ALI BABA
Δελτίο Ειδήσεων
1356 αναγνώστες
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008
11:06

 

"Kάνε ότι χαμογελάς. Μας βλέπουν !"

Eσωτερικές ειδήσεις :
*Σε υψηλούς τόνους και με «καρφώματα» οι παρεμβάσεις των ανταρτών στην ΚΕ της ΝΔ :
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αντάρτες, με επικεφαλής τον Καπετάν-Τατούλη, έχουν καταλάβει με δύο μεραρχίες πεζικού αξιόλογες στρατηγικές θέσεις στο Γράμμο και στο Βίτσι, τις οποίες χρησιμοποιούν ως βάσεις εξόρμησης. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, στόχος του σχεδίου «ΚΟΡΩΝIΣ» που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση, είναι
«η εξάρθρωσις της εις την περιοχήν Γράμμου συμμοριακής εξουσίας διά πλήρους συντριβής και εξοντώσεως των εκεί συμμοριακών συγκροτημάτων, καθώς και η εγκατάστασις εντός του άνω χώρου εθνικών δυνάμεων προς παρεμπόδισιν πάσης εκ νέου αναμολύνσεως υπό των συμμοριτών»

*Μόνη λύση η αριστερή διακυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα : Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αν ο πρωθυπουργός θέλει να απαλλαγεί από την ευθύνη να κυβερνά το ναυάγιο της κυβέρνησής του μπορεί να το κάνει, καλώντας το λαό να αποφασίσει, προκηρύσσοντας εκλογές. "Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση", είπε ο κύριος Τσίπρας, "προς τον Πρωθυπουργό, να κοπιάσει στο φτωχικό μου στο Διόνυσο (ευκαιρία να δει πώς ζούμε κι εμείς οι λούμπεν) να στρίψουμε παρεούλα ένα βαρβάτο τσιγαριλίκι κι έπειτα, όταν πια θα έχουμε στρώσει κεφάλα και θα βλέπουμε πεταλούδες, να σκύψουμε με προσοχή πάνω από τα προβλήματα του τόπου".

*Ιστορική ευθύνη για τις προοδευτικές δυνάμεις διαπιστώνει ο Γιώργος Παπανδρέου : Για χρεοκοπία του καπιταλισμού της Γουόλ Στριτ και τρισεκατομμύρια που χάνονται επηρρεάζοντας τις συντάξεις, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος και το μέλλον των παιδιών έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας τις εργασίες του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Παπανδρέου, ο οποίος έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε με ένεση, εξαιτίας του πρόσφατου τραυματισμού του, είναι αυτή τη στιγμή ο ρέκορντμαν συμμετοχών με το εθνόσημο, ως Διεθνής στη Σοσιαλιστική Διεθνή  (Ωραία πάσα, για ειδήσεις διεθνείς) :

Διεθνείς Ειδήσεις
*Οικονομία, Ιράκ και Ρωσία στην πρώτη τηλεμαχία Μακέιν-Ομπάμα :
Η οικονομική κρίση, το Ιράκ και οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία κυριάρχησαν στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ Μακέιν-Ομπάμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο κύριος Μακέιν ήταν στα high του, καθώς είχε στο πλάϊ του την Σάρα Πέηλιν, ενώ -όπως δήλωσε- αν ήταν χώρια του, θα τον έτρωγε η στενοχώρια του. Έκπληξη αποτέλεσε η -την τελευταία στιγμή- επιλογή από τον κύριο Ομπάμα της Καλομοίρας, για τη θέση της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

*Εκλογές στη Λευκορωσία με στοίχημα και την προσέγγιση στη Δύση : Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας και ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο ελπίζουν ότι η διαδικασία της Κυριακής θα χαρακτηριστεί «δίκαιη», για πρώτη φορά μετά από τη δεκαετία του 1990. Πολλοί από τους περιορισμούς τους παρελθόντος έχουν αρθεί. Σημαντική καινοτομία θεωρείται το γεγονός, ότι ο ψηφορόρος απλώς επιδεικνύει -πριν το βάλει στο φάκελο- το ψηφοδέλτιό του, στους οπλοφόρους της εφορευτικής επιτροπής, δίχως να υφίσταται τη διαδικασία του προκαταβολικού ξυλοδαρμού, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας διανέμονται στους ψηφοφόρους ψηφοδέλτια ΚΑΙ άλλων κομμάτων, πλην δηλαδή του κυβερνώντος.

Οικονομία :
*Υποβαθμίζει τις προοπτικές της ΔΕΗ η Standard & Poor από σταθερές σε αρνητικές : Η Standard & Poor/s αναθεώρησε τις προοπτικές για την ΔΕΗ σε αρνητικές από σταθερές μετά τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο, εξαιτίας του μη ευνοϊκού κλίματος και της αβεβαιότητας για οποιαδήποτε βελτίωση στο μέλλον. Ο πανύψηλος και με γυαλιστερό μάτι εκπρόσωπος της Standard & Poor/s δήλωσε επίσημα ότι
"πρώτος αυτός, σε όλη την Ελλάδα, δίνει νέα τιμή-στόχο, το ένα (1) ευρώ, ναι,ναι,ναι, καλά ακούσατε, ένα ευρώ για τη φουσκάρα και πολλά της είναι".

*Στα 10,7 εκατ. ευρώ η μέγιστη δυνητική ζημία της ΕΤΕ από την κατάρρευση Lehman : Η Εθνική Τράπεζα προς ενημέρωση των πελατών της και του επενδυτικού κοινού γενικότερα, σχετικά με το θέμα πτώχευσης των εταιριών της Lehman Brothers, γνωστοποιεί ότι η έκθεση της από τις πάσης φύσεως συναλλαγές με την συγκεκριμένη Τράπεζα, ανέρχεται στο συνολικό ποσόν των 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ η έκθεσή της από τις πάσης φύσεως συναλλαγές με την FinansBank, ανέρχεται στα 10,7 ΔΙΣεκατομμύρια ευρώ. Ψίχουλα, δηλαδή.

*Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η Ολυμπιακή με τροπολογία στη Βουλή : Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών στη Βουλή ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιακή, αφού ορίζεται ταχεία διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, σύμφωνα με το περιβόητο άρθρο 44. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο απερχόμενος από την ΑΕΚ Ντέμης Νικολαϊδης και  προπονητής ο Πέτρος Ραβούσης. Το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

 


Le Crétin d’Athènes
Swearengen

ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Ο φίλος Apostel παρατήρησε ότι δεν έχω αναφέρει κουβέντα για την Αλέκα και το ΚΚΕ. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα κουτσομπολιό, αλλά δεν ήθελα να το γράψω, μη φάω καμμιά διαγραφή, αλά Ζαχαριάδη και καταντήσω να κόβω δέντρα στο Νοβγκοροντ. Τέλος πάντων, θα το ρισκάρω και ό,τι θέλει ας γίνει :

 

Την περασμένη βδομάδα, που λες, μόλις ξεκίνησαν τα σχολεία, μπαίνει -πρώτη μέρα- η κόρη της Αλέκας στην καινούργια της τάξη, στο Κολλέγιο Αθηνών (φυσικά). Για να γνωριστούν μεταξύ τους οι νέοι συμμαθητές, η καθηγήτρια τους ζήτησε να συστηθούν. Όταν ήρθε η σειρά της Άννας, σηκώνεται από την θέση της και λέει σθεναρά : "-Είμαι η Άννα Παπαρήγα και είμαι κομμουνίστρια ! Κάτω ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός!". Κατάπληκτη η δασκάλα, αρχίζει να της εξηγεί ότι εδώ το σχολείο είναι αμερικάνικο και δεν γίνεται να λέμε τέτοια πράγματα. Της αναλύει με επιχειρήματα, επί ώρες ολόκληρες, την αναγκαιότητα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τον παγκόσμιο ρόλο τους ως υπερπροστάτιδος των εθνών δύναμης κλπ κλπ. Μέχρι να σχολάσει η Άννα, της έχει γίνει κανονική πλύση εγκεφάλου. Το μεσημέρι επιστρέφει στο σπίτι της, όπου μπαίνει μασώντας τσίχλα και σφυρίζοντας τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ. "-Τί σφυρίζεις εκεί παιδάκι μου ?" της λέει ο πατέρας της, ο Θανάσης Παπαρήγας "-Πάς καλά?" "-Να με παρατήσεις ήσυχη του λέει η Άννα "και δεν θα ανεχθώ πλέον το αντιαμερικανικό σας παραλήρημα, έδω μέσα". Έξαλλος ο πατέρας, της αστράφτει μια χαστούκα και της πατάει ένα γερό μπινελίκι, στα ρώσσικα. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει η μέσα η μάνα, η Αλέκα και πέφτει πάνω στον καυγά. "-Τί γίνεται εδώ μέσα, γιατί μαλώνετε?", ρωτάει. "-Να ρωτήσεις την προκομένη την κόρη σου", λέει ο Θανάσης. "-Βρε άντε στα κομμάτια βρωμοσυντρόφια!" αυθαδιάζει η Άννα, οπότε την περιλαμβάνουν και οι δύο γονείς και την κάνουν του αλατιού στα χαστούκια.

Την άλλη μέρα, πάει στο Κολλέγιο η Αννούλα, κλαμμένη και δαρμένη. "-Τί συνέβη παιδί μου, τί έπαθε το πρόσωπό σου, γιατί κλαίς ?", ρωτάει πολύ ανήσυχη η καθηγήτρια.

"Άστε κυρία, πού να σας τα λέω", απαντά ανάμεσα στους λυγμούς της η Αννούλα, "χθες το μεσημέρι μού την έπεσαν κάτι παλιοκομμουνιστές !"

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

27/09 11:30  voula 99
Kαλημερα !
Απο τις εσωτερικες ειδησεις ( τις αλλες τις διαβαζω ακομα , χαχαχα ! ) :
Να μην το " χτισει " το προφιλ του ο Γιωργος ?
Μη δουμε ανθρωπο να παει μπροστα ! χαχαχα !
27/09 11:30  elenitsa 1
Βαλε και Πειραιως και Περιχωρων!Εκπτωση κανεις?
27/09 11:31  haros
παρακαλω να προστεθει και η εξης ειδηση..
οι αμερικανικες τραπεζες που αντεχουν στην κριση,βρηκαν νεα μεθοδο να μαζεψουν τα πτωματα αυτων που δεν αντεξαν..αποσυρονται απο την διεκδικηση,αφηνουν τις ομοσπονδιακες αρχες να καταλαβουν την τραπεζα,και αγοραζουν ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ μεσα σε ενα βραδυ το ενεργητικο εναντι ψυχιων..φυσικα οι κατοχοι ομολογιων και μετοχων της υπο καταρρευση παιρνουν το τριτο το μακρυτερο...ομως ο καπιταλισμος θριαμβευει..και εφοσον οι καταθετες δεν χανουν δραχμη,ειναι ολοι ευχαριστημενοι(πλην των ανωτερω)...βγενοπουλε,βρεχει λεφτα στο αμερικα και εσυ καθεσαι πανω σ ενα δις μετρητο και παρακολουθεις τους αγωνες του ΠΑΟ...καλος τραμπαριφας εισαι και εσυ...
27/09 11:33  elenitsa 1
Τι δραχμη να χασουν,βρε Χαρε?Αιωνια της η μνημη...
27/09 11:34  voula 99
Απο τα διεθνη : παραλειψη μεγαλη , η μη δημοσιευση φωτογραφιας της κυριας Πεηλιν , αδυναμιας του συνεταιρου σου ! χαχαχαχα!
27/09 11:34  haros
καλα βρε ελενη,απο ολο αυτο που εγραψα,αυτο βρηκες να σχολιασεις????τελος παντων,καρδιες δεν χαλαμε,βαλε...γροσι στην θεση της δραχμης...
27/09 11:37  jiovani!
Η είδηση είναι ότι η ΝΔ απέκτησε επίσημη εσωτερική αντιπολίτευση με την τοποθέτηση Τατούλη στην ΚΕ.
Μετά τις εκλογές δεν αποκλείεται να αποκτήσει και ...κυβέρνηση.
27/09 11:37  voula 99
Απο τα οικονομικα :
1. μη μου κακολογειτε τις τραπεζες , ολες μαζι θα πεσουν !
και
2. γνωστος ΑΕΚτζης , εισαι ! χαχαχα !
27/09 11:39  voula 99
jiovani,
γιατι ανεπισημη εχει ως γνωστον , Ντορα , Αβραμοπουλο κλπ. κλπ. !
27/09 11:42  voula 99
haros , κατι θα τα κανει τα λεφτα .
μηπως , λεω , μηπως να αγοραζε οτι με την υγεια ειναι αδεσποτο ακομα ? χαχαχαχαχα!
27/09 11:45  jiovani!
Πάντα είχε ανεπίσημη, αφού οι βαρόνοι ποτέ δεν έπαψαν να λιμάρουν ο ένας την καράκλα των άλλων. Επίσημη ξαναείχε επί Γκαντέμη του Μεγάλου, τον Έβερτ και την υπόλοιπη παρέα.
27/09 11:50  elenitsa 1
Ουτε εγω χαλαω καρδιες,Χαρε.Αντε να σχολιασω και κατι ακομα:
"βγενοπουλε,βρεχει λεφτα στο αμερικα και εσυ καθεσαι πανω σ ενα δις μετρητο και παρακολουθεις τους αγωνες του ΠΑΟ...καλος τραμπαριφας εισαι και εσυ..."
Συ ειπας.Κι εγω συμφωνωωωωωωω!
27/09 11:51  haros
και κατι για την <ειδηση>του αρθρου για την ΕΤΕ...αυτο που ελεγε παλια ο τρελλος ειναι αληθεια,η εθνικη με χρηματα των ελληνων καταθετων της χρηματοδοτει τα δανεια που δινει η φινανσμπανκ σε τουρκους..(εγω δεν λεω μπαταχτσηδες απο τα βαθη της ανατολιας..)η τουρκια,η οποια εδω και δεκαετιες ακροβατει αναμεσα σε ευρωπη και ανατολη,αποτελει παντα ενα ρισκο,σε σχεση με οποιαδηποτε γιουνανικη επενδυση σε αυτην..το γαγονος οτι αυτο το ρισκο το ξεχναμε επειδη αυτη την εποχη δεν υπαρχει ενταση στις διακρατικες σχεσεις,ΔΕΝ σημαινει οτι δεν υπαρχει...(ας μην μιλησουμε για το νομισμα της..)
οσο λοιπον αυξανεται η εξαρτηση της ΕΤΕ απο τα αποτελεσματα της φινανσμπανκ,τοσο αυξανεται και το ρισκο να βρεθει καποια στιγμη προ..εκπληξεων...
27/09 11:54  elenitsa 1
Απο τρελλο μαθαινεις την αληθεια?
27/09 11:54  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Οπωσδήποτε καλλίτερο (?) να βλέπεις από φυλακής πρωίας το δίδυμον Αλογο-Αραπό, παρά τον Κο επίτιμο...
27/09 11:57  haros
ελενη,την αληθεια(στην πληρη μορφη της)δεν την μαθαινεις ποτε απο κανενα..ψηγματα της ομως,που αν τα συνδυασεις μπορεις να σχηματισεις το περιγραμμα της,βρισκεις ακομα και στις πιο τρελλες η ηλιθιες αποψεις..
27/09 12:16  apostel
Αλέκα χασάνα χανούμ μάφη;...και για τους ξενόγλωσσους : Για το ωραίο κορίτσι την Αλέκα,καμμία είδηση;
27/09 12:34  Nastybishop
μια απορία, δεν υπάρχουν τούρκοι καταθέτες στην φινανς; τι είναι δηλαδή, μια τράπεζε η οποία δίνει μόνο δάνεια;
27/09 12:42  Nastybishop
Δηλαδή έτσι όπως το ακούω τόσο καιρό, αυτή η τράπεζα δεν πρέπει να έχει καν ταμεία! Αφού μόνο δίνει και ουδέποτε παίρνει!
27/09 12:53  Swearengen
Αpostel, απαντώ στην απορία σου,με έκτακτο παράρτημα. Ελπίζω να καλύπτεσαι.
27/09 12:57  Nastybishop
Να ρωτήσω και κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω (πρέπει όντως να είμαι πολύ κρετίνος, έχει δίκιο ο Α9*5)...τι σχέση έχει ο Ζαχαριάδης, ο Μάο Τσε Τουνγκ, ο Χο Τσι Μινχ με τον Πατέρα Εφραιμ; Εξηγήστε μου σας παρακαλώ, διότι αδυνατώ πλέον παρακολουθήσω τους διαλόγους του φόρουμ.
27/09 13:00  haros
ναστυ,δες τον ισολογισμο της για το 2007(δεν εχει στοιχεια για το 2008)
αυξηση καταθεσεων...16%
αυξηση δανειων ...30%
σιγουρα παιρνει χρημα,αλλα το δινει με πολυ ταχυτερο ρυθμο ...
γνωριζεις οτι δεν μου αρεσουν οι γενικευσεις,η ουσια ειναι αυτη που λεω παραπανω..η εθνικη χρηματοδοτει την δυνατοτητα της θυγατρικης της να δινει δανεια..(αυτα αυξανονται με διπλασιο ρυθμο απο τις καταθεσεις...)
27/09 13:03  haros
αναφερομαι φυσικα στον ισολογισμο της φινανσμπανκ στο προηγουμενο ποστ..
27/09 13:10  Swearengen
Θα σου απαντήσω εγώ Nasty, αφού (κάνεις ότι) δεν καταλαβαίνεις :
Λοιπόν, ο Ζαχαριάδης μέχρι το 1957 ήταν κομμουνιστής. Όταν τον διέγραψαν, έστειλε μια επιστολή στον Μάο και του ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Μάο του απήντησε: "Πρώην Ταβάριτς Νίκο, λυπάμαι αλλά έχω τα χέρια μου δεμένα. Αν θες όμως να παίξουμε ένα πινγκπονάκι, πολύ ευχαρίστως".
Απελπισμένος ο Ζαχαριάδης, έστειλε παρόμοια επιστολή στον Χο Τσι Μινχ, και αυτός του απάντησε : "Πρώην Ταβάριτς Νίκο, λυπάμαι αλλά έχω κι εγώ τα χέρια μου δεμένα. Αν θες πάντως, έλα να καταταγείς στους Βιετκόνγκ, να παίζουμε ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των Νότιων" Τότε, ο Ζαχαριάδης το έσκασε κρυφά από την ΕΣΣΔ, πέρασε στην Ελλάδα και χώθηκε ως μοναχός στο Αγιο Όρος. Εκεί, γνωρίστηκε με τον Εφραίμ, που διέθετε από τότε επιχειρηματικό δαιμόνιο και σύστησαν μαζί μια ΕΠΕ εμπορίας ζαχαρωδών προϊόντων. Έλα όμως που ο Ζαχαριάδης εξέδωσε κάτι ακάλυπτες επιταγές και τον κυνηγούσε όλη η αγορά ! Τότε πλέον, αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της επιστροφής για την ΕΣΣΔ. Συγκινημένοι οι Beatles από την ιστορία του, του αφιέρωσαν το "Back in the USSR"
www.youtube.com/watch?v=4-2LQGigK-0
27/09 13:12  Nastybishop
Οκ πρέπει να δούμε όμως και σε τι βάση αναφέρονται αυτά τα ποσοστά. Πχ η σχετικά μεγάλη αύξηση των δανείων μπορεί να οφείλεται σε χαμηλό λόγο δανείων/καταθέσεις. Οπότε η τράπεζα να έτρεξε πιο γρήγορα τα δάνεια, για να μεγαλώσει τον λόγο σε ένα πιο άριστο σημείο.

Επισης μπορεί λόγο κρίσης να έχει σφίξει πλέον την δανειακή της πολιτική. Οπως για παράδειγμα έκανε η ΠΕΙΡ, που πλέον δίνει δύσκολα δάνεια, ενώ πέρυσι έδινε εύκολα...
27/09 13:13  Nastybishop
Εν πάση περιπτώσει, μου είναι πολύ δύσκολο να πιστεψω ότι η διοίκηση Αράπογλου είναι τόσο αφελής έτσι ώστε απλά να δίνει δάνεια σε τουρκαλάδες που δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ...

Ο γεωπολιτικός κίνδυνός όμως δεδομένος και δεν το αρνούμαι...
27/09 13:15  apostel
Όπως τα λέει (ο Haros) είναι τα πράγματα με την Εθνικούλα,με αυτό το ρυθμό σε λίγο καιρό -μιλώντας με καθαρά χρηματιστηριακούς όρους - κασέρι τέλος.
27/09 13:19  Nastybishop
Swear οι ιστορικές σου γνώσεις είναι κάτι το ανυπερβλητο...έτσι λοιπόν συνδέονται όλα! Για πες μου τώρα και κάτι άλλο, είναι αλήθεια οτι ο Μαρξ είχε ας πούμε μια αδυναμία (sic) στην υπηρέτρια του; Δώσε μας τα φώτα σου...
27/09 13:20  jiovani!
Δημήτρη, αν οι χορηγήσεις δανείων από τη Φινάν, αποδίδουν περισσότερο, έχει υποχρέωση ο κος Τάκης να "σπρώξει" χρήμα προς τα 'κει για να βγάλει περισσότερα κέρδη στους μετόχους του ομίλου του.
Αν το Premium δεν αντισταθμίζει το γεωπολιτικό κίνδυνο, οι μέτοχοί του έχουν τον πρώτο λόγο.
Όταν αυτό τον κίνδυνο τον έκρυψε από τους μετόχους του στην ΑΜΚ που έκανε για να τα ρίξει στη Φινάν, ήμουν ενας από τους λίγους που ζήτησε να τιμωρηθεί γιαυτό και είναι ο μόνος διοικητής της ΕΤΕ, που τιμωρήθηκε με πρόστιμο της Ε.Κ. [δεν ισχυρίζομαι ότι η Ε.Κ. υιοθέτησε τα ψηφίσματα της μαρίδας, αλλά δικαίωσε τα λεγόμενά μου/μας].
Από τότε όμως κύλισε πολύ νερό στο ποτάμι...
27/09 13:21  Nastybishop
Οκ παιδιά, εγώ πάω πάσο με τα της εθνικής. Άλλωστε δεν τα γνωρίζω, ούτε τα έχω μελετήσει εμβριθώς.
27/09 13:22  Nastybishop
Τώρα αν όντως έχει μπλέξει η ΕΤΕ με θαλλασοδάνεια στην Τουρκία...τι να πω; Μαύρο φίδι που μας έφαγε...
27/09 13:24  Swearengen
-Ποιόν από τους αδελφούς Μάρξ εννοείς ?
Διευκρίνισέ το, ειδάλλως αδυνατώ ν' απαντήσω.

ΥΓ : FinansBank sucks. Παρακαλάτε να μην έχουμε τίποτε ψυχροπολεμικά με τους Τούρκους, διότι η Finans θα μείνει τελείως από κασέρι. Όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί εκεί έχουν τις καταθέσεις τους. Μέχρι να τους πιάσει το πατριωτικό και να την κάνουν με ελαφρά.
27/09 13:27  Nastybishop
Oι Τουρκαλάδες στρατιωτικοί βάζουν το μαρούλι τους σε Ελληνική τράπεζα;; ΧΑΧΑ οταν είναι φράγκα στη μέση δεν κοιτάει κανείς ούτε πατριωτισμούς, ούτε έθνη, ούτε τίποτα...
27/09 13:34  Swearengen
Μιλάω σοβαρά, για πρώτη φορά στη ζωή μου. Τσέκαρέ το, αν θες. Η Finans είναι η κατ' εξοχήν τράπεζα των τουρκαλάδων στρατιωτικών. Καταλαβαίνεις τί έχει να γίνει έτσι και αρχίσουμε τίποτε "Χόρα" και τέτοια. Πάει το κασέρι.
27/09 13:37  Yannis K.
Εντώ Κλετίνο απο Πεκίνο.
Καλισπέλα σας.
27/09 13:39  Nastybishop
Οκ swear, σοβαρά το διάβασα το σχόλιο σου. Να κάνω μια ερώτηση όμως:

Αφού λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί οι Τούρκοι στρατιωτικοί επέλεξαν μια ελληνική τράπεζα να βάλουν τα χρήματα τους και όχι μια τούρκικη ή μια ευρωπαϊκη (το ξέρετε ότι μέχρι και η περιβοήτη και πολυδιαφημισμένη στα μπλογκς deutsche bank έχει παραρτήματα στην τουρκία;);
27/09 13:42  elenitsa 1
Καλησπελα,Γιαννη.
Κλετινα.
27/09 13:45  jiovani!
Το κέρδος φίλτατοι σύνορα και πατρίδα δε γνωρίζει...
27/09 13:51  Nastybishop
Νομίζω ότι λόγω συνθηκών και βαριάς ψυχολογίας δίνουμε όλοι μια υπερμετρη στάθμιση στα απαισιοδοξα σενάρια.

Η φινανς είναι μια τράπεζα με περίπου 400 υποκαταστήματα και 10.000 εργαζόμενους στην Τουρκία. Πλέον είναι ένα κομμάτι του τουρκικού τραπεζικού συστήματος. Και μην ξεχνάτε ότι τα τραπεζικά συστήματα είναι πρωτίστως ΔΙΚΤΥΑΚΑ συστήματα. Αν κάτι άσχημο συμβεί σε ένα κύτταρο, τότε μεταδίδεται και στα υπόλοιπα. Αρα τυχόν προβληματα στην ΦΙΝΑΝΣ δεν συμφέρουν κανέναν. Ουτε εμάς, ούτε τους Τούρκους.
27/09 13:52  Swearengen
Έλα βρε Nasty, δεν την επέλεξαν τώρα, ανέκαθεν ήταν η δική τους Τράπεζα. Τώρα, το γεγονός ότι στην πορεία κατέστη ελληνική, δεν ήταν όπως φαίνεται αρκετό για να τους αλλάξει τη συνήθεια, που ως γνωστόν έχει μεγάλη δύναμη.
(εκτός ίσως από κάποιους γκρίζους λύκους, που θα πήραν δρόμο άρον-άρον, αμέσως μόλις έμαθαν ότι έχουν να κάνουν πλέον με ελληνική τράπεζα. Αλλά δεν είναι όλοι οι Τούρκοι γκρίζοι λύκοι, όπως δεν είμαστε κι εμείς όλοι Πλεύρηδες).

Ya-su Kletino από Bei jing !
27/09 13:54  Nastybishop
Επίσης δεν βλέπω για ποιό λόγο πρέπει ντε και καλά αυτά τα δάνεια που έχει δώσει η Φινανς (ρε παιδιά τράπεζα είναι, να δίνει δάνεια είναι η δουλειά της!) να μην επιστρεφούν πίσω.
Το μέσο τουρκικο νοικοκυριό δεν είναι υπερχρεωμένο όπως το μέσο ελληνικό ή ακόμα χειρότερα το μέσο αμερικάνικό ή ευρωπαικό. Αρα ποιός ο λόγος να καταδικάσουμε αυτά τα δάνεια, πιστωτικές κάρτες κτλ σε επισφαλή σκουπίδια με τόση βεβαιότητα;
27/09 13:57  Nastybishop
Αφου δεν είναι όλοι γκρίζοι ΛΥΚοι και πλεύρηδες (που συμφωνώ απόλυτα), προς τι ο πανικός ότι ξαφνικά θα μετραπούν σε αγριεμένους εθνικιστές; Εμένα σάμπως ενθαρρυντικό μου ακούγεται η προτίμηση των τουρκών στρατιωτικών στην Φινανς.
27/09 13:59  Nastybishop
Ασε που είμαι σίγουρος ότι αν κανένας τουρκος στρατιωτικός δεν έβαζε τα χρήματα του στην Φινανς, θα μου λέγατε: "Είδες; Ξέρουν ότι θα πάει κατά διαολου και δεν τις εμπιστεύονται το μαρούλι τους!"
27/09 14:00  Nastybishop
Η ψυχολογία ειναι βαριά φίλοι. Είναι λογικό τα απαισιοδοξα σενάρια να κυριαρχούν στο μυαλό μας. Υπομονή όμως, θα γυρίσει ο τροχός, θα πηδήξει και ο ...εγκλωβισμένος.

Θα τα πούμε αργότερα. Φεύγω προς αναζήτηση της τροφής μου...
27/09 14:03  Swearengen
Nasty κι εγώ μαζί σου σε όσα αναφέρεις. Πιό φερέγγυους δανειολήπτες από δημοσίους υπαλλήλους και δη στρατιωτικούς δεν μπορώ να φαντασθώ.
Όμως, εγώ δεν αγγίζω τώρα ουτε ΕΤΕ ουτε ΑΤΕ ουτε καμία τράπεζα, που να με σέρνουν τέσσερις.
27/09 15:05  Usοund
Μιά ερώτηση. Άσχετη. Βουρ στον πατσά είναι το σωστό η πατσα-βουρ?
27/09 16:30  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Και τα δύο σωστά είναι.
Χρησιμοποιούνται όμως σε διαφορετικές φάσεις των Έργων : Αρχή / Τέλος

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι