λοιπόν, έχω ΚΑΛΑ νέα, έχω και ΚΑΚΑ νέα.
Ας ξεκινήσουμε από τα καλά : Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αμερικανικοί δείκτες, αυξάνοντας δραματικά τις πιθανότητες να βιώνουμε ήδη ένα καλό ραλλάκι. Οπότε, για όσους έμειναν δίχως χαρτιά, αντίο ζωή. Και το επιτόκιο καλό είναι και στο UEFA καλά είναι.
Τα κακά νέα τώρα : Για πρώτη φορά ο δείκτης μου BTL ΔΕΝ λειτούργησε και με πούλησε. Μου έδειχνε 100 μονάδες κάτω, και κλείσαμε 200 πάνω. Τί δεν πήγε καλά ? Μήπως ο δείκτης λειτουργεί μόνο σε συνθήκες κραχ ? Μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ ?
Evie, χαίρομαι για τον άνθρωπο αυτόν. Είναι ευχάριστο ν' αναγνωρίζονται οι αξίες.
Nasty, αυτό εννοώ. Εξαρτάται από ποιά σκοπιά το βλέπει κανείς.
30/10 22:03  Nastybishop
Και πολλά ρέστα τώρα που το ξανακοίταξα...ΟΠΑΠ=ΔΕΗ+ΕΛΠΕ+ΜΟΗ και ένα δις ρέστα να ψωνίσεις καμμιά τραπεζούλα. Ε, αυτό δεν μπορεί να μην είναι στρέβλωση. Πρωτίστως κοινωνική και ύστερα χρηματιστηριακή.
30/10 22:04  Hi Five
Nastybishop
Δεν μπορεί η INTEL εκεί και η AMD με νέους επεξεργαστές φωτιά να μην πάει βρε αδερφέ 20$...
Εντάξει ας κλείσει +20% σήμερα και χαρούμενος θα είμαι...
30/10 22:06  Hi Five
swearengen
Αυτό που συμβαίνει Ελλάδα είναι ότι πολύ Ταύροι γύρισαν σε Αρκούδες...ΟΥΟΥΟΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
έχει κι άλλοοοοοοοοοοοοοο
30/10 22:07  Hi Five
οι Αρκούδες Αρκούδες εννοείτε...
30/10 22:07  Hi Five
Παρα κάτι +20%...
30/10 22:10  Nastybishop
Νομίζω ότι αν κανείς αγοράζει μόνο με κριτήριο τους ιστορικούς ισολογισμούς, διαπράττει ένα τεράστιο σφάλμα. Επενδύει σε αυτό που η κοινωνία ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ και όχι σε αυτό που η κοινωνία ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. Χρησιμοποιώ την λέξη "ανάγκη", καθότι οικονομία σημαίνει πάνω απ'όλα την προσπάθεια ικανοποιήσεις των αναγκών μας. Πχ. αν μας την βάραγε και αρχίζαμε αύριο το πρωι όλοι την ιππασία, τότε η καινούριος φουρλης, μυτιληναίος, ετε κτλ. θα ήταν η ΙΠΠΤ!

Αρα το πρωταρχικό είναι να αφουγκραστούμε η κοινωνία τι ΘΑ ΕΧΕΙ ανάγκη στα χρόνια που έρχονται και αναλόγως να τοποθετηθούμε. Πολύ δύσκολο. Αλλά εκεί είναι το στοίχημα.
30/10 22:13  Nastybishop
Σίγουρα δεν θα έχει ανάγκη για παραπάνω υποκαταστήματα τραπεζών...πήξαμε...πιο συχνά βλέπεις ΑΤΜ από περίπτερα.
30/10 22:17  Nastybishop
Άσε την ΑΜD ρε συ χαι φαιβ και αγόρασε καμιά ΜΟΤΟ και εσύ θα βγάλεις και ...εμένα θα με απεγκλωβίσεις!


30/10 22:27  Nastybishop
Πάντως αυτό που μου την δίνει περισσότερο απ'όλα είναι οι ξερόλες του φόρουμ και των μπλογκς. Ενώ οι πάντες παγκοσμίως έχουν χάσει την μπάλα για του που βαδίζουμε (τις προάλλες μιλούσα με γνωστό μου καθηγητή πανεπιστημίου -όχι της πλάκας αλλά με ένα βιογραφικό τεράστιο με δημοσιευσεις, θητεία στο εξωτερικό κτλ- και μου έλεγε εντελώς ειλικρινά ότι δεν ξέρει και ότι πρόβλεψη και να κάνει θα είναι περίπου στην τύχη και όχι βασισμένη σε δεδομένα) Οι συνφορουμίτες από την άλλη είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουροι ότι κατέχουν τα μελλούμενα. Α ρε κούνια που σας κούναγε...
30/10 22:31  Swearengen
Το μεγάλο εφέ είναι οι συσχετισμοί με το '29, ενώ φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού ότι το '29 έχει τόση σχέση με το παρόν κράχ όση ο Βάϊος Καραγιάννης με τη μπάλα, γενικώς. Ενδεικτικά : α) τα αίτια του κραχ του 1929 ήταν κατ εξοχήν γεωπολιτικά-βλ. Α΄ΠΠ, πολεμικές αποζημιώσεις, πολεμικά δάνεια, άφθονο χρήμα διπλά τοκισμένο να εισρρέει στις ΗΠΑ. β) Το ποσό του δανεισμού εκ μέρους των τραπεζών σε ιδιώτες επενδυτές (άνω των 8 δις δολ.), υπερέβαινε το σύνολο της αξίας των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούσαν σε όλες τις ΗΠΑ γ) Η φούσκα των μετοχών ήταν εξόφθαλμη. Μιλάμε για εντελώς παράλογες αποτιμήσεις δ) Η FED έριξε λάδι στη φωτιά, αυξάνοντας !) τα επιτόκια. ε) Η ύφεση που ακολούθησε, δεν ήταν τόσο αποτέλεσμα του κράχ, αλλά των εσφαλμένων αποφάσεων που έλαβε η νεοσύστατη τότε FED.Όσον δε αφορά το μέγεθος της χρηματιστηριακής καταστροφής, οι συνολικές απώλειες των ημερών της πτώσης έφθαναν σε ποσό που αντιστοιχούσε σε τεσσερις(4) φορές ολόκληρο τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

30/10 22:34  Swearengen
Αλλά, βλέπεις, το '29 "πουλάει", ενώ το '87 (όπου έπεσε τρομερό ξύλο στα χρηματιστήρια, πολύ χειρότερο και βίαιο από το τωρινό), οπότε η ύφεση διήρκεσε ένα μήνα και έληξε δίχως ν' ανοίξει ρουθούνι δεν βολεύει σε σενάρια καταστροφής.
30/10 22:35  Nastybishop
Σίγουρα το '29 είναι πολύ μακρινό για συγκρίσεις. Εγώ θα προτιμούσα περισσότερο να κάνω συγκρίσεις με την "ασιατική επιδημία" του ΄87 και την Ιαπωνική κρίση του '90. Σαφώς υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες και διδάγματα να εξαχθούν.
30/10 22:41  Swearengen
Πάντως ρε συ Νάστυ, ό,τι και να λέμε, η πίκρα του να χάνεις μια άνοδο -έστω και πρόσκαιρη- είναι αντίστοιχη της πίκρας από την κατραπακιά της πτώσης. Για να μη σου πώ και χειρότερη, αφού στη δεύτερη περίπτωση, όταν δηλαδή έχεις ήδη χαρτιά πάνω σου, δεν έχεις άλλη επιλογή πλην του να πουλήσεις με ζημιές ή να κάτσεις να τις φας. Ενώ, όταν έχεις αντικρύσει το δείκτη στις 1600 τόσες μονάδες και δεν ακούμπησες τα χαρτιά, με τη λογική "άσε μωρέ, θα πάρω αύριο στις 1200", εκεί πρέπει να σπάζεσαι πολύ άσχημα, μόλις αντιληφθείς ότι έφυγε πάνω το μαγαζί. Λες "καλά, στραβός ήμουνα?"
30/10 22:45  Nastybishop
Εδώ σπάστηκα εγώ που αγόρασα στον πάτο! Γιατί κώλωσα και αγόρασα λίγα πράγματα. Βέβαια αυτό το λέω ex post, θεωρώ όμως ότι ex ante έπραξα το σώφρων. Τέλοσπαντων ας μας πάνε πάλι στις 1200 μονάδες, αυτή την φορά θα δείξω πολύ λιγότερη σύνεση, να είσαι σίγουρος...
30/10 22:46  kikou04
Πάντως ίσως έχουμε λίγο πάνω ακόμη ... ο δικός μου δυστυχώς δεν εμφανίστηκε (και που να εμφανιστεί), για να πιάσουμε κλίμα.

Να μην ακούω 1929 ... όποιος συγκρίνει το τωρινό με το 29 ... ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΑ τώρα.
Οι άνθρωποι πληθωρίζουν ... πάνε για νέες φούσκες.
29 θα τους βγει μόνο ως λάθος και ίσως αν παραφουσκώσουν στην πορεία.
30/10 22:51  Swearengen
Εκ του αποτελέσματος μιλάω κι εγώ, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε λουτρό αίματος το τόλμημα. Αυτό που βλέπω όμως τώρα, στο φόρουμ, είναι αντιστροφή τς ψυχολογίας. Πολλά νευράκια, μερικά αρκουδάκια. Αντιθέτως, διαπιστώνω μια νηφαλιότητα και σύνεση στην πλευρά των ταύρων. Πού είναι οι πανηγυρισμοί του παρελθόντος ? Ούτε κατά διάνοια. Μόνο ο Piggy φρούμαξε προχτές. Θα είχε πιεί τίποτε τσίπουρα ο άτιμος και τους πλάκωσε τους αρκούδους στα χοντρά μπινελίκια.
30/10 22:53  Swearengen
Έχασα κι εγώ τον δικό μου και μείναμε δίχως αντιδείκτες. Τί θα κάνουμε τώρα ? Στα τυφλά βαδίζουμε.
30/10 22:53  Nastybishop
Κικου αυτό κάνουν όντως. Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη είναι απλά εξαφανίστηκε χρήμα (το εικονικό χρήμα είναι πολλαπλάσιο του πραγματικού, αυτό είναι γνωστό) και για αυτό όλες οι αποτιμήσεις πέφτουν. Πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετό ρευστό να τα αγοράσει κανείς όλα αυτά τα assets που βγαίνουν στο σφυρί. Η αντίδραση τους λογικά θα είναι να ρίξουν καινούριο χρήμα στην οικονομία.
30/10 22:54  haros
ωχ ,συγγνωμη ,σε λαθος μπλογκι μπηκα..
30/10 22:54  Hi Five
Άσχετο κοιτάω...το διάγραμμα ΑΚΡΙΤ...φίλος μου (παπούς) τον πούλησε σήμερα και εχθές...αγορά 1,8 και κάτι δεν θυμάμαι...υποθέτω του το σφύριξε κανένας επαγγελματίας που διάβασε maniac...
30/10 22:56  Usοund
Στο σωστό είσαι. Απλά μπήκες απ το μονόδρομο κι ανάποδα.
30/10 22:57  kikou04
Προσωπικά η τωρινή αντίδραση με αφήνει ικανοποιημένο, άντε λίγο ακόμη ίσως ... μετά θέλω πλαγιολίσθηση, ηρεμία στο ταμπλό και απαξίωση ορισμένων μηνών (όχι αναγκαστικά απαξίωση τιμών) ... για μένα αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο.
Άντε και ένα μικρό παρτάκι Δεκέμβρη - ιανουάριο και μετά μια πτώση το Μάρτιο ... να γυρίσουμε στα συνηθισμένα, δηλαδή.

Μου αρέσει πολύ η ιδέα του 1987 και όχι του 1998.
30/10 22:59  Nastybishop
Εγώ ξέρεις τι άλλο κοιτάω χαι; Δεν έχω αγοράσει βέβαια ούτε μια μετοχή, απλά κοιτάω...ΨΑΡΙΑ! Ναι ναι ναι ναι ψάρια. Κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Ο κλάδος πάει κατά διαόλου, με υποχρεώσεις, χαμηλές τιμές των ψαριών κτλ. Ομώς βασισμένος στην επενδυτική λογική που ανέπτυξα, όπως πάντα εύγλωττα :) μερικές σειρές παραπάνω, έχω αρχίσει να τα κοιτάω. Άλλωστε τσάμπα πράγμα. Χτες πήγα και ψώνισα ένα λιθρινι 15 ευρώ το κιλό (ήταν βιολογικό) και σκέφτηκα εκείνη την ώρα...ρε διάολε με 15 ευρώ πέρνει κανείς σχεδόν 30 ΝΗΡ!
30/10 23:01  Hi Five
Nastybishop
O maniac μπορεί να έχωσε κόσμο...όμως είπε και αλήθειες...Τα ψάρια είναι μια από αυτές...
30/10 23:03  kikou04
Nasty πολύ καλά το είπες ... κοίτα, απλά κοίτα.
Φάτε μάτια χίλια και κοιλιά περίδρομο ... που λένε.

Όταν θα έρθει η ώρα τους ... καβάλα θα είμαστε.
30/10 23:03  Swearengen
Hi, θυμάσαι κάτι ομηρικές συγκρούσεις μας στου Σπάρτη, τότε που σε έλεγα Maniac και ο Nasty ισχυριζόταν ότι είσαι ένας παπάρας καθηγητής του από τη σχολή του ? Ρε, τί γέλιο ήταν αυτό ?
30/10 23:06  Hi Five
Κοιτάω ΠΕΤΡΟ...πω πω ΚΑΡΑΚΤΗΣ...κι όμως κι ΑΥΤΟΣ φαινόταν από το διάγραμμα ότι πάει προς το 3 και βγάλε...
30/10 23:07  kikou04
ΧΑΙ διαλύεται το fun club και βγαίνουν οι θεσμικάριοι.
Σήμερα τέλειωσε άλλος ένας ... αυτά.
30/10 23:07  Hi Five
swearengen
Θυμάμαι...ρε όλοι με περάσατε για τον maniac...ακόμα και ο spartis...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ο ΤΕΥΤΩΝΑΣ ΛΑΘΕΨΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΟΥ!
30/10 23:08  Hi Five
kikou04
Σήμερα στο blogi μου έγραψα ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ maniacoi...
30/10 23:09  kikou04
Σιγά ο σπάρτης μην πέρασε τον χαι για τον maniac.

oyoyoyoyoy xaxaxaxaxa
30/10 23:09  Nastybishop
χαι αυτό που έβλεπε ο μανιακ για τα ψάρια δηλαδή τα μούφα κέρδη τους, ήταν τόσο οφθαλμοφανές που το έβλεπε και η θειά μου η Καλλιόπη. Αλλά τότε ο ΝΗΡ είχε 4-5 ευρώ και τώρα 0.66 λεπτά...

Επειδή όμως εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι θα πεθαίνουμε από χοληστερίνη αν πάψουμε να τρώμε ψάρια, αρα υπάρχει μια κοινωνική χρησιμότητα στις ιχθυοκαλλιεργεις, λέω να περιμένω να δω ποιο μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό ψάρι...και ύστερα θα ορμήξω να το φάω εγώ (όπως έφαγα μια καταπληκτική τσιπούρα την κυριακή μαριναρισμένη με ζαρζαβατικά και ψημένη στη λαδόκολλα!).
30/10 23:09  Bluesman
χαχαχα... ας γελασω και εγω... κοφτε ρε το δουλεμα...
30/10 23:09  Hi Five
Στα σχόλια εννοώ έγγραψα
30/10 23:10  kikou04
Και όμως αν βγάλει 5 μύρια ... πως θα σου φανούνε??
Σελίδα 1 από 2Νεότερα σχόλια »Τελευταία σελίδα

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι