ALI BABA
Δος ημίν σήμερον...
1442 αναγνώστες
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008
12:51

"Μετανοείτε κι αγοράζετε..."

 

Σε λειτουργία το πιλοτικό δίκτυο wimax του ΟΤΕ στο Αγιον Όρος (Πηγή : in.gr, 20/08/2008)
Oλοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX του ΟΤΕ στο Aγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο WiMAX για ευρυζωνική πρόσβαση.Το πιλοτικό δίκτυο παρέχει υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και ΙΡ τηλεφωνίας (VoIP). Η επίτευξη παροχής των υπηρεσιών αυτών πραγματοποιήθηκε σε μία περιοχή εξαιρετικά δυσπρόσιτη, με περιορισμένες υποδομές σε οδικά δίκτυα, μέσα μεταφοράς και μέσα επικοινωνιών, καθώς και με απουσία εγκατεστημένου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.
Συνολικά, εγκαταστάθηκαν 6 σταθμοί βάσης με την εμβέλεια του δικτύου να φτάνει τα 50χλμ, καλύπτοντας την πλειοψηφία των Μονών και Σκητών του Αγίου Όρους, σε σχεδόν όλη την έκταση της Χερσονήσου.

Στην αρχική φάση λειτουργίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ήδη συνδεθεί οι πρώτοι χρήστες τόσο στο Άγιον Όρος όσο και στη Νήσο Αμμουλιανή και την περιοχή της Ιερισσού με ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση. Επίσης, χρήστες στις Καρυές απολαμβάνουν υπηρεσιών ADSL μέσω του διασυνδεδεμένου στο WiMAX ειδικού εξοπλισμού (DSLAM). Μεταξύ των χρηστών των υπηρεσιών του δικτύου συγκαταλέγονται 6 μεγάλες Μονές, η Αθωνιάδα Σχολή, καθώς και η Ιερά Επιστασία της Αθωνικής Πολιτείας.

Αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, αναφέρουν ότι, στην πραγματικότητα, το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μία πρωτότυπη ανταλλακτική σύμβαση, μεταξύ του ΟΤΕ και του Διοικητού του Αγίου Όρους :  Δυνάμει της συμβάσεως αυτής, οι μοναχοί του Αγίου Όρους έχουν αναλάβει τη συμβατική υποχρέωση να πραγματοποιούν καθημερινά ΔΕΗΣΕΙΣ υπέρ της μετοχής του ΟΤΕ, μήπως και ξεκολλήσει –επιτέλους- από τα 14 ευρώ και δεί άσπρη μέρα. Πρόκειται δηλαδή περί ενός πιλοτικού προγράμματος ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗΣ (ουρανόθεν) ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ της δύσμοιρης μετοχής, αφού κάθε εγκόσμια δύναμη απεδείχθη αναποτελεσματική.

 
Σε περίπτωση επιτυχίας του προγράμματος, είναι βέβαιον ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι τον δρόμο που χάραξε ο ΟΤΕ : Για παράδειγμα, η ΔΕΗ θα παρέχει στις μονές δωρεάν ρεύμα, με αντάλλαγμα εντατικές προσευχές και μετάνοιες,  μεγάλες Τράπεζες θα εκταμιεύσουν υπέρ των μονών άτοκα επισκευαστικά δάνεια, αποβλέποντας στις κατανυκτικές δεήσεις και εξαντλητικές νηστείες των καλογέρων, ενώ πολλές κατασκευαστικές εταιρείες θα αναλάβουν ογκώδη έργα στον Άγιον Όρος, μπας και πιάσουν τόπο οι παρακλήσεις και ανακάμψει κάπως ο κλάδος.
 
Φήμες ότι ο παπα-Τσάκαλος έχει αναλάβει market maker του ΟΤΕ, ελέγχονται ως ανακριβείς.
Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

21/08 13:03  elenitsa 1
Tελικα,καθε κλαδος θα μπορουσε να ακολουθησει το παραδειγμα του ΟΤΕ!Μονο που θα ξεθεωθουν οι καλογεροι στη...δουλεια.Μεχρι λιτανειες θα κανουν,προκειμενου ν'ανακαμψουν τα ψοφιμια του ΧΑΑ.
21/08 14:58  Goldmine
Αν υποθέσουμε πώς το σύγχρονο Άγιο Όρος είναι έδρα των <αοράτων> αγίων η τεχνολογία σε αυτά τα επίπεδα θέωσης είναι άχρηστη. Λέγεται πως μετακινούνται τηλεπαθητικώς και <αοράτως>:-)
Συγχρόνως, όμως, λαμβάνουν χώρα εκεί ποικίλες διεργασίες...και διασυνδέσεις - κρυπτές υπό τον ήλιο - ουχί μόνον ασκητικές... με υψηλές επισκέψεις αρχηγών κρατών, πριγκήπων και άλλων εγκεφάλων ο ονών νοείτω - οπότε η εξελιγμένη τεχνολογία καθίσταται απαραίτητο εξάρτημα των επαφών:-)
21/08 14:59  Goldmine
Διόρθωση: <ο νοών>
21/08 16:06  voula 99
Επιθυμω δεηση για τον ΟΠΑΠ .
Τιμη κτησης πριν απο 3-4 μερες : 24,02 ,τεμαχια 2000
Επιθυμητη τιμη πωλησης ( εντος 10 ημερων ) :το λιγοτερο 27 .
21/08 17:20  Goldmine
Voula, τι δέηση; Ευχέλαιο με επτά λυχνίες χρειάζεσαι και αν..:-)
Παίζεις στα όρια του θαύματος αλλά το εύχομαι να συμβεί σε σένα!
21/08 18:03  elenitsa 1
Βουλα,πολυ βιαζεσαι.Ας εισαι και παπας,με την αραδα σου θα πας.Εκεινος ο ρημαδης ο ΟΤΕ προηγειται κι ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση.Με βουντου και αν...
21/08 19:29  Swearengen
Η πρόσφατη συμφωνία περί δωρεάν αρδεύσεως των μοναστικών κτημάτων, δημιουργεί εξαίρετη προοπτική για την ΕΥΑΘ.

Τώρα, για τον ΟΠΑΠ δεν έχω άποψη, αλλά δεν βλέπω πεδίο συνεργασίας με τις μονές. Η πιθανότητα να μπεί το λογότυπο του Οργανισμού στα ράσα, θα πρέπει ν'αποκλεισθεί.
21/08 21:03  GPAP
WiMAX διαθετει και ο δικος μας ρε παιδια (Λανετ) , ελα ομως που δεν αναλαμβανει κανενα μοναστηρι αυτη την ευθυνη , ειπαμε εχουν προσβαση ...δεν ειναι ομως και θεοι.
21/08 21:09  Swearengen
Φίλε Gpap, oι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ΚΑΙ ο Τom βρίσκεται κοντά σε παρόμοια συμφωνία με μονή. Συγκεκριμένα, με τη Μονή Αρκαδίου.
Ξέρεις ποιά, αυτή που έγινε ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ...
21/08 21:09  elenitsa 1
Ποτε μη λες ποτε,Διαμαντη.Κατι σε SKODA-ΞΑΝΘΗ δεν ειναι ασχημη ιδεα προς μιμηση.Σαν να λεμε:Μονη Κουτλουμουσιου-ΟΠΑΠ,Μονη Εσφιγμενου-ΔΕΗ,κλπ...
21/08 21:12  Swearengen
"Μονή Εσφιγμένου/ΔΕΗ", πολύ ταιριαστό. Μιλάμε για μεγάλο σφίξιμο.
21/08 21:14  GPAP
αγαπητε swear
μου εφτιαξες το βραδυ ...θα εισαι ο ηθικος αυτουργος της αποψινης μου ουζοποσιας ...
(εψαχνα αλλοθι)
21/08 22:33  Usοund
Η διαρρεύσασα φήμη περί διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων ιδιωτικού μαιευτηρίου(εξαγορασθέντος από τον Βγενό) στις εισόδους των μονών με αντάλλαγμα δωρεάν check-up των ιερωμένων ελέγχεται ως ανακριβής.Oι καλόγεροι προσπάθησαν να τον πείσουν πως ,συν Θεώ, οι εγκυμοσύνες δεν δύνανται να αποκλεισθούν εντός των μονών. Σε αυτή την περίπτωση οι μελλοντικές υπεραξίες προβλέπονται ουρανομήκεις. Μετά ενδελεχή οικονομοτεχνική μελέτη η Μιγ απέρριψε την προσφορά ως ασύμφορη.
21/08 22:51  elenitsa 1
Μαιευτηριο και μονες...Πισω μου σ'εχω σατανα!
21/08 22:55  Usοund
Το Ιασώ έκανε καπάκι προσφορά. 1.000.000 ευρώ τον χρόνο με αντάλλαγμα τον λογότυπο του μαιευτηρίου στο πετραχήλι.Η προσφορά απερρίφθη ως φτηνιάρικη.
21/08 22:59  elenitsa 1
Σωστα!Φτηνιαρηδες!Ο Βγενο ειναι γνωστος ανοιχτοχερης.Other people's money...
21/08 23:15  voula 99
Καλησπερα σε ολους!
Στη μονη Αρκαδιου , ζητημα να ειναι 4 μοναχοι , οποτε πελατεια , συνεργειες , μηδεν.
21/08 23:32  Usοund
Τους περαστικούς τους έβαλες?
21/08 23:47  voula 99
οι περαστικοι ειναι πολλοι !
21/08 23:49  elenitsa 1
Καλησπερα,Βουλα.Γιατι τετοια ερημια στην εν λογω μονη?Εχεις καποια πληροφορηση?
21/08 23:50  voula 99
Ελενη , δεν ξερω . ολα καλα ?
21/08 23:56  elenitsa 1
Ολα καλα και θα ηταν ακομα καλυτερα αν τελειωναν οι διακοπες,γενικως.Οχι οι δικες μου,αυτες ειναι ηδη παρελθον...
21/08 23:57  voula 99
Γιατι το λες αυτο ? ποιανων οι διακοπες ?
22/08 00:04  elenitsa 1
Μα να μαζευομαστε σιγα-σιγα,σκορποχωρι γιναμε.Εμεις κι εμεις ειμαστε.
Ασε που ουτε να προγραμματισουμε τις δουλειες μας μπορουμε,ουτε καν τις διασκεδασεις μας.Σε διακοπες ολοι.
22/08 00:10  voula 99
Ελενη , ετσι που το λες , δικιο εχεις .
Και εγω, ευχαριστως θα γυριζα αυριο σπιτι , αλλα η επιστροφη προγραμματιστηκε για τις 31 .
22/08 04:43  albatrus
-το άγιο όρος, όσο έσωσε την αγιά σοφιά, άλλο τόσο θα σώσει και το wimax αλλά και τις μετοχές.
στο άγιο όρος... μόνο οι κολογέροι σώνονται!
-να μ'αφήναν οι κερατάδες να "πάρω" ενα αγριογούρουνο!
-τα κρατάνε για το θεό ουλα!
22/08 05:19  albatrus
@ voula 99
-άμα είσαι διακοπές και περνάς καλά μη γυρήσεις!
ζήτα την αδεια του 2009 και συνεχισε ειτε αυτου που εισαι ή αλλαχού.
-τωρα αμα τελειώσει η άδεια του 2009 ζήτα την άδεια του 2010!
μόλις τελειώσει κι αυτή η εταιρεία πρέπει ειδη να εχει 'μπεί στο πνέυμα και να σε στείλει σε φάκελλο συστημένη την άδεια του 2011!αν δεν το κάνει το ζητάς με απαιτητικό τρόπο ωστε να μην της ξεφύγη στη λύξει να σε στείλει τη 2012!
-αφου θα περνάς καλά και θα εχεις γεμίσει της μπαταρίες σου θα έχεις καλύψει ταυτόχρονα και τις προυποθέσεις για σύνταξη γήρατος.λαδώνεις ενα γιατρό να σε δώσει αλλους δυο μήνες άδεια ασθενείας μεχρι να ΄βγει το εφάπαξ και η πρώτη σύνταξη.
την προ τελευταία μέρα της αδειας επιστρέφεις στη δουλειά σου για το αποχαιρετιστήριο πάρτυ και μετά ξαναεπιστρέφεις στον τοπο τον διακοπόν ως συνταξιούχος πια και συνεχίζεις να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.
Υ/Γ αμα το εφαπαξ και η σύνταξη ειναι μεγάλη και δεν ξέρεις να τη διαχειρηστείς(τη φάς)φωναξέμε να σε βοηθήσω αφειλοκερδώς!
ξέρω καλό σκάκι-τάβλι-μπιρίμπα-μ'αρέσει το σουβλάκι στο ξυλάκι και το ψάρι στα κάρβουνα.
22/08 08:51  voula 99
albatrus, καλημερα !
ενα-ενα:
-και καλα περναω στις διακοπες , αλλα δεν θα με χαλαγε και να γυρισω τωρα στο γραφειο. αντιφαση ?
-αδεια εχω ακομα του 2007 !
-η εργασια μου με ευχαριστει , δεν κανω καταναγκαστικο εργο και για συνταξη δεν ανυπομονω , thanks για τις συμβουλες !
- για την αφιλοκερδη βοηθεια ,θα σε εχω στα υποψιν, περιπου τα ιδια μας αρεσουν , με την προυποθεση να μην με ξαναπεις σοσιαλΗστρια ! χαχαχαχαχα

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι