ALI BABA
3001 αναγνώστες
55 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009
21:02

 

 

 

 

Η γραμμή του λαιμού της είχε μια ελαφριά απόκλιση προς τα δεξιά. Στο αριστερό της χέρι ένα διαμάντι στραφτάλιζε εντυπωσιακά. Οι ημίγυμνοι ώμοι απεκάλυπταν τη δροσιά της επιδερμίδας της. Η ολόξανθη κεφαλή έγερνε νωχελικά σε κάθε γουλιά του ποτού της.

Προχωρημένη  ώρα . Παρέμενε μόνη. Το momentum φαινόταν πρόσφορο. Προχώρησε αποφασιστικά ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο τριγωνάκι του μπούστου της. Εκείνη αντιλήφθηκε την επερχόμενη προσέγγιση και με μια πλήρη αντιστροφή της κεφαλής έδωσε το σήμα πως η προσπάθεια δεν θα ήταν διόλου εύκολη. Δεν έδειχνε γυναίκα δημοσίου εγγραφής. Ήταν ολοφάνερο πως εδώ η θέα του έξυπνου χρήματος θ αποτύγχανε. Κοντοστάθηκε. Ήταν επιβεβλημένη μια μικρή ανάπαυλα.
Οι σκέψεις πυραμίδωναν στο μυαλό του. Έπρεπε να τις βάλει σ ένα κανάλι. Παρά την τόση συσσωρευμένη εμπειρία του ,είχε τρακ. Χάσμα επιθυμίας και αποφασιστικότητας. Μια μικρή σημαιούλα κυμάτισε στην άκρη του μυαλού του. Σα να του υπεδείκνυε διόρθωση πορείας. Με μια επιδέξια ταλάντωση κατευθύνθηκε και πάλι στη βάση του. Ανασύνταξη δυνάμεων, σπλιτ άγχους, μουαγιέν ανασφάλειας.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1822 αναγνώστες
40 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009
09:08

 

ΑΝΦΑΣ

 

 

 

ΠΡΟΦΙΛ

                                                              ΤΟ ΘΗΡΙΟ

                                                                

                                                               ΗΘΙΚΟΝ ΟΡΘΟΥΜΕΝΟΝ

                                                                  

 

                                                                                       ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

                                                   

 

 

 

                                                                                   ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ

               

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1507 αναγνώστες
69 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008
13:44
-Κι αυτή η χρονιά μια χαρά ξεκίνησε. Διπλωμένα πόδια την ημέρα και σ απαγωγή το βράδυ. Σένιο το πατούμενο, τζάμι το κινούμενο. Καπουτσινιά το πρωί, φρέντο το απόγευμα, ποτάκι το βραδάκι στο μπαράκι. Ενδιαμέσως κάναμε και καμιά μαλακία. Μια βόλτα μέχρι τη δουλειά, για παράδειγμα. Αν και τις είχαμε περιορίσει αρκετά κι αυτές τελευταία. Ας είναι καλά εκείνος ο φίλος ο γιατρός του ΙΚΑ. Μεγάλη καρδιά. «Τι θες ,κοριτσάρα μου? Πονάει η κοιλίτσα σου τις δύσκολες μέρες? Πάρε δέκα αναρρωτικές να την βγάλεις ανάσκελα. Και μπρούμυτα δεν πειράζει. Όπως σ ευχαριστεί».
- «Κι εσύ, ρε μαντράχαλε, τη μέση σου, ε? Σήκωσες βάρη, ε? Σου είπε η μάνα σου η άκαρδη να της κουβαλήσεις τη λεκάνη με τα ρούχα, ε?  Πόσες θες? Ένα μήνα? Τσίμπα δεκαπέντε κι εδώ είμαστε. Και πρόσεχε! Όταν σκύβεις, να λυγίζεις τα γόνατα. Όχι τη μέση. Καμάρι μου, συ!».
-Κι η δοσούλα απ το RAV- άκι έτρεχε. Την καρτούλα κουτσά-στραβά την ξεπληρώναμε. Τσόνταρε κι ο γέρος κάτι. Νοίκι δεν πληρώναμε, είχε φροντίσει ο κακομοίρης και μας άφησε εκείνο το τριαράκι στον Κορυδαλλό. Μπανάλ περιοχή, δε λέω, αλλά τότενες οι άνθρωποι ήσαν αγράμματοι. Δεν κοιτάγανε μπροστά. Δεν έβλεπες ,ρε γέρο, τις ευκαιρίες στο Καπανδρίτι, στον Ποδονίφτη, στον Βούθουλα, στου Ψυρρή?. Τα μπετά για το τριώροφο στον Κορυδαλλό σε μάραναν. Αλλά τι φταις κι εσύ ,άμοιρε? Το σύστημα που σ άφησε αγράμματο ευθύνεται. Αλλά που παιδεία για ν αντιδράσεις! Να ορθώσεις το ανάστημά σου, βρε αδερφέ! Να πεις όχι στην εκμετάλλευση. Να τα σπάσεις, να φωνάξεις, να τους τρομάξεις!
-Και το καλοκαιράκι μούρλια ήτανε. Και το χρωματάκι μας το πήραμε και το κωλαράκι μας το δείξαμε και τα μούσκλα μας φουσκώσαμε. Πέσανε κι οι σχετικές ξεπέτες και στανιάραμε. Να φορτώσουμε μπαταρίες για το χειμώνα.
-Πολύ μπαγάσας αυτός ο χειμώνας. Μύγα τον τσίμπησε? Ξαφνικά όλοι κουμπώθηκαν σα να περίμεναν πολικό ψύχος. Ο γέρος φώναζε πως ζοριζόταν και περιόριζε την επιδότηση. Η καρτούλα έκανε συνεχή λίμιτ –απ. Κόπηκαν κι αυτά τα τηλέφωνα από τους καπιτάλες. Με μια καρτούλα, άλλες δύο τζάμπα. Κόλλησε κι εκείνο το στεγαστικό για τη μεζονέτα στην Πεύκη. Να ζήσουμε σαν άνθρωποι, ρε γαμώ το!
 -Είναι κι αυτός ο βρωμοτσιφούτης ο αφεντικός που θέλει να κάνει περικοπές. Καλά μας άρμεγε τόσα χρόνια. Το αίμα μας είχαμε χύσει για πάρτη του. Και τώρα θέλει πιο πολύ δουλειά. Και με λιγότερα άτομα. Του τη σπας τη βιτρίνα του πούστη ή όχι?
- Χρόνια πολλά, γέρο! Να είσαι πάντα καλά! Α, φέτος, Πρωτοχρονιά θα κάνουμε στο πατρικό. Να σου κάνουμε και το χατίρι. Τόσα χρόνια φώναζες πως τις γιορτές το σκάγαμε. Φέτος, θα δεις! Α, βάλε και πολλά ξύλα στο τζάκι. Η φουφού με ταξιδεύει.
 
Υ.Γ.

Τουλάχιστον δεν ακρίβυναν τον φρέντο οι ρουφήχτρες!

 

Να και μερικά συνθηματάκια από Αθηναϊκούς τοίχους.
  1. Ο Χριστός δίδαξε και πέθανε. Οι καθηγητές τι περιμένουν? (ΕΜΠ)
  2. Αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε (Λ. Αλεξάνδρας)
  3. Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά μας τοίχους (Ψυρρή)
  4. Αν οι άνθρωποι διδάσκονται απ τα λάθη τους, τότε είμαι τέρας μόρφωσης (Μπενάκη).
 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2582 αναγνώστες
26 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008
09:06

 

 

 

 

 

 

Λοιπόν , αυτό το άπειρο πολύ μου τη δίνει. Μου τη σπάει βρε αδερφέ, πως το λένε. Μια χαρά τα είχα στο μυαλό μου. Το 2 είναι πιο μεγάλο από το 1, το 3 πιο μεγάλο από το 2 κ.ο.κ. Πάντα θα υπάρχει ένας αριθμός μεγαλύτερος απ τον προηγούμενο. Άρα οι αριθμοί είναι άπειροι. Ως εδώ καλά.

Κι έρχεται ο κάθε μισοπάλαβος και μου χαλάει τη σούπα. Το άπειρο δεν είναι αριθμός σου λέει. Αφού πάντα θα υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος, δεν ορίζεται. Καλά, δεν ορίζεται βρε πανίβλακα ,αλλά αφού δεν είναι αριθμός, τι είναι? Της θειάς μου το "αχόρταγο"? Μπορεί, ε? Αφού δεν χορταίνει ποτέ άρα η πείνα της είναι άπειρη. Άρα το άπειρο μπορεί να περιγραφεί κι από το πράμα της θειάς μου.

Παπαριές! Το άπειρο είναι εύκολο πράμα. Βάλε μου ένα ερώτημα να σε σκίσω! 

 

-Πάμε! Πόσο κάνει το άθροισμα

 S= 1-1+1-1+1-1+1-1+1-1+1…………….(άπειροι άσσοι)?

 

-Άει χέσου, ρε! Μηδέν! Ορίστε!
S= (1-1)+(1-1)+(1-1) +(1-1)+(1-1)+……..=0+0+0+0+…….=0

Πόσο? Ένα? Της θειάς σου το μπουγαδοκόφινο. Απόδειξέ το, ρε!

 

-Ορίστε! S= 1-(1-1)-(1-1)-(1-1)-(1-1)-(1-1)-……..=1-0-0-0-0-0-…….=1

 

-Βρε παληόπουστα! Έβαλες παρενθέσεις και μου άλλαξες το αποτέλεσμα? Κι είσαι και σωστός? Τι? Κάνει και μισό? Ρε, άει στο διάολο!

 

-Κάνει! S= 1-(1-1+1-1+1-1+1-1+1-1+1-1+……..)=1-S

Άρα S=1-S .Αρα 2S=1.ΆραS=1/2.

 

-Μπερδεύτηκα τώρα! Βάλε άλλη, ρε!

 

-Ο μεγαλύτερος αριθμός πριν το 2 ποιος είναι?

 

-Ο 1,9999999999…………………..

Τι? Δεν υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός πριν το δύο? Δεν το πιάνω, αλλά καθηγητής είσαι σε πιστεύω! Άλλη?

 

-Έχουμε ένα κλάσμα με σταθερό θετικό αριθμητή και παρονομαστή μια μεταβλητή , που πλησιάζει το 0 . Τότε το κλάσμα πλησιάζει:

 

-ΈΛΑ ΡΕ! Το συν άπειρο. Τρίτης δημοτικού μου βάζεις? Όσο πιο μικρός ο παρονομαστής τόσο μεγαλύτερο το κλάσμα! Τι? Κι αν ο παρονομαστής είναι αρνητικός αριθμός? Μεγάλη κουφάλα είσαι!

 

-Ανάμεσα στον δεκαδικό 2,59 και στον 2,60 υπάρχουν:

 

-Άπειροι δεκαδικοί! Έσκισα? Βάλε τώρα που ζεστάθηκα!
 

-Όταν λέμε για μια μεταβλητή ποσότητα χ, ότι «το χ τείνει στο 5» εννοούμε, ότι:

 

-Το χ πλησιάζει το 5, χωρίς να το φθάνει

Τι? Το χ, πλησιάζει το 5, μπορεί και να το φθάνει , μπορεί και να το ξεπερνάει? Α, εννοείς ότι μπορεί να έρχεται κι απ τη μεριά του 6! Πολύ καθίκι είσαι, αδερφέ μου!

 

-Το άθροισμα: 2.000.000+1.000.000+500.000+250.000+125.000+62.500+31.250+15.625+......+..... ισούται με?

-Άπειρο.ρε!

 Τι? 4000000? Κάτσε να δω! Α, ναι!

-Το άπειρο άθροισμα: 1/2+1/4+1/8+1/16+1/32+1/64+1/128+....+........ ισούται με?

 

-Ένα!

Σωστός! Να βάλω άλλη?

 

-Όχι! Θ ασχοληθώ με το άπειρο της θειάς μου. Είναι και πιο ευχάριστο!
 
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1239 αναγνώστες
28 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008
09:27

          

                                    

 

1.Ο τίτλος του άρθρου πρέπει να είναι πιασάρικος και να έχει και το υπονούμενό του. Φέρ’ ειπείν ο τίτλος «ο κήπος μου» είναι εξ ορισμού αποτυχημένος. Αντιθέτως ο «το σκαλίζω, το ποτίζω και στο ράντισμα τ' αρχίζω» έχει έναν συγκεκαλυμμένο αισθησιασμό.
2. Το κείμενο έπ’ ουδενί  πρέπει να έχει μέγεθος σινδόνης. Τα σεντόνια χρησιμεύουν για να απαγορεύουν στα σκληρά κλινοσκεπάσματα να μας φαγουρίζουν τα ούμπαλα κι όχι για να καταγράφονται οι παπαριές του κάθε καμένου εγκεφάλου. Παράδειγμα: “Το ηδονικό της επαγγελματικό χάδι κινητοποίησε τους αισθησιακούς νευρώνες του. Ο εγκέφαλός του κατακλύστηκε από χιλιάδες μηνύματα που κατέπνιγαν τις μυριάδες αναστολές που αποστέλλονταν από τα ανώτερα κέντρα του φλοιού». Ενώ το «Τον καύλωσε η καριόλα» εντοπίζει ακριβώς την καρδιά του προβλήματος και δεν κουράζει.
3.Το θέμα πρέπει να είναι επίκαιρο η διαχρονικό. Δεν μπορεί να καίγεται η Αθήνα κι εσύ ν ασχολείσαι με το πήδημα. Όπως δεν μπορεί να καίγεται της Αθηνάς το «πράμα» κι εσύ να καις την Αθήνα.
4.Στους σχολιαστές πρέπει να περιλαμβάνεται και ικανός αριθμών κλακαδόρων και αβανταδόρων, αλλιώς η επισκεψιμότητα θ αγγίξει το ναδίρ. Ο αβανταδόρος πρέπει να είναι και τσαμπουκαλής ώστε ,αν στην πέσουν με λόγια τύπου « Μας φλόμωσες στις παπαριές, μεγάλε» ,να τους κατατροπώσει με φράσεις όπως «Άδειασέ μας τη γωνιά ρε μπουχέσα!». Έτσι, και ο άλλος κουμπώνεται και εσύ διατηρείς το κύρος σου παίζοντάς το ανώτερος.
5. Το κείμενο πρέπει να είναι συντεταγμένο και ορθογραφημένο. Προσδίδει άλλον αέρα. Που και που να βάζετε και κανένα καθαρευουσιάνικο η Λατινικούλι. «Μορφωμένος ο πούστης», σκέφτεται ο άλλος.
6. Τα βίντεο στα οποία παραπέμπετε να μην έχουν προφανή σχέση με το θέμα αλλά να δημιουργείται κάποιου είδους συνειρμός. Π.χ: Σχολιάζετε τις θέσεις του Σαρκοζί για την επίλυση της οικονομικής κρίσης. Στο βίντεο βάζετε τον σειόμενο κώλο της Κάρλας Μπρούνι.
7.Οι σύνδεσμοι τους οποίους προτείνετε πρέπει να δείχνουν άνθρωπο ψαγμένο και διαβασμένο. Δεν γίνεται να το παίζεις κουλτουριάρης και σύνδεσμός σου να παραπέμπει στην διαχρονική αξία του κλαρίνου ως μουσικού οργάνου.
8.Που και που να διορθώνετε τα ορθογραφικά λάθη των άλλων. Δείχνει κυρίλα.
9.Ενίοτε να εμπλέκεστε σε καβγάδες. Δείχνει αντρίλα.
10. Μην αποκλείετε άλλους χρήστες. Δείχνει ξινίλα.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Σχετικά με το blog

Λίγα λόγια για εμένα
www.mantri.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι