ALI BABA
ΛΟΜΠΙ : Το Ξύπνημα των Νεκρών - Νο2
2271 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008
18:52

Μικελάντζελο Καραβάτζιο : "Χαρτοκλέφτες"

 

 

 

Επεισόδιο 2ο : "Παράφωνες Συμφωνίες"

Ο επιχειρηματίας Τόνυ Φαράσης με υποδέχεται εγκάρδια, στην είσοδο της βίλλας του. Ο γνωστός πληθωρικός, μπριόζος και θορυβώδης Φαράσης, διασταύρωση Μάκη Ψωμιάδη και Πάμπλο Εσκομπάρ. Με οδηγεί αμέσως στο εσωτερικό του σπιτιού, που είναι χτισμένο ακριβώς πάνω στον αιγιαλό της Ναυπάκτου, στην ίδια ευθεία με τα μεσαιωνικά τείχη. Εκατόν ογδόντα μοίρες θέα προς τη θάλασσα και την παρανομία. «-Ο βυθός θα είναι σίγουρα γεμάτος με λείψανα της ιστορικής ναυμαχίας», υποθέτω μεγαλόφωνα. Τον ακούω να ξεσπάει σε γέλια «-Βρε, στη Ναύπακτο βρίσκεσαι, όχι στη Σαλαμίνα !». Προσπερνώ την παρατήρηση, διερωτώμενος τί διάβολο θα σκεφτόταν ο Θερβάντες, αν άκουγε το σχόλιο.

«Ας μην χρονοτριβούμε», επισπεύδω τη κυρίως συζήτηση. «-Με καλέσατε προκειμένου να επιλύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό η μετοχή σας. Τις προηγούμενες ημέρες μελέτησα εκτενώς το θέμα και τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Το χαρτί διολισθαίνει διαρκώς. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει μειωθεί στο εν τρίτο, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Για την τεχνική εικόνα, ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Ο διακοσάρης δεν διακρίνεται καν, πρέπει να βρίσκεται κάπου ψηλά, αλλά δεν τον πιάνει το γράφημα. Πενηντάρης και τριαντάρης είναι σπασμένοι σαν αυγά μαρέγκα. Το καθοδικό κανάλι μοιάζει με φρεάτιο που οδηγεί σε υπόνομο. Εμπορευσιμότητα ; -Το ανέκδοτο του μήνα»
«Ε,ναι, είναι μαζεμένο πιά το χαρτί», με διακόπτει ο Φαράσης, «γι αυτό δεν βλέπεις πια κινήσεις».
Ο άνθρωπος δεν εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη. Σου λέει "καλημέρα" και πρέπει να ελέγξεις αν ο ήλιος έχει όντως ανατείλει. «Θα ήθελα να δω το μετοχολόγιο», απαντώ δύσπιστα. Μου το παραδίδει και αρχίζω να το μελετώ, συνοφρυωμένος : «Απ’ ότι βλέπω, κάθε Φαράσης του τηλεφωνικού καταλόγου έχει και κάμποσες μετοχές. -Πώς έτσι ;»

«-Συγγενείς είναι», απολογείται ο Τόνυ «δικοί μου άνθρωποι, μην τους φοβάσαι». Τον κατακεραυνώνω με ένα βλέμμα που δε σηκώνει αντίλογο : «Ειδικά αυτούς φοβάμαι. Ακούστε, εδώ πάμε να κάνουμε μία δουλειά. Αν είναι να βρίσκω διαρκώς μπροστά μου την κάθε ξεβράκωτη ξαδέλφη και τον κάθε κάγκουρα ανηψιό, να ξεφορτώνουν στην πλάτη μας, ας το ξεχάσουμε καλύτερα…»
«-Μα όχι! Τους ελέγχω σου λέω ! Ας κάνει κάποιος ότι πουλάει χωρίς να το ξέρω και θα βρεθεί στον πάτο της θάλασσας, φορώντας τσιμεντένιο κοστούμι». Φαίνεται να το εννοεί. Ωστόσο, συνεχίζω το κατηγορητήριο : «Βλέπω επίσης πολλές off-shore» «-Όλες δικές μου», σπεύδει να διευκρινίσει. «-Κοίτα : Το χαρτί είναι μαζεμένο, σε διαβεβαιώνω. Ζήτημα να ΄χουμε ένα 15% ελεύθερο. Μέτρα τα κομμάτια να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Το υπόλοιπο είναι υπόθεση ρουτίνας, για σένα».

Του εξηγώ αναλυτικά τους όρους της συνεργασίας : Θα χρειαστώ σαράντα με πενήντα κωδικούς, που θα τους αξιοποιήσω κυλιόμενα και στους οποίους θα έχω πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Να μη δω front runners, φεύγω. Αν δω ξεφορτώματα από insiders, φεύγω.  Απαιτούμενη ρευστότητα, σε πρώτη φάση, της τάξης των δύο εκατομμυρίων, με λίαν συντηρητικούς υπολογισμούς. Δικό μου πακέτο τριακόσιες χιλιάδες κομμάτια, με discount 25% επί της τρέχουσας τιμής και αμοιβή μετρητοίς της τάξης του 30% επί των κερδών από όλες τις πωλήσεις, πάνω από τα τέσσερα ευρώ. Εδώ, γουρλώνει τα μάτια : «Από τα εξήντα πέντε λεπτά θα την πάς τέσσερα ευρώ, βρε θηρίο ;» Χαμογελάω φιλάρεσκα : «-Η δουλειά μου είναι, το ξεχάσατε ; Να δούμε βέβαια πώς θα πάνε και οι αγορές». Γνέφει ικανοποιημένος : «-Καλά μου είπαν ότι είσαι ο καλύτερος στην πιάτσα. -Αλήθεια, ποιό λόμπι διευθύνεις, είπαμε ; Κεντρικής Ελλάδας, Βορείου Ελλάδας, Νήσων Αργοσαρωνικού, Ρούμελης και Κραβάρων, θύμησέ μου ποιό !».

«-Κανέν’ απ’ αυτά. Όσα αναφέρατε είναι περιφερειακά μαγαζιά, τοπικής εμβελείας. Εμείς είμαστε πανελλαδικής κάλυψης, με ευρωπαϊκές βλέψεις». Με κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα : «Κατάλαβα»Μικρή παύση κι έπειτα ξαναρωτά : "-Μήπως θα χρειαστείς τίποτε τεχνικούς αναλυτές, για βοήθεια ; Έχω έναν πολύ δικό μου άνθρωπο, εξαιρετικό επιστήμονα. Και δε ζητάει και πολλά λεφτά». Τον κόβω : «-Δεν μ’ ενδιαφέρει πόσα ζητάει. Άλλωστε, δεν έχω δει ποτέ μου τεχνικό αναλυτή πλούσιο» «-Ούτε και γω», συμφωνεί ανεπιφύλακτα ο Φαράσης. «-Αλλά, έτσι κι αλλιώς, έχω το δικό μου επιτελείο», εξηγώ. "Aπό γραμματειακή υποστήριξη, μέχρι ομάδα θεμελιωδών και τεχνικών αναλυτών. Φυσικά, διαθέτουμε και το μοναδικό οργανωμένο δίκτυο Παπαγάλων σε όλη την Ελλάδα. Εξοπλισμένοι με παπάκια, για μεγαλύτερη ταχύτητα στις μετακινήσεις τους" "-Κάτι σαν Παπαγάλοι-Delivery, δηλαδή ;", ρωτάει ο Φαράσης. "-Ακριβώς. Μεταδίδουν τις εμπιστευτικές ειδήσεις, από πόρτα σε πόρτα, μόλις το ζητήσει ο πελάτης, 24 ώρες το 24ωρο". Ο Φαράσης έχει μείνει άναυδος : "Φοβερό ! Έτσι πάει μπροστά ο κόσμος..."

Η συμφωνία έκλεισε. Η μετοχή του Φαράση βρισκόταν πλέον στην απόλυτη εξουσία μου. Κάποιες λεπτομέρειες θα επιλύονταν στην πορεία.  Η λιμουζίνα με μετέφερε στην πόλη και με άφησε έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα διέμενα γι’ απόψε, πριν επιστρέψω στην Αθήνα. Την ώρα που διέσχιζα την είσοδο, ένοιωσα ένα χέρι να με γραπώνει απ’ το μανίκι. Ήταν το μακρύ χέρι του νόμου –στην κυριολεξία- αφού ανήκε στον αντιπαθητικό Σαρρή, το μαντρόσκυλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. -Πώς στο διάολο με ξετρύπωσε ο κερατάς ; «-Βρε, βρε, βρε ! -Για πού το βάλαμε πουλάκι μου ;», ρωτάει σαρκαστικά. Προσπαθώ να το παίξω άνετος : «-Πώς από δω ντετέκτιβ ; Εκδρομούλα ;». Ο εκνευρισμός του φουντώνει : «Αν με ξαναπείς ντετέκτιβ, θα μαζεύεις δόντια. Ειδικός Συνεργάτης της Επιτροπής, κατάλαβες ;»
«Οκέϋ, αρχηγέ μην εξάπτεσαι ! Σε τί οφείλω την επίσκεψη ;» «-Ξέρεις τι θέλω. Έχε το νού σου, γιατί θα μάθω τί ακριβώς μαγειρεύεις μ’ αυτό το λαμόγιο τον Φαράση. Κι αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν συστάσεις. Κατευθείαν μέσα».
Τραβάω το μανίκι μου από το χέρι του και παίρνω το πιο αθώο ύφος μου : «- Α, αυτό είναι όλο ; Παρεξήγησις. Με τον κύριο Φαράση ομιλούσαμε απλώς περί τέχνης ». Με αγριοκοιτάζει, γυρίζοντας για να φύγει, έπειτα κοντοστέκεται και με σημαδεύει απειλητικά με τον δείκτη του : «-Έχε το νού σου !».

Καθώς απομακρύνεται λίγα βήματα, του φωνάζω : «Εϊ, ντετέκτιβ ! Από αύριο, ξεκίνα να φορτώνεις Φαράση, μπας και κονομήσεις !» Έπειτα, τρέχω όσο ταχύτερα γίνεται προς το εσωτερικό του ξενοδοχείου, καθώς ακούω πίσω μου τον οργισμένο καλπασμό του, να ζυγώνει προς το μέρος μου...

 

Στο επόμενο επεισόδιο : "Η Femme Fatale ανατρέπει  τα πάντα"

Εnnio Morricone : "Μan with the Harmonica"

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=m6BQKFs3-VM

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
39 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

28/06 18:56  pipini
Δηλαδή...
28/06 19:07  haros
χαχαχα,απολαυστικο οπως παντα...
28/06 19:24  Nastybishop
καταπληκτικό πραγματικα! (και διδακτικό χαχα)!
28/06 19:25  Swearengen
Διδάχθηκες κάτι που δεν το ήξερες Nasty ? :)
28/06 19:30  pipini
Ποιός είναι ο Φαράσης βρε παιδιά?
28/06 19:31  haros
ναστυ -φαραση,μην νομιζεις οτι ξεκαρφωνεσαι...την ιστορια σου διηγειται ο ποιητης...δον κορλεονε..
28/06 19:36  Usοund
Εδώ Φαράσης...
28/06 19:37  haros
γιουσαουνη,πολυ θαθελες...
28/06 19:38  pipini
usound...τώρα κατάλαβα
χαθήκαμε εεεε
28/06 19:40  Swearengen
Usound,
(ή Χάλβυ ή Νεωκόρε του Ναού του Κιτς ή Ταμτάκο των blogs)
Έχεις χάσει τα καλύτερα επεισόδια : Πέρνα μια βόλτα από του Γιάννη, να δεις τί γίνεται.
28/06 19:47  Usοund
Ax ,βρε πιπίνι. Κι εγώ που νόμιζα πως τάπιανες με την πρώτη...
28/06 19:48  pipini
Ε όχι και με τη πρώτη...επίπεδο γαρ
28/06 19:49  Usοund
Καλά, δεν μπορείς να πεις swear...Διαγνωσάρα έκανα ο άτιμος! Είδες μύτη ο γύφτος?
28/06 19:51  Swearengen
Ότι την έκανες, την έκανες. Του στραβού το δίκιο. Ασχέτως βέβαια, εάν το τίμημα ήταν βαρύ (δεξιός ψάλτης στο Ναό).
28/06 19:56  EASY RIDER ( GARV )
5* , καταπληκτικη περιγραφη .
28/06 20:18  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μετά λύπης το μπλογκοδίδυμο "Προμηθεύς + Νυχτερίδα" ανακοινώνει, ότι κλείνουμε τον "οίκον" μας...
Μεταξύ Radio N. και Αλή συνθλιβόμενοι δεν είναι δυνατόν να αναζητήσουμε niche εις την αγορά...
Ίσως επιτύχουμε να επανέλθουμε με νέο καινοτομικό "προϊόν"...
28/06 20:22  Usοund
Περιμένουμε. Να μην είναι μακρά η αποχή, παρακαλώ. Αλλέως ,με τέτοιες απουσίες ,πολύ πιθανόν να σας ανταμώσουμε συντόμως.
28/06 20:22  Nastybishop
Kαλό θα ήταν να μπαίνει ένα ημέρησιο quota στα θέματα που σηκώνει κάποιος. Είναι πραγματικά κρίμα να πασχίζει κάποιος για ένα θέμα της προκοπής με σωστά δομημένο κείμενο, με φωτογραφίες ή με στοιχεία (αναλόγως της θεματολογιας) και εν ριπή οφθαλμού να βυθίζεται στον πάτο της σελίδας, επειδή κάποιοι ανεβάζουν θέματα fast food κάθε λίγο και λιγάκι. Πρέπει να βρεθεί μια λύση.
28/06 20:23  Swearengen
Καλό Τριαντάφυλλε ! Πέιτε καλύτερα ότι φεύγετε σε διακοπές και αφήστε τας ηρωϊκάς "εξόδους" :)
28/06 20:24  Swearengen
Νasty, μόλις το έθιξα εμμέσως στου Τάκη. Σήμερα ειδικά παράγινε το κακό.
28/06 20:27  Nastybishop
ε ναι και αυτός ο ευλογημένος ίσως έχει δίκιο, αλλά σήμερα το παράκανε! Ανέβασε γύρω στις 10000 φορές μια φωτό με ένα κουτάκι βαζελινη. Εντάξει το εμπεδώσαμε...μας άλλαξαν τα πετρέλαια!
28/06 20:33  Swearengen
Ναστυ, ξανανέβασε το θέμα σου ΤΩΡΑ. Δεν είναι δυνατόν να έχει θαφτεί, κάτω από βαζάκια βαζελίνης. Έλεος ! Είναι αμαρτία.
28/06 20:41  Nastybishop
Swear το δικό μου είναι στα προτεινόμενα, οπότε αν κάποιος θέλει να το διαβάσει μπορεί εύκολα να το κάνει. Αλλά πολύ αξιόλογα blogs παρόλα αυτά θάβονται από την τακτική αυτή, όπως πχ το blog του Κλεάνθη στο οποίο κατά καιρούς έχει σηκώσει καταπληκτικά θέματα (τα οποία συνεπαγονται και πολύ δουλειά), αλλά και πολλά άλλα...
28/06 20:45  Swearengen
Το ότι είναι στα προτεινόμενα δε λέει σχεδόν τίποτε, υπό την έννοια ότι το μάτι πάει πρώτα στα "φρέσκα" άρθρα. Εξάλλου και τα δικά τους είναι τα Νο1 και Νο2 στα δημοφιλέστερα και κάνουν τόση φασαρία για το ποιός είναι πρώτος. Ε, όχι και να τρώμε αγκωνιές.
28/06 20:54  Nastybishop
Ναι δεν έχεις άδικο. Ίσως θα πρέπει ο capital να αλλάξει κάτι στο σύστημα. Πχ τα δημοφιλέστερα να ιεραρχούνται με βάση τον μο και όχι το σύνολο...αλλά και πάλι κάπως θα το παρακάμψουν. Δεν βαριέσαι...για μένα η επιτυχία ενός μπλογκ έγκειται στην έμπρακτη συμμετοχή φίλων του (καλή ώρα..). Τώρα το να σηκώσεις μια χαζομάρα δυο σειρών την οποία μόνο εσύ θα την διαβάσεις ή να κάνεις copy paste μια αθλητική είδηση, δεν μπορώ να καταλάβω τι χαρά τους δίνει...
28/06 21:09  studio111
Καλησπερα ενημερωση

20:45 zaftheo
Τάκη τώρα διάβασα το προηγούμενο κείμενό σου και έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια...

Καλά ρε φίλε εσύ το ίδιο δεν έκανες στις 2 με 5 τα ξημερώματα... πριν μερικούς μήνες;

Χωρίς κανέναν χρήστη μέσα στο capital το blog σου χτύπαγε κόκκινο στις εμφανίσεις στα παλαιότερα "άρθρα" σου...

Τώρα το ίδιο δε κάνεις αλλά ποιο εκλεπτυσμένα;

Αν είναι δυνατόν...
Διαμαρτύρεσαι γιατί κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τις τεχνικές σου ;;;;
χαχαχαχαχαχαχα


21:02 zaftheo
Τάκη διόλου με ενδιέφεραν ούτε με ενδιαφέρουν οι "εμφανίσεις"...

Αλλά παρά ταύτα ήμουν πρώτο blog παρά του ότι όλη νύχτα "σκοράριζες" στα "άρθρα" σου με δυναμικά ip's :):):):) και σήκωνες "κείμενα" για ψίλου πήδημα ή χωρίς κείμενο του στυλ -ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ- ή -ΣΧΟΛΙΑ ΓΔ- ή -ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΑΡΘΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ-...
:):):):)

Το ποιες εμφανίσεις είναι fake είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς...!

Όταν σηκώνεις έναν τίτλο σκέτο (ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ) χωρίς τίποτα, σου κάνει ένα σχόλιο ο MAG και του ανταπαντάς και τίποτα άλλο και αυτό το "πράγμα" γράφει μεταμεσονύχτια 500 εμφανίσεις φαίνεται τι "παίζεται"...:):):):)

Αλήθεια ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο (σοβαρά) με συναγερμούς και κρυφές κάμερες που είχες σηκώσει πριν 7-8 μήνες -μετά την προτροπή από καλό φίλο- που είναι και δε το βρίσκω;

28/06 22:03  Manta ray
5* παίδες, πολύ ωραίο, τον βρήκαμε τον Μανόλο μου φαίνεται...:)
28/06 22:15  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μεταφέρω εδώ την απάντηση μου chez nous :
<Αγαπητέ Κλεάνθη, "ωραία αστεία" κάνει, σε κάποια φάση έγραφε -τσόντα και "λογοτεχνικές αφηγήσεις", αλλά είδε ότι δεν τραβάει και το έκοψε απότομα... γι' αυτό σκάει...
Μην ανησυχείτε, η ιδιοκτησία του βλοκίου είναι "ομόρρυθμος". Ακόμη και από τη Μαρσίλια (μάλλον) θα το συντηρώ η ίδια αν χρειασθεί...>

"Νυχτερίδα" - Μ.Κ.
("γερμανική βάρδια" όπως καταλάβατε)
29/06 11:15  vadra

5*... Καλημέρα σας!

Το επόμενο ετοιμάζεται;

Περιμένουμεεεεεεεεε!

29/06 12:08  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τι να είπω? Συνδυασμός με Caravaggio, δυνατή πέννα α λα Τσανδλερ και Φαράση, είναι ακατανίκητος. Ωράια διότι μου είχατε λείψει βαγάσηδες μοσχόφιλοι!

;-)

Λέω να πάω προς ποδόλουτρα και αναμένω με ανυπομονησία την συνέχεια
29/06 12:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
ΥΓ Επανεμφανίσθην αυτοβούλως και προ του να ειδώ το μνμ σας εις το εμόν!

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι